Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ο Γ. Παπαφιλίππου για την κατάληψη και τη λύση στη ΒΦΛ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Γ. ΠαπαφιλίππουΣτα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία, διανυκτέρευσαν το βράδυ της Τετάρτης τριάντα και πλέον απολυμένοι της ΒΦΛ. Ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη από το πρωί της Τετάρτης και οι υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν απομακρυνθεί. Το σωματείο ζήτησε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε.
Επεξηγηματική επιστολή για τους λόγους της κατάληψης απέστειλαν οι εργαζόμενοι στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές. Το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου μίλησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ μεταξύ άλλων και για το συγκεκριμένο θέμα.

ΕΡ: Αναμένατε την εξέλιξη της κατάληψης των γραφείων από τους εργαζόμενους της ΒΦΛ;

ΑΠ: Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αγωνιζόμαστε σθεναρά για την εξεύρεση λύσης. Η λύση καθυστερεί διότι η κυβέρνηση συναντά πολύπλοκα νομικά προβλήματα. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθεί η λύση. Κατ’ επανάληψη δηλώσαμε πως κατανοούμε το πρόβλημα των εργαζομένων, γι’ αυτό και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ώστε να τους ανακουφίσουμε οικονομικά με την καταβολή ποσού χιλίων ευρώ σε κάθε ένα. Κατανοούμε επίσης την ανασφάλεια που αισθάνονται και την οργή τους και σε κάθε περίπτωση είμαστε δίπλα τους.

ΕΡ: Αληθεύει ότι την Τετάρτη συναντήσατε τον Αλέκο Φλαμπουράρη;

ΑΠ: Συναντήσαμε τον κ. Φλαμπουράρη ενώ ήρθαμε σε τηλεφωνική επαφή και με άλλους υπουργούς, συναρμόδιους για το ζήτημα. Άρα αναμένουμε σύντομα εξελίξεις.

ΕΡ: Ενημερώθηκε η κυβέρνηση για την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα;

ΑΠ: Βεβαιότατα. Ήδη από το πρωί της Τετάρτης και μόλις έλαβε χώρα η κατάληψη ενημερώσαμε αρμοδίως τους υπουργούς. Παράλληλα υπενθυμίσαμε και τα αιτήματα των εργαζομένων.

ΕΡ: Το γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να λήξει η κατάληψη εάν δε λυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων;

ΑΠ: Γνωρίζω ότι η κατάληψη συνεχίζεται.

ΕΡ: Ενημερώσατε τους εργαζομένους για τις κυβερνητικές επαφές σας;

ΑΠ: Δεν έχει νόημα να μεταφέρουμε απλά τις πληροφορίες. Νόημα θα έχει όταν θα βρεθεί η οριστική λύση. Η ενημέρωση υπήρξε εκ μέρους μας προς την κυβέρνηση κι ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε κάτι ανακοινώσιμο.

ΕΡ: Η καθυστέρηση στην καταβολή της οικονομικής βοήθειας οφείλεται σε γραφειοκρατικές λεπτομέρειες;

ΑΠ: Ενόσω η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη προέκυψαν και νέες απολύσεις. Αυτός ήταν ο λόγος της καθυστέρησης στην καταβολή της οικονομικής βοήθειας.

ΕΡ: Για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμη τακτοποιηθεί θέματα για τα οποία είχατε δεσμευθεί όπως η μετακίνηση πέντε εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θάσου και η οικονομική λύση στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα;

ΑΠ: Θα μας κρίνετε από την υλοποίηση των όσων υποσχεθήκαμε. Σημειώνεται μεν κάποια καθυστέρηση επί ορισμένων θεμάτων αλλά δυστυχώς δεν κρατούμε το μαγικό ραβδί που θα δίνει άμεσα λύσεις. Αγωνιζόμαστε ώστε να ανατρέψουμε το τέρας της γραφειοκρατίας. Έχουμε καλά δείγματα γραφής και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της 4ετιας θα έχουν περιοριστεί οι δυσκολίες.

ΕΡ: Πότε θα επισκεφθείτε τον κ. Σκουρλέτη για το θέμα του αγωγού ΤΑΡ;

ΑΠ: Το ραντεβού για την όδευση του αγωγού έχει ορισθεί για την Παρασκευή.

ΕΡ: Υπάρχει περιθώριο παρέμβασης σας στη μείωση των αεροπορικών δρομολογίων που αποφασίστηκε για τη χειμερινή περίοδο;

ΑΠ: Έχουμε υπόψη μας το θέμα. Βεβαίως πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία ωστόσο σκοπεύουμε να έρθουμε σε συνεννόηση και με το συνάδελφο κ. Παναγιωτόπουλο, με στόχο την προετοιμασία υπομνήματος προς την εταιρεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...