Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

EU vs USSR


Είναι άραγε η Ευρωπαϊκή Ένωση ο συνεχιστής, η επόμενη μέρα, της Σοβιετικής Ένωσης;
Κάτι τέτοιο θα εξηγούσε, γιατί όλα τα καίρια πόστα κατέχουν πρώην Μαοϊστές ή Σταλινικοί. Ψάξτε το και θα με θυμηθείτε. Αλλά και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλουν, όπως π.χ. την δίωξη της αντίθετης άποψης, την εισβολή ισλαμιστών, την αποχριστιανοποίηση, τον έλεγχο των εισοδημάτων. Μήπως δεν έκανε και η U.S.S.R. τα ίδια; Δεν έκανε μετακινήσεις πληθυσμών με το ζόρι, δεν έκλεισε εκκλησίες, δεν δίωξε αντιφρονούντες και δεν στραγγάλισε την οικονομία;
Πριν από χρόνια, την δεκαετία του 1980, γνωρίσαμε έναν Ουκρανό ναυτικό ο οποίος μας είχε πει μια ιστορία για το σπίτι που ζούσε...
Ήταν παντρεμένος με την εγγονή ενός από τους στρατηγούς της Σοβιετικής Ένωσης, εκείνους τους παρασημοφορημένους με δεκάδες παράσημα στο Β΄ΠΠ που κάθονταν στον εξώστη της Κόκκινης Πλατείας και χαιρετούσαν στις μεγάλες παρελάσεις. Έναν ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης.
Το ζευγάρι λοιπόν, πριν παντρευτεί, ζούσε σε δύο διαφορετικά δυάρια. Όταν παντρεύτηκαν τους έδωσε το κράτος ένα τριάρι. Έκαναν λοιπόν ένα εικονικό διαζύγιο και έβαλαν τον παππού ήρωα μέσον, ώστε να τους δώσουν ξανά δύο δυάρια, αλλά συνεχόμενα και στον ίδιο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας. Χώρισαν δηλαδή για να έχουν ένα δωμάτιο παραπάνω!!
Όταν είχαμε ακούσει αυτή την ιστορία, είχαμε πραγματικά γελάσει με την καρδιά μας. Είχαμε κοιτάξει λίγο λοξά τον Ουκρανό φίλο και είχαμε πει μέσα μας, πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε πολιτισμένη δυτική κοινωνία αντί της κομμουνιστικής.
Προχθές, βρέθηκα σε μια συζήτηση, όπου κύριο θέμα ήταν η φορολογία στη χώρα μας. Δύο λοιπόν από τα ζευγάρια της παρέας, διαπράττουν το «έγκλημα» να εργάζονται και οι τέσσερις και να αμείβονται γι αυτό !! Έτσι η φορολογία τους είναι ιδιαίτερα υψηλή.
Σκέφτονται λοιπόν να χωρίσουν, τυπικά, ώστε να κάνουν ξεχωριστές δηλώσεις για να μειώσουν τη φορολογία τους !!

Όταν άκουσα αυτή τη συζήτηση δεν γέλασα καθόλου…
Δημοσιεύτηκε 8 hours ago από τον χρήστη BLOGGER GR
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...