Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αμοιβαία διπλωματικά μέτρα


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες επέστρεψαν αρχείο αρχείου από το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Σαν Φρανσίσκο και τις εθνικές σημαίες που απομακρύνθηκαν από το κτίριο.


"Ναι, επέστρεψαν τις σημαίες και επέστρεψαν το αρχείο, αλλά όλα αυτά συνοδεύονται από μια σειρά ενεργειών που είναι απολύτως απαράδεκτες για εμάς", δήλωσε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάγκκοφ.


Υπενθύμισε ότι οι σημαίες είναι ένα από τα υψηλότερα κρατικά σύμβολα, επομένως μια τέτοια μεταχείριση εκ μέρους των αρχών του κράτους υποδοχής είναι προκλητική.


"Παραβίασαν τη διπλωματική ασυλία," - είπε ο Ryabkov.


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι το διεθνές δίκαιο επιτρέπει την απευθείας απεικόνιση με καθρέφτη, αν η χώρα υποστεί τέτοιες εχθρικές ενέργειες.


"Εμείς προειδοποιούμε την αμερικανική πλευρά ότι τέτοια πράγματα δεν έχουν ξεχαστεί", συμπλήρωσε ο διπλωμάτης.


Στις 2 Σεπτεμβρίου, μετά από αίτημα των αρχών των ΗΠΑ, το ρωσικό γενικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο και οι εμπορικές αποστολές στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη έκλεισαν. Η Μόσχα χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές ως ένα εχθρικό βήμα εκ μέρους της Ουάσινγκτον. Οι Αμερικανοί έφυγαν από τις ρωσικές διπλωματικές αποστολές. Οι Ρώσοι διπλωμάτες εργάζονται για να προετοιμάσουν μια δίκη εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με την κατάσχεση των διπλωματικών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον και το Σαν Φρανσίσκο. 
Vesti - μεταφράστηκε από την Inessa Sinchougova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...