Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Καλέστε για περισσότερες διαδηλώσεις Anti-Govt

Λόπεζ κρατά τη σημαία λίγο πριν φυλακίστηκε το 2014. | Φωτογραφία: Reuters

Σε συνεχή απόρριψη της διαδικασίας της Συντακτικής Συνέλευσης, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης να ορίσει γυμνά ότι ο μοναδικός στόχος τους είναι να εκδιώξουν την κυβέρνηση Maduro της.




Όπως Venezeula σταθεροποιεί τα στοιχεία της εθνικής συντακτικής συνέλευσης που θα είναι επιφορτισμένη με την επανασύνταξη του Συντάγματος του 1999, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υψηλού προφίλ συνέχισαν να φωτιά πίσω από τον Πρόεδρο Nicolas Maduro, απορρίπτοντας τη διαδικασία και ζητώντας μια «πλήρη εξέγερση» κατά της κυβέρνησης.


Lopez επαίνεσε τις διαδηλώσεις της δεξιάς , που συχνά χυθεί πάνω στη βία, λέγοντας ότι η «εξέγερση, αντίσταση και οι διαδηλώσεις είναι νόμιμες» εναντίον μιας κυβέρνησης που είναι «δεσποτική» και «τυραννικό». Εξέφρασε, επίσης, «θαυμασμό» για τους διαδηλωτές , χαρακτηρίζοντας τους ως «ειρηνική», παρά την αύξηση των νεκρών από τα περιστατικά που συνδέονται με βίαιες πράξεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Leopoldo Lopez κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο Twitter λογαριασμό του την Κυριακή έκκληση για περισσότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Η δήλωση ήρθε μετά είχε συνάντηση με τον πρώην Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, μεσολαβητής στη διαδικασία του διαλόγου Unasur υποστηρίζεται αδιέξοδο με στόχο την εξομάλυνση των εντάσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης - μια διαδικασία που το κόμμα Λαϊκή Θέληση Lopez»μποϊκοτάρει.

«Υπάρχει ένα κρίσιμο αγώνα, βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή και είμαι σίγουρος ότι θα είναι νικηφόρα,» Lopez, δήλωσε από Ramo Ακρωτήριο φυλακή, όπου συναντήθηκε με τον Θαπατέρο, στο βίντεο δημοσιεύτηκε από τη γυναίκα του Λίλιαν Tintori, ο οποίος διευθύνει του Twitter λογαριασμό.


«Έχω αναλάβει τον κίνδυνο της αποστολής αυτό το πρώτο βίντεο γιατί θέλω να μάθω άμεσα τη θέση μου στο δρόμο (διαδηλώσεις).»

Lopez βρίσκεται στη φυλακή από το 2015 για υποκίνηση της βίας στα θανατηφόρα «guarimbas» διαδηλώσεις ή βίαιο μπλόκα στο δρόμο, που οδήγησε στο θάνατο 43 ανθρώπους. Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια για τη συμμετοχή του στο σχεδιασμό και την προώθηση των βίαιων μπλόκα που τραυματίστηκαν εκατοντάδες και προκάλεσε δισεκατομμύρια δολάρια σε ζημιές σε δημόσια κτίρια και υποδομές.

Lopez και η σύζυγός του Tintori ήταν ειλικρινής αντιπάλους του Maduro και την Μπολιβαριανή επανάσταση ξεκίνησε στα τέλη του προέδρου Ούγκο Τσάβες. Από τη φυλάκιση του συζύγου της, Tintori έχει ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία για να δυσφημιστεί η κυβέρνηση του Maduro, συμπεριλαμβανομένων συνάντηση με προσωπικότητες όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.




Lopez έχει γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα της Βενεζουέλας αντιπολίτευσης, πουλώντας τον εαυτό του ως πολιτικός κρατούμενος, παρά του μακρά και πικρή ιστορία στο Βενεζουέλας πολιτική.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας δικαστής που εμπλέκονται στην υπόθεση Λόπεζ δολοφονήθηκε στην περιοχή El Paraiso Καράκας.

Εν τω μεταξύ, επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης ελεγχόμενη Εθνοσυνέλευση, Χούλιο Μπόρχες, επανέλαβε Λόπεζ έκκληση για κλιμάκωση των διαμαρτυριών, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη άρνηση της αντιπολίτευσης της Συντακτικής Συνέλευσης, που ονομάζεται από Maduro για την προώθηση του διαλόγου. Επίμονες εκκλήσεις για διαμαρτυρίες, αντί να στηρίζει τη διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης, έχει θεωρηθεί ως τον γυμνό το γεγονός ότι μόνο πρόταση και στόχος της αντιπολίτευσης είναι εκδίωξη της κυβέρνησης Maduro της.

«Η πρόσκληση είναι να συνεχίσουμε σε απόλυτη εξέγερση (κατά) η Συντακτική Συνέλευση ... γιατί η χώρα απορρίπτει ομόφωνα την κομμουνιστική Συντακτική Συνέλευση,» δήλωσε Κυριακή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού της δεξιάς, Δημοκρατική Ενότητα Πίνακα, γνωστή από την ισπανική αρκτικόλεξο MUD της.

Μπόρχες είπε πορείες δρόμο θα συνεχιστεί και ότι δεν θα επιτρέψει η διαδικασία Συντακτική Συνέλευση για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.

top εκλογική επίσημη Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η ψηφοφορία για την εκλογή 545 repersentatives στην εθνική Συντακτική Συνέλευση θα λάβει χώρα πιθανόν στις 30 Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...