Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ξεκινούν κατασχέσεις ακόμη και για χρέη κάτω των… 5.000 ευρώ !!!

Στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ οι μικροοφειλέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων – Γαζώνουν τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια

Στο κυνήγι δεκάδων χιλιάδων μικροοφειλετών με χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ θα επιδοθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μέσα στο καλοκαίρι, μόλις βγει η σχετική εγκ’υκλιος.



Καταστηματάρχες, μικροεπιχειρηματίες που έχουν βάλει «λουκέτο» αλλά και επαγγελματίες με χρέη στον πρώην ΟΑΕΕ θα βρεθούν σύντομα στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ, που προσπαθεί να μαζέψει ακόμα και με κατασχέσεις ένα μέρος του ποσού των 22,49 δισ. ευρώ το οποίο έχει συσσωρευθεί από 619.768 οφειλέτες.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει σχεδόν έτοιμη την απόφαση να κατεβάσει το όριο των κατασχέσεων και σε οφειλές μικρότερες των 5.000 ευρώ.

Θα συνοδεύεται βέβαια και με δυνατότητα για νέα ρύθμιση οφειλών (από 3.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ) προς τα πρώην ασφαλιστικά ταμεία, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι, στην κοινή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Γι’ αυτούς που δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση ή τους επίδοξους «μπαταχτσήδες» θα επιστρατευθεί το ΚΕΑΟ, προκειμένου να τους πιέσει να εξοφλήσουν τα χρέη τους με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Με το «όπλο» των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων που εκδίδει το κέντρο και μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα κεφάλαια που έχουν μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, πολλοί οφειλέτες θα αναγκαστούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση ή να εξοφλήσουν το ποσό που χρωστούν.

Υπενθυμίζεται ότι η πίεση του ΚΕΑΟ για την εξόφληση συσσωρευμένων χρεών έχει ενταθεί από τις αρχές του έτους.

Ήδη από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2017 έχουν διαβιβαστεί 18.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να εισπραχθούν οφειλόμενα ύψους 1,2 δια ευρώ.

Όποιος οφειλέτης δεν ανταποκριθεί στις προειδοποιήσεις του ΚΕΑΟ, θα έρθει αντιμέτωπος με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Μέχρι στιγμής αυτά εφαρμόζονται μόνο σε οφειλέτες που χρωστούν ποσά άνω των 5.000 ευρώ ή σε όσους έχουν βρεθεί εκτός ρύθμισης, όμως δεν αποκλείεται να επεκταθούν και σε μικροοφειλέτες.

Αγγελική Μαρίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...