Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!


Οι μαύρες μερσεντές κατέφθαναν η μία πίσω από την άλλη στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε τραυματίας μετά την έκρηξη παγιδευμένης επιστολής ο πρώην δοτός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, πρώην κεντρικός τραπεζίτης, αλλά και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ (μεταξύ άλλων). Οι «εξέχουσες» προσωπικότητες (τραπεζίτες και πολιτικοί), που έσπευσαν στο σημείο έμοιαζαν περισσότερο να έρχονται πρώτα απ’ όλα να υποβάλλουν τα σέβη τους σε μια «άγνωστη αδελφότητα» και δευτερευόντως να ενημερωθούν για την υγεία του τραυματία.

Τα επαναλαμβανόμενα και βέβαια πανομοιότυπα πλάνα των τηλεοπτικών σταθμών στάθηκαν και δικαίως κατά την γνώμη μας στην προσέλευση και στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Σημίτη, που εμφανίστηκε ως άλλος Ντον Κορλεόνε. Η σκηνή ήταν κυριολεκτικά δανεισμένη από ταινίες με θέμα την μαφία, όπως ο Νονός ή Τιμή των Πρίτζι. Τις επόμενες ημέρες εφημερίδες, «ενημερωτικές» ιστοσελίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου λιβάνισμα του Λουκά Παπαδήμου.

Το άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή και συγκεκριμένα στο φύλλο της 26ης-5-2017, που υπογράφει ο Νίκος Κωνσταντάρας είναι από τα πλέον ενδεικτικά:

«Η θητεία του, μεταξύ Νοεμβρίου του 2011 και Μαΐου του 2012, το απέδειξε. Η αφοσίωση στο στενό πλαίσιο της αποστολής, η τυπικότητα του δημόσιου λειτουργού και ο ευγενής χαρακτήρας τον κράτησαν εκτός πολιτικών παιγνίων. Δεν χρησιμοποίησε την πρωθυπουργία του ως βήμα για περαιτέρω ανέλιξη. Ο Λουκάς Παπαδήμος δέχθηκε την πρόσκληση του πολιτικού κόσμου σε μια στιγμή επικίνδυνη, όταν μόνο πολυκομματική κυβέρνηση θα μπορούσε να πετύχει κάποια σταθερότητα και να κρατήσει τη χώρα εντός Ευρωζώνης. Ενώ πέτυχε, η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου είχε την ατυχία να υπονομεύεται εκ των έσω και να λοιδορείται από αντιπάλους. Ο ίδιος έγινε στόχος λυσσαλέων λεκτικών επιθέσεων από πολλούς που σήμερα βρίσκονται στα κυβερνητικά έδρανα. Συγκέντρωσε την οργή και το μίσος ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι οι πολιτικοί που είχαν ευθύνη για το αδιέξοδο της Ελλάδας – ακριβώς επειδή εκπροσωπεί αυτό που οι επικριτές του δεν μπορούν να καταλάβουν: τον πραγματικό πατριώτη, τον άνθρωπο που δεν θα συναλλασσόταν μαζί τους, που στηρίζει τους θεσμούς και σέβεται τους νόμους, που μπορεί να διαπραγματευθεί με ξένους εταίρους χωρίς να αναλώνεται σε λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση. Τέτοιοι άνθρωποι, που βρίσκονται μακριά από μηχανισμούς και από συναλλαγές, είναι πάντα εκτεθειμένοι, ευάλωτοι και μόνοι στη χώρα μας».

Το σάλπισμα, λοιπόν, είχε δοθεί.

Η εντολή ήταν τόσο επιτακτική, τόσο απόλυτη που δεν κρατήθηκαν ούτε τα υποτυπώδη προσχήματα. Μ’ άλλα λόγια στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αρκούσαν οι συνήθεις πομπώδεις λόγοι για την «αναγκαία καταδίκη της βίας απ’ όπου και αν προέρχεται», δεν έφθαναν οι προτροπές για την περιθωριοποίηση των «τρομοκρατών», οι διαβεβαιώσεις για το πόσο βλάπτουν την δημοκρατία,, τους θεσμούς, την κοινωνία κ.ο.κ. Εδώ η εντολή παραμένει σαφής και κατηγορηματική: ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ μέσα από μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα. Όπερ και εγένετο.

Όσο και αν ψάξαμε όσο και ερευνήσαμε πουθενά δεν είδαμε σε κανένα από τα εκτενή βιογραφικά του, που δημοσιεύτηκαν αυτές τις ημέρες, την ιδιότητά του ως μέλος της Τριμερούς, πουθενά δεν είδαμε ούτε μια αράδα, που να θυμίζει την εμπλοκή του με την Goldman Shachs κατά την περίοδο, που μαγειρευτήκαν τα περιβόητα οικονομικά στοιχεία από την κυβέρνηση Σημίτη, ώστε να καταστεί δυνατή η είσοδος στην ΟΝΕ, πουθενά δεν διαβάσαμε να υπενθυμίζεται η σχέση και η εμπλοκή του με την χρηματιστηριακή «φούσκα» το 1999.

Και όμως το γεγονός ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι από τα ελάχιστα μέλη της Τριμερούς, που προέρχονται από τον ελλαδικό χώρο καταγράφεται ακόμη και στο βιογραφικό του που είναι ανηρτημένο στο σχετικό λήμμα της Wikipedia, όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Από τη θέση αυτή διαπραγματευόταν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το δανεισμό της Ελλάδας, στα πλαίσια της κρίσης χρέους της χώρας. Την ίδια περίοδο δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ Είναι μέλος της παγκόσμιας μη κυβερνητικής οργάνωσης Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission)».

Η ιδιότητά του αυτή καταγράφεται, επίσης, ανοικτά και δημόσια και στην ίδια την σελίδα της ίδιας της Τριμερούς, τον Οκτώβριο του 2011, όπου αναγράφονται και τα ονόματα του νυν διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή Αλέξη Παπαχελά, αλλά και του παλιού και αναντικατάστατου μέλους της Τριμερούς Παναγιώτη Βουρλούμη.

Η συγκεκριμένη καταγραφή του Λουκά Παπαδήμου ως μέλους της Τριμερούς πραγματοποιείται μόλις ένα μήνα πριν να επιλεγεί ως ο δοτός πρωθυπουργός που διαδέχεται τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Λουκάς Παπαδήμος ορκίζεται πρωθυπουργός στις 11 Νοεμβρίου του 2011 με αντιπροέδρους τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο, ενώ στην κυβέρνηση συμμετέχουν και αρκετά στελέχη της ΝΔ.

Ποια είναι η Τριμερής; Ας ανατρέξουμε σε παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα και συγκεκριμένα της 28ης-1-2001, όπου διαβάζουμε ότι:

«Το 1973 ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ ζήτησε από τον καθηγητή Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι να διοργανώσει ένα κλαμπ κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματιών από τη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδά), την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των τριών αυτών πόλων. Έτσι γεννήθηκε η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission) της οποίας τα 350 περίπου μέλη και οι προσκεκλημένοι τους συναντώνται κάθε φθινόπωρο εκ περιτροπής στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία. Η Τριμερής Επιτροπή περιλαμβάνει τρεις περιφερειακές υποεπιτροπές (αμερικανική, ευρωπαϊκή, ιαπωνική) που συναντώνται χωριστά μία φορά τον χρόνο η ευρωπαϊκή συναντήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1999. Η Ελλάδα άργησε πολύ να συμμετάσχει στην Τριμερή Επιτροπή. Μέλη της από την Ελλάδα είναι ο Στέλιος Αργυρός, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και νυν ευρωβουλευτής, και ο Παναγής Βουρλούμης, πρώην στέλεχος της Τράπεζας Πίστεως και νυν ιδιοκτήτης εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Από τον διεθνή χώρο «τραϊλατεραλιστές» είναι οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και Κλίντον, ο νυν αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι, ο πρώην επικεφαλής της CIA Τζον Ντόιτς, ο Χόλμπρουκ, ο Κίσινγκερ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν. Η Τριμερής Επιτροπή εκατηγορείτο ότι ανέβαζε κυβερνήσεις, λ.χ. ότι ο Ροκφέλερ και ο Μπρεζίνσκι αποφάσισαν να προωθήσουν τον Τζίμι Κάρτερ στον Λευκό Οίκο το 1976. Σήμερα η επιτροπή θεωρείται ότι βρίσκεται σε παρακμή και ότι τη συντηρούν κυρίως οι Ιάπωνες. Πρόσφατα έκανε ανοίγματα στο Μεξικό και στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ την ανακάλυψαν και οι πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης: τον περασμένο Νοέμβριο στο Μιλάνο 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της συνάντησης φωνάζοντας: «Κάτω ο αντικοινωνικός καπιταλισμός».

Μόλις τρεις ημέρες μετά την ορκωμοσία του Λουκά Παπαδήμου στην γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσιεύεται άρθρο το οποίο αναφέρεται στη σχέση της Goldman Sachs με τους Λουκά Παπαδήμο, Μάριο Μόντι και Μάριο Ντράγκι. «Τι κοινό έχουν οι τρεις άνδρες;» διερωτάται ο αρθρογράφος της Le Monde, Μαρκ Ρος δίνοντας ο ίδιος την απάντηση: Την Goldman Sachs.

Στην συνέχει ο Μαρκ Ρος τους χαρακτηρίζει ως «μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης Goldman Sachs», ενώ δεν διστάζει να κάνει λόγο για ένα «διακριτικό» δίκτυο επιρροής της τράπεζας στην Ευρώπη, το οποίο, όπως όλοι οι θεσμοί διαθέτει ιεραρχία.

«Το πρώτο βραβείο πήγε στον Ιταλό, Μάριο Ντράγκι, αντιπρόεδρο της Goldman Sachs στην Ευρώπη την περίοδο 2002-2005», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως μια από τις αποστολές του ήταν να πουλήσει τα περίφημα «swaps» για να καλυφθεί μέρος του «χρέους» της Ελλάδας, πριν από την είσοδο στην ευρωζώνη. Στην συνέχει το άρθρο κάνει λόγο για τον Μάριο Μόντι, διεθνή σύμβουλο της τράπεζας από το 2005 και τέλος αναφέρει τον Λουκά Παπαδήμο, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση των ψεύτικων λογαριασμών που έφτιαξε η Goldman Sachs.

Τι έκανε ακριβώς η Goldman Sachs; Φρόντισε ώστε ένα μέρος του «χρέους» να καταμετρηθεί σε δολάρια και γιεν Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα η είσοδος στην ΟΝΕ να καθιστούσε απαραίτητη τη μετατροπή τους σε ευρώ. Η συμφωνία με τη Goldman επέτρεψε να γίνει η μετατροπή με παλαιότερη και όχι τρέχουσα ισοτιμία και να αφαιρεθεί από το ονομαστικό χρέος ένα σημαντικό ποσό.

Και ενώ και εκείνη την εποχή η ομερτά επέβαλλε την απουσία σχεδόν κάθε σοβαρής μνείας από τις ντόπιες εφημερίδες, δημοσιεύματα των New York Times, των Financial Times, του Euroweek και όχι μόνο αναφέρονταν διεξοδικά σε συμφωνίες όπως αυτή με την επονομασία «Αριάδνη» ως την πρώτη συμφωνία GoIdman-κυβέρνησης Σημίτη το 2000 και σύμφωνα με την οποία το ελλαδικό κράτος δεσμεύει για λογαριασμό της Goldman μέρος των μελλοντικών εσόδων του Ο.Π.Α.Π. Στην συνέχεια η συμφωνία με την επονομασίας «Αίολος», το 2001, προέβλεπε τη δέσμευση εσόδων από τα τέλη του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο «Άτλας», την ίδια χρονιά, τη δέσμευση εσόδων από τα τέλη διοδίων. Στη διαχείριση και εποπτεία των επιχειρήσεων αυτών και των συναλλαγών τους φέρονται να εμπλέκονται επίσης οι Morgan Stanley και UBS και οι ελληνικές Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

Δεν είναι δύσκολο, λοιπόν, να αντιληφθεί κάποιος τους στόχους της αγιοποίησης του Παπαδήμου, που είναι αφ’ ενός να μετριασθεί η μεγάλη κοινωνική αποδοχή της επίθεσης εναντίον του και αφ’ ετέρου να καλυφθεί η πολύπλευρη και σημαντική συμμετοχή του στους σχεδιασμούς και στα εγκλήματα μιας παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Αυτή ακριβώς η αγιοποίηση εκτός των άλλων προετοιμάζει το έδαφος για την επίτευξη των κατασταλτικών μεθοδεύσεων που βρίσκονται στα σκαριά εδώ και καιρό και τις οποίες όχι μόνο διευκολύνουν αλλά υπηρετούν όσοι «κάθονται» αναπαυτικά επάνω στην σαπίλα της περιοχής των Εξαρχείων, απολαμβάνοντας όση εξουσία τους έχει παραχωρηθεί… Μέχρι, βέβαια, νεωτέρας…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...