Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Αμερικανικά ελικόπτερα κοστίζουν 130 εκατομμύρια ευρώ!

Με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της στρατευμένης δημοσιογραφίας στα έντυπα των εφοπλιστών, επιχειρείται να αντιστραφεί εντελώς η πραγματικότητα και να δικαιολογηθούν οι προκλητικές πανάκριβες προμήθειες μεταχειρισμένου αμερικανικού πολεμικού υλικού.
Ελικόπτερα που δεν χορηγούνται "ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ" αλλά κοστίζουν 130 εκατομμύρια ευρώ.
Μεταχειρισμένα, άχρηστα για τους Αμερικανούς οπλικά συστήματα που η ελληνική κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι λαμβάνει ως αντάλλαγμα της συμφωνίας για τις βάσεις, της επέκτασης των αμερικανικών εγκαταστάσεων στην Σούδα, της στρατηγικής της συμμαχίας με τις ΗΠΑ και της καθοριστικής συμμετοχής-συμβολής της στους βάρβαρους πολέμους του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

"Μας τα δίνουν δωρεάν" μας λένε....


Ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία για την τυπικώς δωρεάν απόκτηση 70 μεταχειρισμέ­νων ελικοπτέρων αναγνωρίσεως τύπου OH-58D (Kiowa Warrior) από τα αποθέματα της Αεροπορίας του αμερικανικού Στρατού, με την ανάρτη­ση στον ιστότοπο της «Διαύγειας» σχε­τικής ανακοινώσεως από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Με τίτλο: «Προμήθεια 70 μεταχειρι­σμένων ελικοπτέρων αναγνωρίσεως τύπου OH-58D (Kiowa Warrior)» η σχετική ανάρτηση της ΓΔΑΕΕ σηματοδοτεί τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων και Τεχνοοικονομικής Αξιολόγησης Σχεδίου Επιστο­λής Αποδοχής (LOA), που αποτελεί και την τυπική διαδικασία ενάρξεως του προγράμματος, το οποίο αναμέ­νεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέ­ρον από την Αεροπορία Στρατού, κα­θώς θα ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό τον στόλο των ελικοπτέρων της, προσδίδοντάς της ταυτοχρόνως νέες, πολύ μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατό­τητες και ευελιξία.
Το συνολικό πρόγραμμα, εκτός των 70 ελικοπτέρων, περιλαμβάνει την απόκτηση πλήρους γραμμής εκπαιδεύσεως, συντηρήσεως και ανταλλακτικών, εξομοιωτές πτήσεως για την εκπαίδευση των πιλότων, καθώς και εξομοιωτές συντηρήσεως για τους τεχνικούς κ.λπ., που ανεβάζουν το συνολικό κόστος του προγράμμα­τος στα περίπου 50 εκατ. δολάρια, το οποίο επιμερίζεται σε περίπου 650.000 ευρώ ανά ελικόπτερο...



Επίσης, πέντε ελικόπτερα Σινούκ με κόστος 80 εκ. δολάρια θα αποκτήσει η Ελλάδα, μετά την έγκριση που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες το αμερικανικό Κογκρέσο
Θετικά απάντησε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της υπηρεσίας αμυντικής συνεργασίας και ασφάλειας (DSCA) για την πώληση στην Ελλάδα πέντε ακόμη μέσων μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D, με συνολικό κόστος 80 εκ δολάρια.

Η σχετική προειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο έγινε στις 27 Απριλίου.
Το ελληνικό αίτημα αφορά, εκτός από τα πέντε CH-47D, επτά συστήματα προειδοποίησης βλημάτων CMWS (Common Missile Warning Systems) πέντε επί των ελικοπτέρων και δυο εφεδρικών, καθώς και δώδεκα κινητήρες T55-GA-714A (δηλαδή συν δυο εφεδρικών).
Τα ελικόπτερα όπως και τα προηγούμενα, έρχονται πλήρως εξοπλισμένα αναφορικά με την υπόλοιπη επιχειρησιακή υποδομή τους.




Ακολουθεί όμως μια ανάρτηση του armynews.net που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.
Και αυτό γιατί αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δρομολογούν την προμήθεια για 70 μεταχειρισμένα αμερικανικά ελικόπτερα OH-58D KIOWA WARRIOR που θα αναλάβουν αποστολές σαν αυτή του Χιούι!
Δηλαδή πρόκειται για εξοπλισμούς που αφορούν την υλοποίηση των Δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας, αναλαμβάνοντας αστυνομικές επιτήρησης οι οποίες όμως αλληλοδιαπλέκονται με τα Ορθόδοξα Τόξα και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων που ανακοινώνουν οι ΥΕΘΠ.Καμμένος και ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς.
Που όλως τυχαίως συμπίπτουν με τους σχεδιασμούς ενεργειακής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης και την περιφρούρηση της Ελλάδας-ενεργειακού κόμβου.
Στην ουσία έχει αρχίσει και έρχεται ο λογαριασμός των επενδυτικών πλάνων του Βαρδινογιάννη, του Κοπελούζου, του Λάτση και όλων όσων εμπλέκονται επιχειρηματικά και επιθυμούν ένα ¨ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον", που θα τους παρέχει ο Στρατός αναλαμβάνοντας αστυνομικές επιχειρήσεις και ως Φρουρός των "εθνικών" συμφερόντων τους!
Τώρα, όσος αφορά "τα Εντελώς Δωρεάν" τι να πει κανείς για την προπαγάνδα τους...

Πλέον, είναι γνωστές αυτές οι προμήθειες αμερικανικών μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων: οι ΗΠΑ γλυτώνουν τα έξοδα αποθήκευσης -που μετά την απόσυρση από το Ιράκ και το Αφγανιστάν- είναι υπέρογκα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκουν πρόθυμους πελάτες -σαν τον ελληνικό στρατό για να του τα φορτώσουν- και παράλληλα πελάτες για τις πολεμικές βιομηχανίες όταν εξασφαλίζουν συμβόλαια για ανταλλακτικά-είδη συντήρησης και πυρομαχικά.

Τα εύλογα ερωτήματα περιμένουν απάντηση:
Την συγκεκριμένη προμήθεια την προωθούν συγκεκριμένοι κύκλοι μιλιταριστικοί-εθνικιστικοί, που συνδέονται με τις πολεμικές βιομηχανίες.


Βρήκε επομένως την ευκαιρία η κυβέρνηση να επιβάλλει και αυτό το εξοπλιστικό πρόγραμμα, εκμεταλλευόμενη την απώλεια των 4 στελεχών;


Κυβέρνηση που από τη μια μεριά κόβει μισθούς-συντάξεις, αλλά από την άλλη μεριά προβαίνει σε υπέρογκες αγορές όπλων...


Αλήθεια, από που προκύπτει αυτός ο όγκος των απαιτήσεων για την Αεροπορία Στρατού;
Μήπως υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που έχει διαλύσει το σύστημα υγείας και δεν αγοράζει πυροσβεστικά αεροπλάνα αλλά μιλά για τον "κοινωνικό ρόλο" του Στρατού;
Μήπως υπεύθυνες είναι οι Αποστολές Αστυνόμευσης, η ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και η συμμετοχή των Ελληνικών Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολεμικές προετοιμασίες;


ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...