Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Γιατί οι Τούρκοι στη Γερμανία δεν θα επιτραπεί να ψηφίσουν για τη θανατική ποινή

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε Τούρκοι που ζουν στη χώρα της δεν θα επιτραπεί να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία.


Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία επέτρεψε Τούρκους να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα που ενέκρινε ευρείες νέες εξουσίες για Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν . Αλλά πολλοί αγώνες εκστρατείας είχαν απαγορευτεί από τις τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Μέρκελ, ο οποίος επιδιώκει μια τέταρτη θητεία σε εκλογές το Σεπτέμβρη, είπε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία μακριά παρά τις ανησυχίες για σύσφιξη λαβή του Ερντογάν στην εξουσία και μαζικές συλλήψεις από την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Αλλά επιβεβαίωσε αυτό που ο εκπρόσωπος της είπε την περασμένη εβδομάδα, ότι η Γερμανία δεν θα εγκρίνει τουρκικά προξενεία και τις πρεσβείες να ενεργεί ως εκλογικά κέντρα για την αποκατάσταση της θανατικής ποινής (απαγορευτεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) στην Τουρκία.

«Συνήθως δεν απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις, αλλά αυτό το ζήτημα δεν είναι, δυστυχώς, δυστυχώς, έτσι υποθετικά, όπως συζητείται στην Τουρκία,» η Μέρκελ είπε ραδιοτηλεοπτικός WDR.

«Νόμιζα ότι ήταν σημαντικό να πούμε ότι δεν μπορούμε να δώσει άδεια σε γερμανικό έδαφος σε ένα θέμα όπως η θανατική ποινή που πρέπει οπωσδήποτε να απορρίψει».

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία κατήργησε τη θανατική ποινή το 2004 (ως μέρος μιας εκστρατείας για την ένταξη στην ΕΕ), ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα εγκρίνει επαναφορά του αν το μέτρο υποστηρίζεται σε δημοψήφισμα. Με Μπεάτα Stur

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...