Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΔΩΡΟ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ

Εδραιώνει τα πλοκάμια της στην Θράκη η Άγκυρα, με τα δίγλωσσα Νηπιαγωγεία στην Ξάνθη και Κομοτηνή – Μοχλός οι τρεις Μουσουλμάνοι Βουλευτές, που στηρίζουν την Κυβέρνηση – Ένα ακόμη ΛΑΘΟΣ που θα φανεί σύντομα


Από την μία, έχουμε τον νεο-Σουλτάνο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν, που διεκδικεί 18 νησιά του Ανατ. Αιγαίου, ενώ τα “σύνορα της καρδιάς του” περιλαμβάνουν όχι μόνον την Ελληνική Θράκη, αλλά φθάνουν μέχρι και την Θεσσαλονίκη.



Και από την άλλη έχουμε την ελληνική Κυβέρνηση, διά στόματος του εταίρου του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, που απαντά στις τουρκικές διεκδικήσεις, λέγοντας συνοπτικά “Μολών Λαβέ”.

Πλην όμως εν τοις πράγματι τα πράγματα φαίνεται πως είναι τελείως διαφορετικά.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε τους τρεις Μουσουλμάνους Βουλευτές της Θράκης που πρέπει να μην τους δυσαρεστούμε γιατί αν θυμώσουν, θα πέσει η Κυβέρνηση.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για την πειραματική λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων, τα οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκονται

στην κορυφή της ατζέντας που επιχειρεί να διαμορφώσει η Άγκυρα στη Θράκη.

Το νέο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, εισάγει πιλοτικά την τουρκική γλώσσα, όπως τη χαρακτηρίζει (!), σε έξι νηπιαγωγεία της Θράκης (τρία στη Ροδόπη και τρία στην Ξάνθη).

Στα δίγλωσσα νηπιαγωγεία έχουν αναφερθεί κατά καιρούς σύσσωμη η τουρκική ηγεσία και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ακόμη και η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε απορρίψει το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο τότε Τούρκος πρέσβης Κερίμ Ουράς στον Αριστοτέλη Μπαλτά.

Οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται ως «εσχάτη προδοσία» από πολλούς πατριωτικούς φορείς όχι μόνο στη Θράκη αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, που «φωνάζουν» ότι στα σχολεία, ανάλογα με την περιοχή, θα έπρεπε να διδάσκονται πομακικά ή ρομανί και όχι τουρκικά.

Πρόκειται για τεράστιο αυτογκόλ. Δίνουμε την παιδεία των παιδιών μας, των Ελλήνων μουσουλμανόπαιδων, στο… πιάτο των Τούρκων.

Ούτε οι ίδιοι δεν φαντάζονταν όλα τα τελευταία χρόνια, που θεωρούσαν το ζήτημα χαμένη υπόθεση, ότι τελικά η ίδια η Ελλάδα θα υποχωρούσε, σε μια περίοδο μάλιστα που οφείλουμε να επιδείξουμε πυγμή και αγάπη για την πατρίδα.

Η εξέλιξη αυτή δεν λαμβάνει υπόψη της την εκπαιδευτική πραγματικότητα στη Θράκη και κυρίως αγνοεί πλήρως τη γλωσσική πολυμορφία στο εσωτερικό της μουσουλμανικής μειονότητας, καθώς μητρική γλώσσα του σημαντικότερου τμήματος της μειονότητας είναι τα πομακικά και η γλώσσα των Ρομά».

Και ενώ η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται προς τη λάθος κατεύθυνση από τον γνωστό για τα φιλοτουρκικά αισθήματα του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στο «στρατόπεδο» των ΑΝ.ΕΛ. εκφράζονται σοβαρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, το στέλεχός τους Ούτση Χρύσα πήρε θέση για το ζήτημα με τοποθέτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έκανε λόγο για «δυνατότητα χρήσης πομακικών» και έδειξε πως στην κυβέρνηση υπάρχω διάσταση απόψεων για το θέμα.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης», με προϋπολογισμό 401.594,84 εύρω ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, σκοπός του προγράμματος είναι η «ισορροπημένη γλωσσική ανάπτυξη καθώς και η επιδίωξη της κατάκτησης από τα νήπια τής γνωστικής επάρκειας στην άνετη χρήση δύο γλωσσών, προφορικά και γραπτά».

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ως λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, την κοινωνικοποίηση των νήπιων», τη «διασφάλιση της ισότητας των μορφωτικών ευκαιριών» .

Κάθετα αντίθετο ήταν επί Νέας Δημοκρατίας το υπουργείο Παιδείας στη λειτουργία μειονοτικών νηπιαγωγείων στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, όπως προκύπτει από απάντηση ότι με τον τρόπο αυτό “ σε επιστολή του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας γνωστό και ως DEB. Θα υπηρετούσαν την λογική του κατακερματισμένου σχολείου κι αποτελούν παρωχημένη παιδαγωγική αντίληψη».

***

Σημείωση Ε.Θ.

Η υποκρισία ή η “μπουνταλοσύνη” μας, έχει περισσέψει.

Γιατί σε κανένα άρθρο της Συνθήκης της Λωζάννης και σε κανένα συμπληρωματικό πρωτόκολλο για την εκπαίδευση, δεν γίνεται λόγος για Νηπιαγωγεία.

Οι εκατέρωθεν υποχρεώσεις Ελλάδος-Τουρκίας, αναφέρονται ΜΟΝΟΝ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τώρα γιατί γίνεται αυτή η “κωλοτούμπα”;

Για να εξευμενίσουμε τον Ερντογάν;

Ένα ακόμη ΛΑΘΟΣ, που θα φανούν οι συνέπειές του, πολύ σύντομα, εδώ στην Θράκη.

Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...