Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Επίσημα στη Βύσσα ο τοπικός Αστυνόμος

Θα ακολουθήσουν αγιασμοί για τους Τοπικούς Αστυνόμους στα χωριά Μεταξάδες και Λάβαρα

Επίσημη έναρξη της λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου έγινε χθες στη Νέα Βύσσα όπου τελέστηκε αγιασμός. Και επίσημα πλέον ανέλαβε την νέα του θέση ως Τοπικός Αστυνόμος στη Νέα Βύσσα ο κ. Αθανάσιος Τζιώρτας.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Μενεξίδης ο οποίος μίλησε για τον καινοτόμο θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου όπου, με την καθημερινή του παρουσία, στοχεύει στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών και την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας.

Όπως δήλωσε, είναι θεσμός απαραίτητος για απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση και για περιοχές που το έχουν ανάγκη, όπως η Νέα Βύσσα.

Κάλεσε τους κατοίκους της Νέας Βύσσας να στηρίξουν και να εμπιστευτούν τον θεσμό αν και, όπως ανέφερε, ήδη υπάρχει καλή ανταπόκριση καθώς ο κ. Τζιώρτας βρίσκεται στην περιοχή εδώ και δύο χρόνια.

Ο νέος τοπικός αστυνόμος της Ν. Βύσσας θα έχει το γραφείο του στον 1ο όροφο του κοινοτικού κτιρίου, στο γραφείο του πρώην διευθυντή του δήμου Βύσσας, και, όπως είπε ο κύριος Μενεξίδης για την στέγαση αλλά και για την όλη υλοποίηση του θεσμού υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με την τοπική διοίκηση και της Ορεστιάδας αλλά και της Νέας Βύσσας.

Ο κ. Μενεξίδης είπε ότι ο θεσμός του Τοπικού Αστυνομικού τοποθετείται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κινητή Αστυνομική μονάδα της Ορεστιάδας, η οποία λειτουργώντας στο ίδιο πλαίσιο, επισκέπτεται απομακρυσμένες περιοχές και “ήδη κάνει πολύ καλή δουλειά”.

Στο αγιασμό πέρα από την τοπική αστυνομική ηγεσία παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Βενετίδης,ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης, o Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Βύσσας κ. Ορμανλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Βύσσας κ. Τζεπκινλής, οι επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων κ. Μαρασλής και κα Γκουγκουσκίδου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βύσσας κα Μπαχαρίδου καθώς επίσης και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν πως η θεσμοθέτηση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου εξασφαλίζει την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των απομακρυσμένων περιοχών που δεν έχουν επαρκή αστυνόμευση σημειώνοντας πως ειδικά για την Νέα Βύσσα που το καλοκαίρι αυξάνεται ο πληθυσμός κατά 50% από τους οικονομικούς μετανάστες που προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία η παρουσία του Τοπικού Αστυνόμου είναι επιβεβλημένη.

Η Νέα Βύσσα είναι ένα από τρία χωριά του Έβρου που αποκτούν Τοπικό Αστυνόμο.

Όπως ανακοινώθηκε, θα ακολουθήσουν αγιασμοί για τους Τοπικούς Αστυνόμους και στα χωριά Μεταξάδες και Λάβαρα.
elthraki.gr
RadioEvros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...