Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Trump απαγορεύει πρόσφυγες από τη Συρία, περιορίζει την είσοδο από μουσουλμανικές χώρες

ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΊΑ FABIAN, KATIE BO WILLIAMS ΚΑΙ Η ΛΊΖΑ HAGEN - 01/27/17 16:52

Πρόεδρος Trump την Παρασκευή υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή που όπως είπε, θα δώσει μια εμπεριστατωμένη εξακρίβωση των προσφύγων για να εξασφαλιστεί ότι «ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία» δεν μπορεί να μπει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Trump ακολουθεί μέσα στην υπόσχεσή του να ορίσετε μια σκληροπυρηνική στάση σχετικά με την εθνική ασφάλεια, αλλά και η νέα πολιτική καταγγέλθηκε ως διακριτική μεταχείριση και αντισυνταγματική από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Δημοκρατών.

"Είμαι θέσπιση νέων μέτρων ελέγχου ώστε να κρατήσει ριζική ισλαμιστές τρομοκράτες έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής", δήλωσε ο Trump σε τελετή υπογραφής στο Πεντάγωνο, ώρες πριν από το κείμενο της τάξης του κυκλοφόρησε.

«Εμείς δεν τους θέλουν εδώ. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν παραδέχεται στη χώρα μας τις πολύ απειλές οι στρατιώτες μας αγωνίζονται στο εξωτερικό. Εμείς το μόνο που θέλουν να παραδεχτώ εκείνους στη χώρα μας που στηρίζουν τη χώρα μας και την αγάπη βαθιά το λαό μας».

Για Trump επ 'αόριστον μπλοκ πρόσφυγες από τον πόλεμο στη Συρία από την είσοδο των ΗΠΑ και αναστέλλει όλες τις εισαγωγές των προσφύγων για 120 ημέρες, ενώ η διοίκηση καθορίζει ποιες χώρες παρουσιάζουν τον ελάχιστο κίνδυνο.

Η είσοδος θα συνεχιστεί μόνο μετά από λεπτομερή εξέταση έχει κριθεί «επαρκές» από το γραμματέα του κράτους, ο γραμματέας της Εσωτερικής Ασφάλειας και Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Είναι caps επίσης συνολικές εισαγωγές των προσφύγων για το οικονομικό έτος 2017, 50.000 - λιγότερο από το μισό του 110.000 προτείνεται από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Για ατού δηλώνει την είσοδο των προσφύγων από τη Συρία "επιζήμια" για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και αρνείται την είσοδο τους », μέχρις ότου έχω διαπιστώσει ότι έχουν επαρκή αλλαγές έχουν γίνει στο [Πρόγραμμα ΗΠΑ Προσφύγων Εισαγωγή] για να διασφαλιστεί ότι η εισδοχή προσφύγων από τη Συρία είναι σύμφωνη με το εθνικό συμφέρον ».

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη το πιο αυστηρό σύστημα έγκρισης για τους πρόσφυγες στον κόσμο, με τη διαδικασία ελέγχου, λαμβάνοντας 18-24 μήνες κατά μέσο όρο. Αλλά Trump και άλλοι είδαν το πρόγραμμα ως κίνδυνο για την ασφάλεια.

Ατού προκειμένου Παρασκευή επιβάλλει επίσης την απαγόρευση 90 ημερών για την είσοδο στις ΗΠΑ για τους επισκέπτες με καταγωγή από «χώρες ιδιαίτερης ανησυχίας», όταν πρόκειται για την τρομοκρατία. Η απαγόρευση θα ισχύει για επτά Μουσουλμανικές χώρες: το Ιράν, το Σουδάν, τη Συρία, τη Λιβύη, τη Σομαλία, την Υεμένη και το Ιράκ.

Αυτές οι χώρες που χαρακτηρίζονται ως χώρες της ανησυχίας από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Καλεί τη διοίκηση να καταρτίσει μια λίστα με τις χώρες που δεν πληρούν την εξέταση των προτύπων που θα πρέπει να "Συνιστάται για συμπερίληψη στο προεδρικό διακήρυξη που θα απαγορεύει την είσοδο των αλλοδαπών" από αυτά τα έθνη μέχρι να είναι σε συμμόρφωση.

Όταν εισαγωγών προσφύγων συνεχίσετε, Trump διέταξε η κυβέρνησή του να δοθεί προτεραιότητα αξιώσεις »γίνονται από ιδιώτες με βάση τις θρησκευτικές με βάση τις διώξεις, υπό την προϋπόθεση ότι η θρησκεία του ατόμου είναι μια θρησκεία μειονότητας στη χώρα του ατόμου της ιθαγένειας».

Αυτό θα επιτρέψει η διοίκηση Trump να θέσει τους χριστιανούς από μουσουλμανική πλειοψηφία των εθνών πρώτη στη γραμμή για το καθεστώς του πρόσφυγα, μια δραστική στροφή από την πολιτική υπό τον Ομπάμα.

Ερωτηθείς νωρίτερα την Παρασκευή σε συνέντευξή του αν θα δοθεί προτεραιότητα διωκόμενους χριστιανούς από τη Μέση Ανατολή ως πρόσφυγες, Trump είπε "ναι".

"Αν ήταν ένας μουσουλμάνος θα μπορούσε να έρθει σε, αλλά αν ήταν χριστιανός, ήταν σχεδόν αδύνατο, και ο λόγος που ήταν τόσο άδικο, όλοι διώχθηκε σε όλη τη δικαιοσύνη, αλλά ήταν κόβοντας τα κεφάλια τους πάντες, αλλά περισσότερο η Χριστιανοί, "Trump είπε το Δίκτυο Broadcasting Χριστιανός.

«Και σκέφτηκα ότι ήταν πολύ, πολύ άδικο. Έτσι θέλουμε να τους βοηθήσουμε».

Οι ΗΠΑ παραδέχθηκε το μεγαλύτερο αριθμό των μουσουλμάνων προσφύγων που έχει καταγραφεί κατά το οικονομικό έτος 2016, αλλά και πήρε σε περίπου τον ίδιο αριθμό των Χριστιανών, σύμφωνα με μια μελέτη του Pew Research Center . Πρόσφυγες από τη Συρία και τη Σομαλία που αποτελείται περίπου το ήμισυ των μουσουλμάνων παραδέχτηκε.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) επέκρινε προκειμένου Trump την Παρασκευή ως αντισυνταγματική μορφή θρησκευτικών διακρίσεων.

"« Extreme λεπτομερή εξέταση »είναι απλά ένας ευφημισμός για διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων», είπε ο Anthony Romero, εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου.

"Προσδιορισμός συγκεκριμένες χώρες με μουσουλμανικές πλειονότητες και να αποσύρουν τις εξαιρέσεις για τις μειονοτικές θρησκείες έρχεται σε αντίθεση με τη συνταγματική αρχή που απαγορεύει την κυβέρνηση είτε από ευνοούνται ή διακρίσεις κατά συγκεκριμένων θρησκειών», πρόσθεσε ο Ρομέρο.

Μια χορωδία των Δημοκρατικών bashed επίσης την τάξη, χαρακτηρίζοντάς διακρίσεις και μια απόκλιση από τις ΗΠΑ παράδοση της υποδοχής προσφύγων.

"Τα δάκρυα τρέχουν κάτω από τα μάγουλα του το Άγαλμα της Ελευθερίας απόψε ως μεγάλη παράδοση της Αμερικής, καλωσορίζοντας τους μετανάστες, που υπήρχε από την Αμερική ιδρύθηκε έχει πατούσαν πάνω," Γερουσία Μειοψηφίας Leader Τσαρλς Σούμερ (DN.Y.) είπε σε μια δήλωση.

"Λαμβάνοντας μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, αλλά έχει επίσης ενίσχυσε την οικονομία μας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας δεκαετία μετά δεκαετία», δήλωσε ο Σούμερ. "Αυτή είναι μία από τις πιο καθυστερημένες και άσχημη εκτελεστικά διατάγματα που ο πρόεδρος έχει εκδοθεί."

Στην ίδια τελετή την Παρασκευή στο Πεντάγωνο, Trump υπέγραψε μια άλλη προκειμένου να επεκτείνει σημαντικά τη στρατιωτική, τον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου και να προσθέσετε νέες δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.  http://thehill.com/policy/national-security/316599-trump-signs-order-to-vet-refugees

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...