Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΥΡΏΠΗ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ "ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΊ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΈΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΆ"

Αφού διέκοψε την παραγωγή της χαρτονομισμάτων 500 ευρώ , φαίνεται Ευρώπη φορτίζεται προς το ουτοπικό όνειρο μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά. Λίγες μέρες μετά την ελίτ του Νταβός »συζήτησε για τους οποίους ο κόσμος πρέπει να" ξεφορτωθεί του νομίσματος », η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισήγαγε μια πρόταση επιβολής" οι περιορισμοί στις πληρωμές σε μετρητά. "

Με Rogoff, Stiglitz, Summers et al. όλα ζητώντας το τέλος των μετρητών - γιατί μόνο τρομοκράτες και εμπόρων ναρκωτικών χρειάζονται μετρητά (καθόλου να κάνει με το ολοκληρωτικό έλεγχο του πλούτου ενός έθνους) - δεν είμαστε εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτή η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φαίνεται (ιερό του κρατισμού) ...



Η Επιτροπή δημοσίευσε στις 2 Φεβρουαρίου 2016 μια ανακοίνωση προς το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με ένα σχέδιο δράσης για την περαιτέρω εντατικοποίηση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (COM (2016) 50). Το σχέδιο δράσης βασίζεται σε υφιστάμενους κανόνες της ΕΕ να προσαρμοστούν στις νέες απειλές και στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτικών της ΕΕ, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Στο πλαίσιο της δράσης της Επιτροπής για να επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού σχετικά με τους ελέγχους ρευστών διαθεσίμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από την Κοινότητα, γίνεται αναφορά στην καταλληλότητα για να διερευνήσει τη σημασία των πιθανών ανώτατα όρια για τις πληρωμές σε μετρητά.

Το σχέδιο δράσης αναφέρει ότι "Οι πληρωμές σε μετρητά που χρησιμοποιείται ευρέως στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων ... Σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσε επίσης να διερευνηθεί η σημασία των πιθανών ανώτατα όρια για τις πληρωμές σε μετρητά. Πολλά κράτη μέλη έχουν θεσπίσει απαγορεύσεις για τις πληρωμές σε μετρητά που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο κατώφλι."



Μετρητά έχει το σημαντικό χαρακτηριστικό του προσφέρουν ανωνυμία στις συναλλαγές. Όπως η ανωνυμία μπορεί να είναι επιθυμητή για νόμιμους λόγους (π.χ. προστασία της ιδιωτικής ζωής). Αλλά, όπως η ανωνυμία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά για το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Η δυνατότητα για τη διεξαγωγή μεγάλων ποσών σε μετρητά διευκολύνει το ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, λόγω της δυσκολίας να ελέγχουν τις συναλλαγές πληρωμών σε μετρητά....



Πιθανοί περιορισμοί για τις πληρωμές σε μετρητά θα είναι ένα μέσο για την καταπολέμηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων που συνεπάγονται μεγάλες συναλλαγές πληρωμών σε μετρητά από οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα. Ο περιορισμός μεγάλες πληρωμές σε μετρητά, εκτός από τις δηλώσεις μετρητών και άλλων υποχρεώσεων AML, θα μπορούσε να παρεμποδίσει τη λειτουργία των τρομοκρατικών δικτύων, και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, δηλαδή να έχει προληπτικό αποτέλεσμα. Θα διευκολύνει επίσης περαιτέρω έρευνες για να παρακολουθείτε τις οικονομικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Οι αποτελεσματικές έρευνες παρεμποδίζεται ως συναλλαγές πληρωμές σε μετρητά είναι ανώνυμα. Έτσι, οι περιορισμοί στις πληρωμές σε μετρητά θα διευκολύνει τις έρευνες. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι συναλλαγές με μετρητά κινήθηκε προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι σημαντικό ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διαθέτουν επαρκείς ελέγχους και διαδικασίες που τους επιτρέπουν να γνωρίζουν το πρόσωπο με το οποίο ασχολούνται. Δέουσα επιμέλεια σε νέους και υπάρχοντες πελάτες είναι ένα βασικό μέρος αυτών των ελέγχων στα, σύμφωνα με το AMLD.



Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν μετρητά για να διατηρήσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους, όχι μόνο για τις παράνομες συναλλαγές (π.χ. η απόκτηση των εκρηκτικών υλών), αλλά και για τις πληρωμές που βρίσκονται σε εμφάνιση νομικά (π.χ. συναλλαγές για τη στέγαση ή μεταφορά). Ενώ ένας περιορισμός για τις πληρωμές σε μετρητά είναι βέβαιο ότι θα αγνοηθούν για τις συναλλαγές που είναι σε κάθε περίπτωση ήδη παράνομο, ο περιορισμός θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σημαντικό εμπόδιο για τη διεξαγωγή των συναλλαγών που είναι βοηθητικές σε τρομοκρατικές δραστηριότητες....



Το οργανωμένο έγκλημα και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας βασίζονται σε μετρητά για τις πληρωμές για τη διεξαγωγή παράνομων δραστηριοτήτων τους και να επωφελούνται από αυτά. Περιορίζοντας τις δυνατότητες να χρησιμοποιήσει τα μετρητά, η πρόταση θα συμβάλει στην διαταράξουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, όπως την ανάγκη να χρησιμοποιήσει μη ανώνυμο μέσο πληρωμής είτε θα αποτρέψει τη δραστηριότητα ή συμβάλλουν στην ευκολότερη ανίχνευση και την έρευνά της. Οποιαδήποτε τέτοια πρόταση θα έχει επίσης ως στόχο την εναρμόνιση των περιορισμών σε ολόκληρη την Ένωση, δημιουργώντας έτσι ίσους όρους ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις και την εξάλειψη των στρεβλώσεων του ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά. Θα προωθήσει επιπλέον την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, της φοροδιαφυγής και του οργανωμένου εγκλήματος.

Και στη συνέχεια δεξιά στο τέλος, αναφέρουν «θεμελιώδη δικαιώματα» ...



Ενώ τους επιτρέπεται να πληρώσει σε μετρητά, δεν συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα, το στόχο της πρωτοβουλίας, το οποίο είναι να αποφευχθεί η ανωνυμία που επιτρέπουν πληρωμές τοις μετρητοίς, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής που κατοχυρώνεται στο άρθρο 7 του Χάρτη της ΕΕ των Θεμελιωδών δικαιωμάτων. Ωστόσο, όπως έχει συμπληρωθεί με το άρθρο 52 του Χάρτη, περιορισμοί επιτρέπεται να επιβάλλονται με την επιφύλαξη της αρχής της αναλογικότητας, εφόσον είναι αναγκαίοι και ανταποκρίνονται πραγματικά σε στόχους γενικού ενδιαφέροντος που αναγνωρίζει η Ένωση ή στην ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων. Οι στόχοι των πιθανών περιορισμών στις πληρωμές σε μετρητά θα μπορούσε να χωρέσει τέτοια περιγραφή. Θα πρέπει επίσης να παρατηρηθεί ότι οι εθνικοί περιορισμοί για τις πληρωμές σε μετρητά ποτέ δεν αμφισβητήθηκε με επιτυχία στηρίζεται στην παράβαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Πλήρης Πρόταση παρακάτω ...
* * *


Παρακάτω είναι μερικές πρόσφατες σκέψεις για το θέμα από Simon Μαύρο SovereignMan, ο οποίος αναφέρεται λεπτομερώς στο παρελθόν ότι ο πόλεμος στα μετρητά συμβαίνει πιο γρήγορα από ό, τι θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί ποτέ, και προβλέψιμα, βασίζεται σε ψέματα.



Κάθε φορά που γυρίζουμε γύρω, φαίνεται, υπάρχει μια άλλη σημαντική επίθεση στον πόλεμο κατά της Cash. Η Ινδία είναι το πιο αξιοσημείωτο πρόσφατο παράδειγμα-το ενοχλητικό πανωλεθρία πριν από λίγες εβδομάδες, στην οποία η κυβέρνηση, εν μία νυκτί, "δημιουργία εσόδων" δύο μεγαλύτερες υποδιαιρέσεις του σε μετρητά, αφήνοντας ένα ολόκληρο έθνος στο χάος. Όμως, υπήρξαν τόσα πολλά μικρότερα παραδείγματα.



Στην πόλη της Νέας Ορλεάνης των ΗΠΑ, η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε νωρίτερα αυτό το μήνα για να σταματήσει την αποδοχή πληρωμών σε μετρητά από τους οδηγούς στο Γραφείο Μηχανοκινήτων Οχημάτων. Όπως έγραψα σε σας πρόσφατα , πολλά υποκαταστήματα της Citibank στην Αυστραλία έχουν σταματήσει να ασχολούνται με καταβολή μετρητών συνολικά. Και πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς δημοσίευσε ένα άρθρο την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι «τίποτα στον Ινδικό εμπειρία μας δίνει παύση στην συνιστώντας ότι δεν περισσότερες μεγάλες σημειώσεις θα δημιουργηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.» Με άλλα λόγια, παρά τις το χάος της Ινδίας, Summers θεωρεί ότι πρέπει να εξακολουθεί να περιορίσει το $ 100 νομοσχέδιο.



Το κονκλάβιο των αρχιερέων της νομισματικής πολιτικής τραγουδάει σχεδόν πάντα το ίδιο ρεφρέν: μόνο οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν υψηλή ονομαστική αξία των μετρητών. Ken Rogoff, καθηγητής του Χάρβαρντ και πρώην υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Federal Reserve, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο κατάφωρα την κατάρα των μετρητών. Μπεν Μπερνάνκι αυτό ονομάζεται "συναρπαστικό και σημαντικό βιβλίο".



Και, σοκαριστικά, μια σειρά από αξιολογήσεις για το Amazon.com επαινέσω "λαμπρό" "οραματιστής έννοιες" Rogoff σε "εξαιρετικό βιβλίο του". Rogoff, όπως και οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του, υποστηρίζει ότι τα μεγάλα νομοσχέδια, όπως το σημείωμα $ 100 ή € 500 χρησιμοποιείται μόνο σε «εμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμούς, δωροδοκίες, της εμπορίας ανθρώπων. . . "Στην πραγματικότητα αναφέρονται κοροϊδευτικά στη σημείωση των 500 ευρώ ως« Μπιν Λάντεν », δεδομένου ότι είναι προφανώς χρησιμοποιείται μόνο από τρομοκράτες.



Δώστε μου ένα διάλειμμα. Η ομάδα μου και έκανα κάποια έρευνα για το θέμα αυτό και να βρεθεί κάποια μάλλον ενδιαφέροντα στοιχεία. Αποδεικνύεται ότι οι χώρες με τις υψηλότερες ονομαστικές αξίες των μετρητών στην πραγματικότητα έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών του οργανωμένου εγκλήματος.



Η έρευνα ήταν απλή? κοιτάξαμε ανταγωνιστική κατάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που αξιολογεί τα επίπεδα των χωρών του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και τα άμεσα έξοδα των επιχειρήσεων που ασχολούνται με το έγκλημα και τη βία.



Η Ελβετία, με 1.000 ελβετικό φράγκο σημείωμα (περίπου $ 1.000 δολάρια ΗΠΑ) του έχει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα του οργανωμένου εγκλήματος στον κόσμο, σύμφωνα με το WEF. Ditto για τη Σιγκαπούρη, η οποία έχει 1.000 Σιγκαπούρη σημείωση δολαρίων (περίπου $ 700 δολάρια ΗΠΑ). υψηλότερη ονομαστική αξία της Ιαπωνίας του νομίσματος είναι 10.000 γιεν, αξίας $ 88 σήμερα. Ωστόσο, η Ιαπωνία έχει επίσης εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Ίδιο και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, του οποίου η υψηλότερη αξία είναι το 1.000 ντιρχάμ ($ 272).



Εάν εξετάσετε τις χώρες με πολύ χαμηλή ονομαστική αξία των μετρητών, το αντίθετο ισχύει: τα ποσοστά εγκληματικότητας, και συγκεκριμένα οι τιμές του οργανωμένου εγκλήματος, είναι εξαιρετικά υψηλή. Εξετάστε τη Βενεζουέλα, η Νιγηρία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, κλπ Οργανωμένο έγκλημα είναι διαδεδομένη. Ωστόσο, κάθε ένα από αυτά έχει ένα νόμισμα του οποίου η μέγιστη ονομαστική αξία είναι λιγότερο από $ 30.



Η ίδια τάση ισχύει και κατά την εξέταση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.



Χθες γράψαμε για να σας για τη Γεωργία , μια μικρή χώρα της Μαύρης Θάλασσας του οποίου κατ 'αποκοπή φόρο ζητηθεί φορολογικής συμμόρφωσης (και φορολογικών εσόδων) να πετάξει στα ύψη. Θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές θέσεις για να κάνουν επιχειρήσεις με πολύ χαμηλά επίπεδα διαφθοράς. Και όμως η υψηλότερη ονομαστική αξία σημείωμα στη Γεωργία είναι το νομοσχέδιο 500 λάρι, αξίας περίπου $ 200. Αυτό είναι πολλά χρήματα σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός είναι μερικές εκατοντάδες δολάρια το μήνα. Συγκρίνετε αυτό με τη Μαλαισία ή το Ουζμπεκιστάν, δύο χώρες όπου αφθονεί η διαφθορά. Κορυφή σημείωμα μετρητά Μαλαισίας είναι 50 ρίνγκιτ, αξίας περίπου $ 11. Και 5.000 SOM Ουζμπεκιστάν αξίζει ένα ασήμαντο $ 1.57.



Η κατώτατη γραμμή, τα πολιτικά και οικονομικά ιδρύματα θέλουν να πάρουν πρόθυμα επί του σκάφους με την ιδέα της κατάργησης ή τουλάχιστον τη μείωση, σε μετρητά.



Και από όπου και αν άντληση όλα τα είδη της προπαγάνδας για να το κάνουμε, προσπαθούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να εξισώσουν εγκλήματος και της διαφθοράς με υψηλή ονομαστική αξία των μετρητών.

Με απλά λόγια, τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν τον ισχυρισμό τους. Είναι απλά μια άλλη απάτη που θα τους δώσει περισσότερη δύναμη σε βάρος της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας σας.

h / t @ fiatcurrency


ZERO HEDGE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...