Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ερευνητές προσδιορίσει πώς τα αποθέματα λίπους στο ήπαρ παρέχει πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της νηστείας

Σε μια πρόσφατη επιστημονική πρόοδος άρθρο, Mayo Clinic ερευνητές δείχνουν πόσο πεινασμένοι ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα βρείτε ενέργειας. Αυτή η μελέτη, που έγινε σε αρουραίους και σε ανθρώπινα κύτταρα του ήπατος, εκθέσεις σχετικά με το ρόλο ενός μικρού ρυθμιστικής πρωτεΐνης που λειτουργεί σαν φάρος για να βοηθήσει τα κύτταρα να εντοπίσετε τα λιπίδια και παρέχει νέες πληροφορίες για να στηρίξει την ανάπτυξη θεραπειών για λιπώδη νόσο του ήπατος.


"Μεταξύ 30 και 40 τοις εκατό του πληθυσμού μας έχουν, ή οδηγούν προς την κατεύθυνση να πάρει, μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος ," λέει ο Mark McNiven, Ph.D., ανώτερος συντάκτης στο χαρτί και διευθυντής του Κέντρου Κλινικής Μάγιο Βιοϊατρικής Discovery. "Και αυτό δεν είναι συμπεριλαμβανομένων εκείνων με το αλκοόλ που προκαλείται από λιπώδες ήπαρ? Ότι είναι επίσης αρκετά διαδεδομένη."

Αν και οι μηχανισμοί που εμπλέκονται στην συσσώρευση λίπους είναι οι συνήθεις στόχοι της έρευνας για λιπαρά ηπατική νόσο , η αποσαφήνιση του μηχανισμού του κυττάρου για διασπά το λίπος και θα μπορούσε να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες για να τροφοδοτήσουν την ανακάλυψη θεραπειών σημαντική ανακάλυψη στο μέλλον.

Τροφοδοτεί την πείνα των κυττάρων

Σε μια καλά-τρέφονται κύτταρο, λίπους, που ονομάζεται σταγονίδια λιπιδίων , είναι θρεπτική ασφάλισης. Αγνοούνται από το κύτταρο ως την ανάπτυξη που καυσίμων και διαίρεση μέσω της κανονικής οδού του. Αλλά, σε μια πείνα των κυττάρων, η κανονική οδός απενεργοποιείται, και μια διαδικασία ανακύκλωσης, που ονομάζεται αυτοφαγία, ενεργοποιείται. Autophagy είναι ένας τρόπος για τα κύτταρα να σπάσει μακρομόρια, όπως πρωτεΐνες και λίπος, σε συστατικά μέρη τους είναι να χρησιμοποιηθούν σε κυτταρικές διεργασίες.

Υπό συνθήκες πείνας, οδός ανακύκλωση του κυττάρου κατευθύνει εξειδικευμένα σκάφη να καταπιεί σταγονίδια λιπιδίων. Τα σκάφη αυτά, που ονομάζονται αυτοφαγοσώματα, στη συνέχεια σύνδεση με ένα άλλο οργανίδιο, που ονομάζεται λυσόσωμα, η οποία είναι γεμάτη με όξινα ένζυμα. Όταν αυτά τα δύο συγχωνεύονται, η προκύπτουσα δομή ονομάζεται autolysosome. Εντός του autolysosome, τα ένζυμα σπάσει χώρια τα λιπαρά σταγονίδια ελεύθερων λιπαρών οξέων.

Πώς ένα πεινασμένο κύτταρο βρει το λίπος; Επομένως, το φάρο

Zhipeng Λι, η πρώτη συγγραφέας και ένας φοιτητής στη Mayo Clinic Graduate School of Biomedical Sciences, παρατήρησε ότι, μέσα στα πεινασμένα κύτταρα, μία πρωτεΐνη, που ονομάζεται Rab10, ήταν στενά συνδέεται με πολλά από τα σταγονίδια λιπιδίων. πρωτεΐνες Rab λειτουργούν σαν διακόπτες? όταν δεσμεύεται σε μια ουσία, που ανάβουν και να διευκολύνουν τις αλληλεπιδράσεις στο κύτταρο. Υπάρχουν πάνω από 60 διαφορετικά Rab διακόπτες, ή μικρά ρυθμιστικά GTPases, στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

"Σε αυτή την εργασία, δείχνουμε ότι, όταν Rab10 είναι ενεργοποιημένο, αυτό θα συνδέεται προς ένα σταγονίδιο λιπιδίων και να προκαλέσει το autophagosome να δέσει στην επιφάνεια του σταγονιδίου, προσλαμβάνουν άλλες πρωτεΐνες, και χωνέψει το λιπίδιο σε μια πηγή ενέργειας οξύ ελεύθερο λιπαρό," λέει ο Λι.

Ο Δρ McNiven εξηγεί ότι τα κύτταρα έχουν αισθητήρες που ανιχνεύουν χαμηλά επίπεδα ενέργειας και ανταπόκριση.

"Rab10 ενεργοποιείται και συσσωρεύεται γύρω από το σταγονίδιο λιπιδίων," λέει ο Δρ McNiven. "Στη συνέχεια, το κύτταρο ενεργοποιεί λυσοσώματα της, που, στη συνέχεια, απευθύνεται σε αυτούς τους σταγονίδια λιπιδίων και πηγαίνει μετά από αυτούς. Έτσι, αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα που παρέχονται μεταξύ του μηχανισμού αίσθησης της πείνας και τον τρόπο που είναι έτοιμος σε αυτό το διακόπτη για να πάει μετά από σταγονίδια λιπιδίων." medicalxpress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...