Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Χειμερινό Ηλιοστάσιο: Η Επιστήμη της ημέρας Συντομότερη του 2016

Για το χειμερινό ηλιοστάσιο, ο ήλιος βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του στον ουρανό του Βορείου Ημισφαιρίου.Credit: Előd pali | Shutterstock.com


Χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο ξεκινά επίσημα off Τετάρτη (21ης Δεκεμβρίου), η οποία σηματοδοτεί την ηλιοστάσιο Δεκέμβριος - τη μέρα σας με τις λιγότερες ώρες της ημέρας του 2016.


Αν και το ηλιοστάσιο παίρνει μια ολόκληρη ημέρα της αναγνώρισης, αυτό συμβαίνει σε μια στιγμή: στις 5:44 π.μ. EST (1044 GMT), όταν ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο κλίση 23,5 βαθμούς μακριά από τον ήλιο. Η θέση αυτή αφήνει το Βόρειο Πόλο απρόσιτα του ήλιου, και βυθίζει το σε απόλυτο σκοτάδι, σύμφωνα με EarthSky.org .

Αυτή τη στιγμή, ο ήλιος θα λάμψει άμεσα γενικά το μεσημέρι ακριβώς 23,5 μοίρες νότια του ισημερινού, κατά μήκος της νοητής γραμμής πλάτους γνωστή ως του Τροπικού του Αιγόκερω, η οποία περνά μέσα από την Αυστραλία, τη Χιλή, νότια Βραζιλία και τη βόρεια Νότια Αφρική. Αυτό είναι όταν όταν ο ήλιος φαίνεται να είναι στο νοτιότερο σημείο του στον ουρανό? ως εκ τούτου, το νότιο ημισφαίριο έχει μεγαλύτερη ημέρα του έτους, και το Βόρειο Ημισφαίριο έχει μικρότερη ημέρα του έτους, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, σύμφωνα με Earthsky. [ 6 Αρχαία Αφιερώματα στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο ]
Διαφήμιση


Στις 5:44 π.μ. EST, ο ήλιος θα φτάσει και νοτιότερο σημείο του στον ουρανό του Βορείου Ημισφαιρίου. Μετά από εκείνη τη στιγμή, ο ήλιος θα σταματήσει να κινείται νότια και θα αρχίσει οδοιπορικό του βορρά στον ουρανό - εξ ου και το όνομα "ηλιοστάσιο," που σημαίνει "ήλιος στέκεται ακόμα» στα λατινικά, σύμφωνα με τη NASA .

Μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, οι μέρες θα αρχίσουν να πάρει περισσότερο στο Βόρειο Ημισφαίριο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν αμέσως. Αντίθετα, βόρεια μέσα πλάτη θα βιώσουν το χειμώνα ψύχρα, εν μέρει επειδή θα πάρετε μόνο περίπου 9 ώρες της ημέρας κατά τις εβδομάδες μετά το ηλιοστάσιο, σε σύγκριση με τα περίπου 15 ώρες καθημερινά το φως του ήλιου παίρνουν γύρω από το θερινό ηλιοστάσιο, Ζωντανή Επιστήμη αναφερθεί το 2012. Επιπλέον, το βόρειο ημισφαίριο κλίνει μακριά από τον ήλιο, καθιστώντας το πιο κρύο.

Επιπλέον, ακόμη και καθώς οι ημέρες πάρει πλέον, οι ωκεανοί, τα οποία μέτριες θερμοκρασίες στη γη, χρειάζεται ένα τεράστιο ποσό ενέργειας από τον ήλιο για να ζεσταθεί.

Υπάρχουν αμέτρητες πολιτισμών που έχουν αναγνωρίσει το χειμερινό ηλιοστάσιο. Το πιο γνωστό είναι το Stonehenge στην Αγγλία. Όταν ο ήλιος δύει για την μικρότερη ημέρα του έτους, οι ακτίνες του ήλιου, συντάσσονται με την κεντρική πέτρα Βωμού Stonehenge και σφαγή πέτρα, η οποία μπορεί να είχε πνευματική σημασία για τους ανθρώπους που το έφτιαξαν, Ζωντανή Επιστήμη αναφερθεί το 2013.

Σε όλο τον κόσμο στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, η αρχαία κωλυσιεργία Μάγια πόλη της Tulum έχει επίσης μια δομή τιμώντας τους ηλιοστάσια. Όταν ο ήλιος ανατέλλει για το χειμώνα και το καλοκαίρι ηλιοστάσιο, οι ακτίνες του λάμπουν μέσα από μια μικρή τρύπα στην κορυφή ενός από τα πέτρινα κτίρια, η οποία δημιουργεί μια αστρική έκρηξη επίδραση.

Αρχικό άρθρο σχετικά με Ζωντανή Επιστήμη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...