Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΜΟΥΦΤΗΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ;

Εκτός από τους ψευδομουφτήδες της Ροδόπης και της Ξάνθης, θα αποκτήσουμε, εδώ στον Έβρο και ψευδο-Ιμάμηδες; – Περίεργες κινήσεις του τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου Σερίφ Δαμάτογλου

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στην περιοχή της Μουφτείας Διδυμοτείχου.



Το σημερινό σημείωμα γίνεται, μετά τα δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, για τον λεγόμενο Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου, που έχει ιδρύσει και Παράρτημα στην Αλεξανδρούπολη και που μπορεί, σύμφωνα με το καταστατικό του, που εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδος, να κτίζει Τεμένη, να φτιάχνει νεκροταφεία, να διατηρεί νεκροθαλάμους, κ.λπ., κ.λπ., υπερακοντίζοντας τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας που είναι κατά τα άλλα αυστηρότατοι όσον αφορά τα θέματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Και ενώ παρατηρείται ένας αυτοματισμός από πλευράς οργάνων του Ελληνικού Κράτους για τα παραπτώματα των Χριστιανών, δεν βλέπουμε να ισχύει κάτι αντίστοιχο και για τους Μουσουλμάνους το θρήσκευμα Έλληνες πολίτες.

Επικρατεί μία ανεξήγητη αδράνεια που δύσκολα γίνεται πλέον κατανοητή.

Παρακολουθώντας τα δρώμενα στην ακριτική περιοχή μας, και κυρίως την προσπάθεια του Προξενείου να απλώσει τα πλοκάμια του, πέραν της Ροδόπης και της Ξάνθης, και στην ακριτική περιοχή του Έβρου, προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιοι μηχανισμοί λειτουργούν στον τόπο μας που διευκολύνουν παρόμοιες κινήσεις.

Αυτή την στιγμή έχουμε την ρητορική των ανθρώπων της Άγκυρας στην Θράκη που κατηγορούν την Ελλάδα για μη νομιμοποίηση των λεγομένων Αιρετών Ψευτομουφτήδων, όταν αυτός ο τρόπος εκλογής δεν ισχύει ούτε στην σημερινή Τουρκία.

Και μάλιστα αυτές τις συκοφαντικές κατηγορίες, τις διασπείρουν σε όλα τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή φόρα, ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και εμποδίζει την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των Μουσουλμάνων της Θράκης, όταν σήμερα στην Θράκη λειτουργούν πάνω από 150 τζαμιά.

Και εδώ τώρα πρέπει να δούμε και τον περίεργο ρόλο που διαδραματίζει το τελευταίο χρονικό Δίαστημα ο νόμιμος Μουφτής Διδυμοτείχου κ. Σερίφ Δαμάτογλου, κάτοικος του χωριού Σιδηρώ Έβρου, ο οποίος προχθές το βράδυ (1-11-2016) συγκέντρωσε τους κατοίκους του χωριού του και τους ζήτησε να πραγματοποιήσουν το προσεχές Σάββατο (5-11-2016) εκλογές για την ανάδειξη… Ιμάμη στο χωριό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο κ. Σερίφ Δαμάτογλου, όρισε και επιτροπή πέντε (5) ατόμων από κατοίκους του χωριού για να προχωρήσουν στην διεξαγωγή αυτής της εκλογής.

Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για την θέση του Ιμάμη (Ιεροδιδασκάλου) είναι δύο, εκ των οποίων ο ένας φέρεται ότι είναι άνθρωπος του ψευδομουφτή Κομοτηνής.

Με το νόμο 3647/2008 η ελληνική Πολιτεία δίνει την ευχέρεια στους τρεις Μουφτήδες της Θράκης να διορίζουν τους ιμάμηδες σε τεμένη της Θράκης.

Ο συγκεκριμένος έχει στην διάθεση του 20 ιεροδιδασκάλους, αριθμός ικανός να καλύψει όλες τις ανάγκες των τεμενών του νομού. Η διαδικασία την οποία προτείνει είναι εκτός νόμου παράτυπη και κατευθυνόμενη από άλλα εξωθεσμικά κέντρα.

Δεν είναι δυνατόν ο νόμιμος Τοποτηρητής του κράτους να προβαίνει σε ενέργειες άκρως επικίνδυνες οι οποίες εξυπηρετούν μεθοδεύσεις των οποίων οι συνέπειες έχουν τεράστια αρνητική σημασία για την πορεία της μειονότητας στην Θράκη.

Ας σημειωθεί ότι για πρώτη φορά Μουφτής της Πολιτείας προβαίνει σε με τέτοιου είδους ενέργεια με παραμέτρους άκρως επικίνδυνες εάν κανείς λάβει υπόψη και την σημερινή συγκυρία των απειλών από τη γείτονα χώρα.

Εν προκειμένω ερωτούμε:

Πως αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, που είναι υπεύθυνο για τους Μουφτήδες και Ιμάμηδες της Θράκης το θέμα του κ. Σερίφ Δαμάτογλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, βαρύνεται και με ποινικές καταδίκες, όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων του.

Έχουμε με λίγα λόγια “τρικυμία” μέσα σε ένα ποτήρι νερό.

Ως πότε το Ελληνικό Κράτος θα παραμένει αδρανές και αδιάφορα, αφήνοντας τα γεγονότα να εξελίσσονται, εις βάρος των συμφερόντων του;

Γιατί να δηλητηριάζονται οι σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων;

Και τελικά τί επιδιώκει άραγε, ο Νομιμος Μουφτής του Διδυμοτείχου;

Σ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...