Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η διάνοιξη της Νυμφαίας έκλεισε 50 βενζινάδικα

Λουκέτα μετράει ο κλάδος Βενζινοπωλών της Ροδόπης – Οι καταναλωτές αναζητούν φθηνά καύσιμα, στην γειτονική Βουλγαρία – Και στον Βόρειο Έβρο συμβαίνουν τα ίδια

Λουκέτα μετράει ο κλάδος των βενζινοπωλών στο νομό Ροδόπης, μετά τη διάνοιξη του μεθοριακού σταθμού Μακάζα – Νυμφαία.

Τουλάχιστον 50 πρατήρια υγρών καυσίμων έκλεισαν την τελευταία τριετία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο εκπρόσωπος των βενζινοπωλών κ. Κακαρέλης, σημειώνοντας πως τα περισσότερα λουκέτα μπήκαν σε πρατήρια οικισμών. «Ήμασταν 150 και σήμερα είμαστε λιγότεροι από 100 και συνεχώς μειωνόμαστε», είπε ο ίδιος. Δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στους ίδιους τους καταναλωτές, που όπως είπε αναζητούν το φθηνό καύσιμο, αλλά ζήτησε να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία, ώστε να σταματήσει η διαρροή καταναλωτών προς την γειτονική χώρα.

«Δε μπορούμε να κατηγορήσουμε τους καταναλωτές, διότι όλα τα νοικοκυριά, όλος ο κόσμος έχει οικονομικό πρόβλημα», είπε ο κ. Κακαρέλης και πρόσθεσε «οι μισθοί και συντάξεις κόβονται, ενώ τα πάντα ακριβαίνουν. Όταν έχεις δίπλα σου μία ανοιχτή πύλη, μία τρύπα, όπου όλα είναι φθηνότερα και η τιμή στα καύσιμα είναι 50 λεπτά φθηνότερη, τότε όλος ο νομός Ροδόπης πηγαίνει στη γειτονική Βουλγαρία που απέχει μόλις 15 χλμ και αγοράζει από εκεί τα πάντα. Βάζουν πετρέλαιο, βενζίνη, αέριο, αγοράζουν φιάλες υγραερίου.

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τον κόσμο, εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τους καταναλωτές. Εκείνη που πρέπει να μεριμνήσει είναι η πολιτεία. Στη Ροδόπη, αλλά και στη Δράμα, στις Σέρρες, θα έπρεπε να παρθούν μέτρα και να δοθούν κίνητρα, όπως της φορολογικής απαλλαγής για να βοηθηθούν οι τοπικές οικονομίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος των βενζινοπωλών.

Ο ίδιος μίλησε για ένα γενικότερο πρόβλημα, αυτό της διαρροής καταναλωτών προς τη γειτονική χώρα. Ειδικότερα για τους βενζινοπώλες, σύμφωνα με τον κ. Κακαρέλη, η απώλεια εισοδήματος ανέρχεται σε 70% την τελευταία τριετία, οπότε και άνοιξε ο μεθοριακός σταθμός Μακάζα – Νυμφαία.

Δήμητρα Συμεωνίδου

***

Σημείωση Ε. Θ.:

Δεν διαφέρει και πολύ η εικόνα που επικρατεί στον Βόρειο Έβρο, καθώς οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. περνούν στην γειτονική Βουλγαρία για να κάνουν διάφορα ψώνια και να γεμίσουν ταυτόχρονα και το τεπόζιτο του αυτοκινήτου τους.

Το αποτέλεσμα είναι τα λουκέτα που αυξάνονται και στα Βενζινάδικα του Βορ. Έβρου.

Και εμείς… “καμαρώνουμε” για την κατάντια μας.

Και την κατρακύλα μας.

Σ. Κ. elthraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...