Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

29 Αφγανοί στα “κόκκινα βράχια”

Φουσκωτό με 29 μετανάστες, Αφγανικής εθνικότητας εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή «κόκκινα βράχια»



Στη λέμβο, τη μηχανή της οποίας αφαίρεσε ο διακινητής πριν τους εγκαταλείψει, επέβαιναν 29 άνθρωποι, 3 μικρά παιδιά και 2 ηλικιωμένοι.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να γίνει η διαδικασία ταυτοποίησής και στη συνέχεια να μεταφερθούν στο κέντρο φύλαξης των Φερών , όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Δούκας.

Όπως πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ, ο Οργανισμός συνεχίζει να διατηρεί το ΤΟΛ για την προσωρινή διαμονή των προσφύγων και μεταναστών καθώς όπως είπε πρόκειται για μία συμφωνία του ΟΛΑ με τους τοπικούς φορείς και το ΓΕΕΘΑ, και πρόκειται για ένα χώρο ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει έστω και προσωρινά, ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό σε τρόφιμα και υλικά.

Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για το μέλλον καθώς, μπαίνοντας στο φθινόπωρο οι ροές μεταναστών θα αρχίσουν να αυξάνονται, και ως εκ τούτου πρέπει οι αρχές να είναι σε επιφυλακή και να κινούνται γρήγορα και έξυπνα, σε κάθε περίπτωση.



Ν.Τ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...