Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Καταστροφή ακόμα και στον Ελληνικό τουρισμό


Από Παράδεισος τουρισμού η χώρα, κατάντησε κόλαση προσφυγιάς – Παράλληλα η υπερφορολόγηση διαλύει τις τουριστικές επιχειρήσεις

Τα πρώτα αρνητικά σημάδια άρχισαν ήδη να εμφανίζονται για την ανάπτυξη του τουρισμού μας.

Η χώρα, από τουριστικός παράδεισος, μετατρέπεται, εξ αιτίας του συνεχώς αυξανόμενου όγκου των Μουσουλμάνων μεταναστών, σε κόλαση προσφυγιάς.

Ήδη στην Μυτιλήνη αρμόδιοι φορείς του νησιού κάνουν λόγο για επαπειλούμενη καταστροφή και παραθέτουν στοιχεία που το καταδεικνύουν.

Τα 25 αεροσκάφη που έφθαναν κάθε εβδομάδα στο νησί έχουν μειωθεί στα 10 με συνέπεια την δραματική πτώση στις αφίξεις, ενώ ήδη υπάρχουν ακυρώσεις από χώρες όπως η Σουηδία, Φινλανδία, Τσεχία και Πολωνία.

Το ίδιο συμβαίνει και για άλλα τουριστικά νησιά του Αιγαίου.

Για να καλυφθούν τα κενά το Υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζεται να λειτουργήσει νέο σύστημα θεωρήσεων βίζας, για να δεχθεί αριθμό τουριστών από χώρες εκτός Σένγκεν, όπως η Ρωσία.

Εν των μεταξύ σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας αντιμετωπίζει το 40% των τουριστικών επιχειρήσεων, κυρίως λόγω της υπερφορολόγησης, τη στιγμή που το κράτος χάνει τουλάχιστον 250.000.000 ευρώ φορολογικά έσοδα από τις ανεξέλεγκτες μισθώσεις ιδιωτικών χώρων σε επισκέπτες.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Τραπέζης της Ελλάδος, τονίζοντας ότι, παρά τα συνεχόμενα ρεκόρ των τελευταίων ετών, ο τουριστικός κλάδος βρίσκεται σε σημείο καμπής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, το σημαντικότερο εμπόδιο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας έναντι άλλων χωρών είναι η υπερφορολόγηση του κλάδου.

“Το πλέον ανησυχητικό θέμα με την υπερφορολόγηση, είναι ότι δεν βλέπουμε ένα τέλος σε αυτήν την πρακτική.

Εκεί που πιστεύουμε ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των νέων φόρων και των πρόσθετων επιβαρύνσεων, διαρκώς ακούμε για νέα μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ελληνικός τουρισμός δεν θα είναι ανταγωνιστικός και το κράτος θα εξακολουθεί να χάνει έσοδα”.

Τελικά το ερώτημα είναι:

Απόμεινε άραγε τίποτα όρθιο στην Ελλάδα που να μην καταστραφεί; (elthraki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...