Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ


Όπως αφηγείται η κα Ε.Ξ., ένα βράδι είδε στον ύπνον της, ότι είχε πάει στην Ι. Μονή Του για να προσκυνήσει και ξαφνικά είδε τον Άγιον όπως είναι μέσα στη λάρνακα, αλλά ξαπλωμένο στο έδαφος της Εκκλησίας με ανοιχτά τα χέρια, σε σχήμα Σταυρού.
Κατατρόμαξε και σταυροκοπήθηκε, γιατί πρόσεξε, πως δεν ήταν κατάχαμα, αλλά πάνω σε άνθρώπους δικούς της. Ξύπνησε ταραγμένη. Tι όνειρο ήταν κι αυτό απόψε! Τι να σημαίνει αναρωτιόταν και δεν άργησε να πάρει την απάντηση.
Εκείνη τη μέρα ο αδελφός της με την οικογένειά του πήγε βόλτα, αλλά, πριν ξεμακρύνουν, έπαθαν ένα φοβερό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Όμως, ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΩΘΗΚΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ.

Μόλις έμαθε το συμβάν, θυμήθηκε αμέσως τ’ όνειρό της, που μέχρι εκείνη την ώρα δε μπορούσε να ερμηνεύσει και κατάλαβε, πως Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΕ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟΝ ΤΗΣ, γι’ αυτό τον ευγνωμονεί και τον δοξάζει.
Ω! των θαυμασίων Σου, Άγιε! Σπεύδεις και βοηθάς ακόμα κι εκεί που δε Σε καλούν.
Αλλά κι άλλοι πολλοί ομολογούν, όπως διαβάζουμε στα βιβλία με τα θαύματά Του, ότι τους έχει βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές, παρόλο που δεν τον γνώριζαν ή δεν τον επικαλέστηκαν. Παρόμοιες μαρτυρίες υπάρχουν και για την Υπερ. Θεοτόκο και πολλούς άλλους Αγίους.

Αν αναλογιστούμε τη ζωή μας, θα διαπιστώσουμε, ότι ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ, ανεξάρτητα του αν είχαμε ή όχι την τύχη, σαν την κυρία που αναφέραμε, να μάθουμε ποιά Δύναμη μας βοήθησε. Αναμφισβήτητα, λοιπόν, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ, αλλά, δυστυχώς, εμείς δεν το αναγνωρίζουμε κι αντί να τον ευχαριστούμε διαρκώς για τις αμέτρητες ευεργεσίες Του, γογγύζουμε συνεχώς και πολλές φορές τα βάζουμε μαζί Του.
ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ.
ΧΑΙΡΕ, Ο ΤΟΝ ΠΟΝΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΑΛΕΙΦΩΝ, ΕΦΡΑΙΜ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ, ΣΚΕΠΕ ΤΟΥΣ ΚΑΜΝΟΝΤΑΣ. ΑΜΗΝ!

Η φωτ/φία που βλέπετε μας δόθηκε από τον Xenios Xenophontos, ο οποίος έχει ευεργετηθεί πολύ από τον Άγιο. Τον ευχαριστούμε κι ευχόμαστε να βρίσκεται πάντα "υπό την προστασίαν Του". Αμήν!



http://apantaortodoxias.blogspot.gr http://yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...