Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές οφειλές που έχουν καταγραφεί στο ΚΕΑΟ,

Για οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία – Ραβασάκια στέλνει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε πάνω από 250.000 οφειλέτες – Πως αποφεύγεται η πληρωμή των χρεών με “αχυρανθρώπους”

Περισσότεροι από 250.000 οφειλέτες, που έχουν καταγραφεί στα μητρώα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μπαίνουν στο στόχαστρο ελεγκτικών υπηρεσιών, αφού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ηλεκτρονικά η μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων κατάσχεσης καταθέσεων μέσω των τραπεζών.

Επίσης, προωθούνται παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας, ειδικά σε ενεργές επιχειρήσεις, που εμφανίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες εισπραξιμότητας.

Με δεδομένο ότι το διάστημα 2013-2015 από το ΚΕΑΟ έχουν αποσταλεί 261.096 ατομικές ειδοποιήσεις, η ηλεκτρονική επιβολή μέτρων κατάσχεσης αναμένεται να ανέλθει σε ανάλογο αριθμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές οφειλές που έχουν καταγραφεί στο ΚΕΑΟ, από 280.893 οφειλέτες του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ, ανέρχονται στα 15,3 δισ ευρώ.

Από αυτά, τα πρώτα ατομικά ειδοποιητήρια αφορούν οφειλές ύψους 10,07 δισ. ευρώ.

Πάντως, ο στόχος που έχει θέσει το ΚΕΑΟ είναι, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, να εισπράξει το 2016 έως 750.000.000 ευρώ, όταν το 2015 εισπράχθηκαν 632.000.000 ευρώ.

Μόνο πέρυσι εκδόθηκαν 19.634 ατομικές ειδοποιήσεις για λήψη αναγκαστικών μέτρων, με το συνολικό ποσό οφειλών να φτάνει στα 6,2 δισ. ευρώ.Την ίδια στιγμή, το ΚΕΑΟ έχει εντοπίσει χρέη που υπερβαίνουν τα 200.000.000 ευρώ από δεκάδες επιχειρήσεις, που «φεσώνουν» συστηματικά τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ).

Στο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης γίνεται ειδική αναφορά στις «πατέντες» της εισφοροδιαφυγής που εφευρίσκουν εργοδότες, κυρίως από τους τομείς του τουρισμού, της εστίασης, της ψυχαγωγίας (κέντρα διασκέδασης) και της παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας.

Αυτές μπορεί να είναι από το να τοποθετούνται «αχυράνθρωποι» ως υπεύθυνοι επιχειρήσεων, συνήθως υπερήλικες ή οικονομικοί μετανάστες, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιφάνεια, μέχρι να μεταβιβάζονται περιουσίες και να δημιουργούνται νέες επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να αποφεύγεται η πληρωμή των χρεών που έχουν ήδη δημιουργηθεί.

-Δ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...