Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Αυτόχθονες Slam Ημέρα του Κολόμβου της Παραγουάης, η ζήτηση γη των προγόνων

Περίπου 75 τοις εκατό των Παραγουάης Αυτοχθόνων ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, η πλειοψηφία επειδή είχαν αφαιρεθεί από τα προγονικά εδάφη τους κατά τη διάρκεια 1954-1989 δικτατορίας στρατηγός Αλφρέδο Στρέσνερ και την πρώτη δεκαετία της δημοκρατίας. |Φωτογραφία: CLIBCh


Οι αυτόχθονες λαοί αποτελούν λιγότερο από το 2 τοις εκατό του πληθυσμού της Παραγουάης και χωρίζονται σε σχεδόν 20 διαφορετικές εθνοτικές ομάδες.


Παραγουάης αυτόχθονες ομάδες, την Τετάρτη δήλωσε την αντίθεσή της 12 Οκτωβρίου εθνική εορτή για την επέτειο της άφιξης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική και, επίσης, κατήγγειλε την απέλαση των αυτοχθόνων κοινοτήτων από τη γη των προγόνων τους.


ΓΝΩΜΗ:
Την Ημέρα του Κολόμβου, θυμάμαι να ξεχάσουμε ό, τι διδάχτηκα

Οι ηγέτες των 75 αυτόχθονες κοινότητες που αποτελούν μέρος του Συντονιστικού Οργάνου των αυτοχθόνων ηγέτες της Κάτω Chaco, ή CLIBCH, διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο της Παραγουάης συνέδριο στην πρωτεύουσα Λίμα.

Milciades Γκονζάλες, ένα μέλος της κοινότητας Sanapana, δήλωσε ότι η «λεηλασία και σφαγή των Ιθαγενών Κοινοτήτων ξεκίνησε με την υποτιθέμενη ανακάλυψη της Αμερικής."

«Για εμάς, δεν υπάρχει τίποτα να γιορτάσουμε", στις 12 Οκτωβρίου, διακοπές γνωστό στην Παραγουάη ως ημέρα του αγώνα, είπε.




"Απλά μια διαρκής πάλη για κάποιο ευημερία στις κοινότητές μας, επειδή υπάρχουν πολλές ανάγκες, καθώς και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του, επειδή δεν είμαστε σε θέση να έχουμε τη δική μας γη», πρόσθεσε ο Γκονζάλες.

Γκονζάλες ανήκει στην κοινότητα Xakmok Kasek, η οποία το 2010 έλαβε ευνοϊκή απόφαση από το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που ανάγκασε την κυβέρνηση της Παραγουάης να επιστρέψει μια 10.700 εκταρίων (41-τετραγωνικών μιλίων) έκταση των γαιών των προγόνων του.

Η Xakmok Kasek είχαν εκδιωχθεί από το έδαφος στη δεκαετία του 1980 από την αμερικανική κτηνοτρόφος Ρομπέρτο ​​Κάρλος Eaton Κεντ.

Η Παραγουάης κυβέρνησης ανήλθε στη συνέχεια μια συμφωνία για να αγοράσει ένα τμήμα του εδάφους από τον ιδιοκτήτη του και, μετά από αρκετές αυτόχθονες διαμαρτυρίες, αυτή τη στιγμή πληρώνουν για αυτά τα εδάφη.

Αλλά αυτό είναι ο μοναχικός περίπτωση το 2016 στην οποία η Παραγουάης Αυτόχθονες Ινστιτούτο, ή INDI, έχει καταρτίσει από τον προϋπολογισμό του να αποκτήσει γη, η CLIBCH είπε σε μια δήλωση.


ΓΝΩΜΗ:
Λατίνοι και Τσικάνος Απόρριψη Columbus, Αγκαλιάστε Αυτόχθονες Ρίζες

Οι αυτόχθονες διαδηλωτές επέκριναν επίσης ένα τοις εκατό μείωση προγραμματιστεί 60 στον προϋπολογισμό INDI για εξαγορές γης το 2017, λέγοντας ότι θα παραβίαζε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να λαμβάνουν εδάφη χωρίς κόστος από την κυβέρνηση για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των τρόπων ζωής τους.

Μπορούν παραπονέθηκε επίσης ότι έχουν Βραζιλίας αγρότες σόγιας έχουν την αποβολή αυτόχθονες κοινότητες από τα εδάφη τους, αναφέροντας μια πρόσφατη περίπτωση που επηρεάζει την ομάδα Ava Γκουαρανί αυτόχθονες στην ανατολική κοινότητα της σάλτσας.

Περίπου 75 τοις εκατό των αυτοχθόνων πληθυσμών της Παραγουάης ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πλειοψηφία επειδή είχαν αφαιρεθεί από τα προγονικά εδάφη τους κατά τη διάρκεια 1954-1989 δικτατορίας στρατηγός Αλφρέδο Στρέσνερ και την πρώτη δεκαετία της δημοκρατίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...