Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Παιδική Εκμετάλλευση Εργασίας και Εμπορίας Ανθρώπων στη βιομηχανία σοκολάτας

Μια διετής προϊόν της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περσινό Δεκέμβριο την παρακολούθηση οργάνωση των εργασιακών δικαιωμάτων με τη Δικαιοσύνη Gap τίτλο της έκθεσης [1] με την παραγωγή κακάο για τις δυτικές εταιρείες που ζουν κάτω από το πιο φτώχεια της Δυτικής Αφρικής αγρότες. Αυτή η αδικία παιδική εργασία στην αλυσίδα εφοδιασμού και φέρνει το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Διεθνές Φόρουμ των εργασιακών δικαιωμάτων (ILRF) τροφοδοτεί οι χαμηλοί μισθοί είναι φθηνά εργαζομένων που αναζητούν έλαβε από τους παραγωγούς κακάο, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αυτό είναι ιδιαίτερα η Ακτή Ελεφαντοστού Δημοκρατία του Μάλι και την Μπουρκίνα Φάσο προκαλούν να γίνει διάκριση μεταξύ της εμπορίας ανθρώπων και της παιδικής εργασίας.
500000 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 1,5 εκατομμύρια παιδιά στην καταναγκαστική εργασία σε αγροκτήματα κακάο. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι η σταδιακή αύξηση του αριθμού των παιδιών που διακινούνται για φθηνό εργατικό δυναμικό για την κάλυψη των αναγκών.
Η παγκόσμια αξία των $ 100 δις το έτος 2016 βρίσκει η βιομηχανία σοκολάτας είναι πραγματικά μια πολύ προσοδοφόρα βιομηχανία. Περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, πωλούνται κυρίως στη Δυτική φασόλια μάρκες κακάο. Υπολογίζεται τα δύο τρίτα της παραγωγής και εξασφαλίζει χώρες Ακτή Ελεφαντοστού Δυτικής Αφρικής, ιδιαίτερα Γκάνα. Από την άλλη οι αγρότες πλευρά κακάο καθημερινή μέσο όρο μόλις 40 σεντ κέρδισε μπορείτε σε αυτό το οποίο είναι αποφασισμένη να είναι $ 4 κατώτατου μισθού Ακτή του Ελεφαντοστού, ακόμη και αν αυτό σήμαινε φτώχεια.
Από την άλλη πλευρά, ότι επωφελείται από την παραγωγή κακάο για να αυξήσει τον όγκο των μεγάλων εμπορικών σημάτων του κλάδου που διαθέτουν, αλλά οι αγρότες αγνοώντας το γεγονός ότι λαμβάνουν μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας ταΐζουν την παιδική εργασία και την εμπορία ανθρώπων αναδεικνύει τη δομή.



* Χρόνια πολλά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Nestle δεν είναι η μόνη μάρκα σοκολάτας που σχετίζονται με την παιδική εργασία δουλεία.

Από το τέλος του 199o Nestle και η παιδική εργασία στην αλυσίδα εφοδιασμού, με τη συμμετοχή των μεγάλων εμπορικών σημάτων, όπως η Hershey άρχισε να αποκαλύπτεται. Κατά την πρώτη, η εταιρεία προσπάθησε να αποφύγει την ευθύνη ρίχνοντας το φταίξιμο στους υφισταμένους του στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ωστόσο, το κοινό και είχαν κάποιες αλλαγές με την πίεση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Για παράδειγμα, το κακάο είναι δίκαιη, ότι έχουν παρασχεθεί μέσω μιας αλυσίδας εφοδιασμού, που δεν βλάπτουν το σύστημα περιβάλλον και την ανθρώπινη πιστοποίηση εισήχθη τα τελευταία χρόνια.Αλλά αυτές οι προσπάθειες να σταματήσει η παιδική εργασία και συχνά επικεντρώνεται στην επένδυση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του προβλήματος. Η κατασκευή μιας δίκαιης κατανομής των μισθών, οι αγρότες κακάο της εκμετάλλευσης των παιδιών όσο το μηχανισμό τιμολόγησης κατανομής μπορεί να λάβει ένα δικαιότερο μερίδιο από τα κέρδη και δεν φαίνεται δυνατό για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων.
Από την άλλη πλευρά, οι μεγάλες επιχειρήσεις μέχρι τους αγρότες απ 'ευθείας από το κακάο να αναλάβει την πώληση ενδιάμεσους φορείς παγκόσμια μάρκα, επίσης, μεγάλη σημασία. Για παράδειγμα, οι εταιρείες όπως η Cargill και η ADM που συνδέονται άμεσα με τους αγρότες και να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να δημιουργήσει πιέσεις στις στρατιωτικές χρηματιστηριακές εταιρείες. Ως εκ τούτου, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στη συνεχή πίεση στις παγκόσμιες εταιρείες υποστηρίζουν ότι μετακόμισε σε αυτό το εργαλείο δεν πρέπει να επηρεάσει την εταιρεία.
Kaynak: http://www.mintpressnews.com/trafficking-child-labor-may-growing-global-chocolate-industry/200205/ sitesinden Καταρτίζονται από isyandan.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...