Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Angela Davis: «Οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες 10 Most Wanted" ήταν ένα κρησφύγετο

490-336«Επανάσταση είναι ένα σοβαρό πράγμα, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή ενός επαναστάτη. Όταν ένας άνθρωπος αγώνα για τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό θα πρέπει να είναι μια ζωή. "

Angela Davis, ένας Αφροαμερικανός ακτιβιστής και πνευματική. Κατά την περίοδο αυτή, παραμένει στη φυλακή, έχει αιχμή του δόρατος της εκστρατείας κατά του συγκροτήματος των φυλακών-βιομηχανικό. Angela, είναι νόμοι που εισάγουν διακρίσεις σε ισχύ στις ΗΠΑ στο Birmingham στις 26 Ιανουαρίου, γεννήθηκε το 1944. Ενώ πολύ μικρή ηλικία η οικογένειά του μετακόμισε σε μια γειτονιά που είναι λευκό. γειτονιά τους για να μετακινήσετε το καλωσόρισμα που παρέχεται από τους γείτονες και το σπίτι μερικές ακόμα μαύρη οικογένειας βομβαρδίστηκε από αγνώστους ταυτότητα μαζί τους.



Λόγω της επιτυχίας του που σπουδάζουν στο Waltham Γυμνάσιο Massachustts χρόνο υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Brandeis, ήταν ένας από τους τρεις μαθητές. Γαλλική λογοτεχνία και τη φιλοσοφία είδε την εκπαίδευση. Marcues η μαρξιστική Herbert, και αργότερα έγινε μαθητής του Theodor Adorno. δύο έτη στη Γερμανία, μετά από την εργασία για ένα χρόνο στη Γαλλία, επέστρεψε στην Αμερική το 1967. Στην 1960-1965, ειδικά μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ υποστήριξε την επαναστατική βία και ένοπλη πάλη του μαύρου κινήματος άρχισε να αυξάνεται. Angela Black Panthers από την άλλη πλευρά, ενώ από τη μία πλευρά προπτυχιακή εκπαίδευση, μαθητές της βίαιης Συντονιστική Επιτροπή (SNCC) και Οργάνωση των ΗΠΑ Ron Karenga πραγματοποιήθηκε στις πολιτικές ομάδες, όπως είναι. 1968 ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος και προσχώρησε στο κόμμα, ένας από τους τοπικούς φορείς Τσε-Λουμούμπα Club.

Μετά την ολοκλήρωση του διατριβή έχει διοριστεί ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Το 1969 είχε εκδιωχθεί από το πανεπιστήμιο εξαιτίας των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος. Κέρδισε μια δίκη σχετικά με τη διαχείριση των πανεπιστημίων, αλλά αυτή τη φορά είχε εκδιωχθεί από το πανεπιστήμιο για τους λόγους που συμμετέχουν στην πολιτική δράση. Ωστόσο, η δημόσια πίεση, το πανεπιστήμιο θα αναγκαστούν να τον επαναπροσλάβει.

Που συμμετέχουν στη δράση κατά του ρατσισμού Angela Davis Φεβ 1970 οι αγωνιστές Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων Soledad Brothers ιδρύθηκε από την Επιτροπή Διάσωσης και τους φυλακισμένους στην Καλιφόρνια, George Jackson και άλλα Αφροαμερικανός απελευθέρωση έλαβε ενεργό μέρος σε περίπου μια εκστρατεία των πολιτικών κρατουμένων. 7 η απελευθέρωση των κρατουμένων τον Αύγουστο του 1970 για τον σκοπό της Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χάρολντ Haley, μαζί με άλλους ομήρους απήχθησαν και σκοτώθηκαν στην Καλιφόρνια-Marin ksaba. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς για λογαριασμό των όπλων που χρησιμοποιούνται σε αυτή την πράξη είναι εγγεγραμμένη Angela, άρχισε να αναζητήσετε το αίτημα για σύλληψη. Όνομα διανέμεται από το FBI «πλέον καταζητούμενους εγκληματίες στις ΗΠΑ" έλαβε χώρα στη λίστα. Παρά την απόκρυψη συνελήφθη στις 13 Οκτωβρίου 1970. οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο διεξάγονται «Ελευθερία για την Angela Davis" εκστρατεία ξεκίνησε. Πολυάριθμες πεζοπορία, συναντήσεις και εκστρατείες υπογραφή.Κατά τη διάρκεια του 1970 και του 1971, παρέμεινε στην ημερήσια διάταξη ως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα ειδήσεων του παγκόσμιου τύπου.εκστρατεία Angela Davis Ελευθερία έχει δημιουργήσει ένα προοδευτικό κίνημα σε όλο τον κόσμο και απελευθερώθηκε μετά από δεκαοκτώ μήνες στη φυλακή.

Ξόδεψε το χρόνο στη φυλακή, αργότερα "εγκληματική βιομηχανία» της Angela έχει ιδιωτικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και ότι ήταν ο λόγος που ονόμασε την αυξανόμενη συμμετέχουν συνεχώς στο ακτιβισμό για την κατάργηση του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ. Ήταν επίσης ένας από τους ιδρυτές της Εθνικής Συμμαχίας κατά του Ρατσισμού και πολιτική πίεση. Επανέλαβε τα καθήκοντά του ως καθηγητής της φιλοσοφίας. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν. Το 1977 «Γυναίκες της σχέσης μεταξύ της πίεσης και του ρατσισμού με τίτλο« Μια ανασκόπηση έχει δημοσιευθεί. 1980, Angela Davis αναφέρθηκε ως προεδρικός υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος στις εκλογές του 1984.Την ίδια χρονιά, η Εθνική Πολιτική Κογκρέσο των μαύρων γυναικών στη συλλογή της Υγείας το Εθνικό Μαύρο Γυναικών πήρε μέρος στο πρόγραμμα.



Το 1998 συνέβαλε στην ίδρυση της κριτικής Αντίστασης. Αυτό το διεθνές κίνημα, να ρίξει τους ανθρώπους πίσω από τα κάγκελα και τήρηση υπό έλεγχο, αμφισβητώντας την πεποίθηση ότι είναι αναγκαία για την ασφάλεια της κοινότητας, η φυλακή είχε ως στόχο να θέσει τέλος στη βιομηχανία. Για να συνεχίσει να υπάρχει σε μια σταθερή μορφή της κοινότητας κινήσεων, αντί συσσιτίου, ήταν να επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη για την εκπλήρωση των βασικών αναγκών, όπως η στέγη και η ελευθερία.


"Οι φυλακές είναι υπάκουοι σε αυτούς, όπως συνέβη με τις ζωολογικός κήπος καταπιεσμένους ανθρώπους και να έχουμε κατά νου, ωστόσο, χτίστηκε για να μετατρέψει σε ένα επικίνδυνο ζώο εναντίον του άλλου."

Davis εντάχθηκε τελικά το John Hopkins University σε συνέντευξή του με το "Μπαράκ Ομπάμα από τον περασμένο μήνα δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία που κρατούνται στη φυλακή για 25 τοις εκατό των πέντε τοις εκατό της χώρας του πληθυσμού των ΗΠΑ και του παγκόσμιου πληθυσμού και ένα« έθνος φυλακή », δείχνει ότι είμαστε. Σήμερα, ο ρατσισμός συνεχίζει σε όλες τις πτυχές της ελευθερίας για να πάει και όταν σταμάτησε ένα αστυνομικό ζήτημα. Σύστημα ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα έχει μετατραπεί σε. Gay και transgender δικαιώματα των ατόμων, Native American, και αγνόησε τον αγώνα των Παλαιστινίων, η αύξηση της ξενοφοβίας και της ισλαμοφοβίας.φεμινισμός αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι φοριούνται από τους άνδρες του κινήματος έχει γίνει ένα από τα νέα εστίαση. Πρόσφατα, το θάνατο και την Βαλτιμόρη ταραχών αστυνομικής βίας Freddie Γκρέι άνοδο κατά του ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένων δημόσια κατακραυγή και μια νέα γενιά των αναδυόμενων Μαύρο Ζωές Ύλης, το Project Μαύρης Νεολαίας 100 και Οι κινήσεις Dream υπερασπιστές είναι σημαντικό σημείο αναφοράς », λέει.

Angela, ρατσιστικές πολιτικές, πολλά βιβλία σχετικά με θέματα όπως θεσμοθετημένο ρατσισμό και τον φεμινισμό, και κυκλοφόρησε μια αυτοβιογραφία. Davis, ακόμα και σήμερα ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του μαύρου και του σοσιαλιστικού κινήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να εργάζεται ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ...
News: isyandan.org
πόροι
1- http://www.fembio.org/english/biography.php/woman/biography/angela-davis/
2-http: //biography.yourdictionary.com/angela-davis
3-http: //hub.jhu.edu/2016/02/03/angela-davis-race-forum-hopkins
4-Επαναστατική Γυναικών / Versus Εκδόσεις
490-336

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...