Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Εθνικά όπλα σχεδιασμένα από Έλληνες

kammenos-omilia

Μπορούν να ευδοκιμήσουν τα ερευνητικά προγράμματα από Έλληνες Επιστήμονες για τον Εθνικό Αγώνα, τονίζει ο ΥΕΘΑ, κ. Πάνος Καμμένος


Η σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την Εθνική Άμυνα σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης οπλικών συστημάτων για τις ΕΔ ,ακούγεται περίπου ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την Ελλάδα.

Μια χώρα σε κρίση, στην οποία είχε προηγηθεί ένα ανεπανάληπτο “εξοπλιστικό πάρτυ”, μια χώρα παράδεισο για του ς αντιπροσώπους οπλικών συστημάτων, ποιος μπορεί πραγματικά να φανταστεί ότι μπορεί να ευδοκιμήσουν ερευνητικά προγράμματα από Έλληνες επιστήμονες για την Εθνική Άμυνα;

Πρώτος το έθεσε ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης πριν μερικούς μήνες σε ημερίδα για την Άμυνα και την αμυντική βιομηχανία.

Ο γνωστός καθηγητής είχε πει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα με πολύ μεγάλη χαρά αναμένει χρόνια τώρα πρωτοβουλίες που θα την “συνδέσουν” με τον τομέα της έρευνας για τις ΕΔ. Ακόμη αναμένουν οι καθηγητές. Όσοι τέλος πάντων πραγματικά ενδιαφέρονται.

Είναι απ΄ αυτή την άποψη θετικά τα όσα είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της ημερίδας με θέμα: «Τεχνολογική έρευνα και καινοτομία στα ΑΣΕΙ-Δυνατότητες και προοπτικές στην υπηρεσία της Εθνικής Άμυνας», που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων. Το νόημα των οποίων είναι η πίστη που υπαρχει για την σχεδίαση «εθνικών όπλων» από Έλληνες επιστήμονες.

Οι νέοι επιστήμονες αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο για το μέλλον της χώρας μας, το οποίο υποχρεούμαστε να το επαναφέρουμε στην πατρίδα μας.

Αν δεν επαναφέρουμε αυτούς τους 300 χιλιάδες νέους επιστήμονες και δεν τους εντάξουμε στη νέα προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, θα έχουμε όλοι αποτύχει.

Ως πρώτη κίνηση, όσοι νέοι κατατάσσονται για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και έχουν πτυχία, επιστημονικά προσόντα, έχουν συμμετάσχει σε έρευνες, τα βιογραφικά τους επιλέγονται από τα Επιτελεία και στέλνονται σε μια ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού που έχουμε δημιουργήσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η οποία αποτελείται από νέους επιστήμονες, και εντάσσονται άμεσα σε ομάδες οι οποίες θα είναι στη διάθεση των ΑΣΕΙ, προκειμένου να μπορούν να δώσουν στη στρατιωτική τους θητεία, έστω σε αυτούς τους εννέα μήνες που υπηρετούν, ό,τι καλύτερο μπορούν για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...