Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Could Mysterious Cosmic Light Flashes Be Powering Alien Spacecraft?


εικονογράφηση καλλιτέχνη από ένα ελαφρύ πανί τροφοδοτείται από έναν ραδιοφωνικό δοκό (κόκκινο) που δημιουργούνται στην επιφάνεια του πλανήτη. Η διαρροή από τέτοιες ακτίνες που σαρώνουν κατά μήκος του ουρανού θα εμφανιζόταν ως superbright φως αναβοσβήνει γνωστή ως γρήγορη ραδιόφωνο εκρήξεις, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.Credit: M. Weiss / CfA


Παράξενα λάμψεις της κοσμικής φωτός μπορεί στην πραγματικότητα να δημιουργηθεί από την προηγμένη εξωγήινους πολιτισμούς, ως ένας τρόπος για να επιταχυνθεί διαστρικό διαστημόπλοιο με τεράστιες ταχύτητες, προτείνει μια νέα μελέτη.

Οι αστρονόμοι έχουν καταλογογραφηθεί μόλις 20 ή έτσι από αυτές τις σύντομες, superbright αναβοσβήνει, τα οποία είναι γνωστά ως γρήγορα ραδιόφωνο εκρήξεις (FRBs), δεδομένου ότι η πρώτη εντοπίστηκε το 2007. FRBs φαίνεται να προέρχονται από γαλαξίες δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά, αλλά τι είναι προκαλώντας τους παραμένει ένα μυστήριο.

"Fast ραδιόφωνο εκρήξεις είναι εξαιρετικά φωτεινό δοθεί μικρής διάρκειας και την προέλευσή τους σε μεγάλες αποστάσεις, και δεν έχουμε εντοπίσει μια πιθανή φυσική πηγή με βεβαιότητα,« Η μελέτη συν-συγγραφέας Avi Loeb, ένας θεωρητικός στο Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, είπε σε μια δήλωση την Πέμπτη (9 Μαρτίου). "Μια τεχνητή προέλευση αξίζει να σκέπτεται και τον έλεγχο." [ 5 τολμηρές αξιώσεις της εξωγήινης ζωής ]

Μια πιθανή τεχνητής προέλευσης, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, θα μπορούσε να είναι ένα γιγαντιαίο ραδιοπομπός χτίστηκε από ευφυείς εξωγήινους. Έτσι Loeb και επικεφαλής συγγραφέας Manasvi Lingam, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, διερευνήθηκε η σκοπιμότητα αυτής πιθανή εξήγηση.

Το δίδυμο που υπολογίζεται ότι ένα ηλιακό πομπός θα μπορούσε πράγματι δέσμη FRB-όπως σήματα σε ολόκληρο το σύμπαν - αλλά αυτό θα απαιτούσε μια περιοχή φως του ήλιου-συλλογή δύο φορές το μέγεθος της Γης για να δημιουργήσει την απαραίτητη δύναμη.

Και τα τεράστια ποσά ενέργειας που εμπλέκονται δεν λιώνει κατ 'ανάγκην την δομή, εφ' όσον ήταν υδρόψυκτο. Έτσι, Lingam και Loeb καθοριστεί, μια τέτοια γιγαντιαία πομπός είναι τεχνολογικά εφικτό (αν και πέρα ​​από τις τρέχουσες δυνατότητες της ανθρωπότητας).

<script height="352px" width="540px" src="http://player.ooyala.com/iframe.js#ec=hha2VxODE6s_NqanaznYdC4f7BEo6ao8&pbid=91ac0f6dcbdf466c84659dbc54039487"></script>
Γιατί θα εξωγήινοι οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή; Η πιο πιθανή εξήγηση, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, είναι να ανατινάξει διαστρικό διαστημόπλοιο σε απίστευτες ταχύτητες. Τα σκάφη αυτά θα είναι εξοπλισμένα με το φως πανιά, τα οποία αξιοποιούν τη δυναμική που μεταδίδεται από τα φωτόνια, όσο πανιά τακτική πλοίων αξιοποιήσει την αιολική ενέργεια. (Η ανθρωπότητα έχει αποδείξει φως πανιά στο χώρο, και η τεχνολογία είναι η ραχοκοκαλιά της Θεαματική Starshot , ένα έργο που έχει ως στόχο να στείλουν τα μικροσκοπικά ρομποτικά ανιχνευτές σε κοντινά αστρικά συστήματα.)

Πράγματι, ένας πομπός μπορούν να παράγουν σήματα FRB-όπως θα μπορούσε να οδηγήσει ένα διαστρικό διαστημόπλοιο που ζυγίζει 1 εκατομμύριο τόνους περίπου, Lingam και Loeb υπολογίζεται.

"Αυτό είναι αρκετά μεγάλη για να μεταφέρουν επιβάτες που ζουν σε όλη την διαστρικό ή ακόμα διαγαλαξιακό αποστάσεις», δήλωσε ο Lingam στην ίδια δήλωση.

Η ανθρωπότητα θα πιάσει μόνο φευγαλέα αναλαμπές της "διαρροής" από αυτές τις ισχυρές ακτίνες (η οποία θα εκπαιδεύονται σε πανί του διαστημικού σκάφους ανά πάσα στιγμή), επειδή η πηγή φωτός θα πρέπει να κινείται συνεχώς σε σχέση με τη Γη, οι ερευνητές επεσήμανε.

Το δίδυμο πήρε τα πράγματα λίγο πιο πέρα. Υποθέτοντας ότι ET είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες FRBs, και λαμβάνοντας υπόψη το εκτιμώμενο αριθμό των δυνητικά κατοικήσιμους πλανήτες στον Γαλαξία μας (περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ), Lingam και Loeb υπολογίζεται ένα ανώτατο όριο για τον αριθμό των προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών σε ένα γαλαξία σαν τον δικό μας : 10.000.

Lingam και Loeb αναγνωρίζουν την κερδοσκοπική φύση της μελέτης. Δεν ισχυρίζονται ότι FRBs πράγματι προκαλούνται από εξωγήινους? μάλλον, που λένε ότι αυτή η υπόθεση είναι άξια προσοχής.

"Η επιστήμη δεν είναι ένα θέμα της πίστης? Είναι ένα θέμα των αποδείξεων», δήλωσε ο Loeb. "Η απόφαση τι είναι πιθανό μπροστά από το χρόνο περιορίζει τις δυνατότητες. Αξίζει βάζοντας ιδέες εκεί έξω και να αφήσει τα στοιχεία να είναι ο δικαστής."

Η νέα μελέτη έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση στο Astrophysical Journal Letters. Μπορείτε να το διαβάσετε για δωρεάν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα preprint arXiv.org .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...