Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΜΑΤΟΡΣΚ

78776514212
Ο Οργανισμός Πληροφοριών για Εγκλήματα κατά του Ανθρώπου (IGCP), που σχετίζεται με την Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανέφερε ότι περισσότερα από 50 άτομα κρατούνται σε μυστική φυλακή στο έδαφος του αεροδρομίου του Kramatorsk.

Πρόκειται για μια από τις πολλές κατεχόμενες πόλεις και κωμοπόλεις στην πρώην Ανατολική Ουκρανία. Βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ντονέτσκ και Σλαβιάνσκ. Εκεί διεξήχθησαν σκληρές μάχες κατά τη διάρκεια Μαίου – Ιουνίου 2014 για τον έλεγχο της ρωσόφωνης πόλης.

Ο απεσταλμένος εθελοντής του IGCP αναφέρει ότι πάνω από 50 άτομα κρατούνται σε μυστική φυλακή στο αεροδρόμιο Kramatorsk στην περιοχή της ΑΤΟ (αντιτρομοκρατική επιχείρηση). Οι κρατούμενοι έχουν συλληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, καθώς και από τις ένοπλες δυνάμεις στις ελεγχόμενες από τους Ουκρανούς περιοχές.

Οι κάτοικοι των Slavyansk, Artemovsk, Kramatorsk, Druzhkovka και Kontsntinovka συνελήφθησαν για τη συμπαράστασή τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ . Οι »κατηγορίες» που τους βαρύνουν συνήθως βασίζονται σε ανώνυμες καταγγελίες.

Στην έκθεσή του, από 04/04/15, το Information Group of Crimes against the Person σημειώνει ότι τα βασανιστήρια χρησιμοποιούνται κατά των κρατουμένων στη μυστική φυλακή του αεροδρομίου του Kramatorsk για να τους αποσπάσουν πληροφορίες. Συγγενείς και φίλοι των κρατουμένων δεν ενημερώνονται για την κατάστασή τους.

Επίσης ο Οργανισμός «Εγκλήματα Πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Ουκρανίας», σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν την περίοδο από Αύγουστο 2014 έως Ιανουάριο 2015 , τουλάχιστον 200 κάτοικοι των επαρχιών Donetsk και Lugansk έχουν απαχθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας και αργότερα παραδόθηκαν αργότερα σύμφωνα με την προβλεπόμενη »απελέυθέρωση ομήρων» του Πρωτόκολου του Μινσκ τον Σεπτέμβρη 2014.

dimpenews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...