Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η Δήμητρα Τσανάκα επιθυμεί μια ανεξάρτητη δημαρχιακή υποψηφιότητα στην Καβάλα

Η Δήμητρα Τσανάκα επιθυμεί μια ανεξάρτητη δημαρχιακή υποψηφιότητα στην ΚαβάλαΤις τελευταίες εξελίξεις στο τοπικό προεκλογικό σκηνικό και τις νέες δημαρχιακές υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν παρακολουθεί όπως είναι φυσικό και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα για έργο» Δήμητρα Τσανάκα.
Η οποία μας μίλησε για τα προεκλογικά δεδομένα και σημείωσε ότι όσοι περισσότεροι θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, τόσο θετικότερα θα λειτουργήσει η διαδικασία υπέρ της προσέλκυσης του ενδιαφέροντος εκ μέρους του εκλογικού σώματος. Άρα, όσο περισσότεροι υποψήφιοι προκύψουν, τόσοι περισσότεροι καβαλιώτες θα πεισθούν να προσέλθουν στις κάλπες. Σε διαφορετική περίπτωση και με υπαρκτά τα τεράστια προβλήματα του κόσμου, κανείς δε θα πεισθεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Η κ. Τσανάκα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υποψήφιο Μάκη Παπαδόπουλο πριν την επίσημη ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο μιας εξαιρετικής επαφής, έτσι ήταν ενήμερη για τις προθέσεις του. Διόλου δεν εξέπληξε την κ. Τσανάκα και η ανακοίνωση του υποψηφιότητας εκ μέρους του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Παππά, τον οποίον και χαρακτήρισε ως «γεννημένο αρχηγό και ηγέτη».
Κατά την άποψη της κ. Τσανάκα, επιτέλους η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να ξεκολλήσει από τα «κομματικά άρματα», ώστε να δώσει λύσεις για την πόλη χωρίς να αναμένει βοήθεια από κεντρικό επίπεδο. Κανείς δε θα περιφρονούσε μια κομματική στήριξη, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα ήταν χρήσιμο ένα κομματικό χρίσμα εν έτη 2013. Εκείνο όμως που υποστηρίζει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είναι το σαφέστατο όριο των δύο θητειών.
Αναφερόμενη στον Κωστή Σιμιτσή, η κ. Τσανάκα αποφάνθηκε ότι έδωσε ιδιαίτερο βάρος σε πολιτιστικό επίπεδο, αλλά το έπραξε σε λάθος εποχή. Το έργο της διοικήσεώς του όμως σε ουσιαστικό επίπεδο παραμένει μηδενικό. Για τη Δήμητρα Τσανάκα, εκείνο που σήμερα προέχει δεν είναι τα μεγάλα έργα αλλά η πραγματικά δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών και τομείς όπως είναι η ανεργία. Μάλιστα, επισήμανε ότι το νυν δήμαρχο δε στηρίζουν πλέον ούτε καν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
Η Δήμητρα Τσανάκα εκφράζει το ενδιαφέρον και την επιθυμία της να είναι υποψήφια δήμαρχος Καβάλας, διότι εκτιμά ότι η εποχή και η ηλικία της είναι κατάλληλα, ενώ και η ίδια έχοντας πλέον τόσες γνώσεις θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους συμπολίτες της. Η επιθυμία δε διαφοροποιείται είτε στηριχθεί είτε όχι από τον πολιτικό της χώρο, κοντολογίς δεν είναι καθοριστική για την κ. Τσανάκα η επιλογή του κόμματος. Εξάλλου, η ίδια χαρακτηρίζει τις σχέσεις της με τη ΝΔ ως «χαλαρές» από πάντα έστω κι αν ήταν υποψήφια βουλευτής του κόμματος και υπογραμμίζει ότι της πηγαίνει περισσότερο η φιλοσοφία της ανεξάρτητης.
Η κ. Τσανάκα δε λησμονεί ότι το 2009 επιστρατεύθηκε από το κόμμα και «βγήκε στην πιάτσα», έτρεξε και κοπίασε υπέρ της ΝΔ έστω κι αν συμμετείχε σε ένα ψηφοδέλτιο ήττας. Ωστόσο, το 2012 ξαφνικά τη ξέχασαν και την έβαλαν στην «πάντα» θεωρώντας την επικίνδυνη, με αποτέλεσμα να της στερήσουν τη βουλευτική έδρα στο πλαίσιο ενός ψηφοδελτίου νίκης. Η κ. Τσανάκα τολμά να δηλώνει ευθαρσώς ότι της έκλεψαν τη βουλευτική έδρα μέσα από τα χέρια κι όμως εκείνη ουδέποτε κατηγόρησε το κόμμα. Γι’ αυτό και δε «μασάει» στα επιχειρήματα περί κομματικής πειθαρχίας.
Νεότερες ανακοινώσεις φαίνεται όμως ότι θα πρέπει να περιμένουμε στο τέλος του έτους και εξαιτίας των τεράστιων επαγγελματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ως μέλος της ιατρικής κοινότητας. Σύμφωνα με τη γνώμη της όμως, το υφιστάμενο σκηνικό και η αβεβαιότητα λόγω επικείμενου νέου εκλογικού νόμου, μάλλον λειτουργεί υπέρ των εν ενεργεία δημάρχων. Για ποικίλους λόγους, ακόμη κι εξαιτίας της οικονομικής στενότητας, που στέκεται τροχοπέδη για τη διεξαγωγή μιας ακριβής προεκλογικής εκστρατείας. Πάντως, η Δήμητρα Τσανάκα ξεκαθαρίζει πως η απόφαση να κατέλθει ή όχι ως υποψήφια δήμαρχος Καβάλας ανήκει αποκλειστικά στην ίδια και στους πολίτες και όχι σε κάποιο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...