Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Το 24% των Γερμανών στηρίζει κόμμα που τάσσεται υπέρ του μάρκου — Το 59% δεν πιστεύει την Μέρκελ!!!



 ΑπΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
Alternative fuer Deutschland  === Το 24% των Γερμανών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου το νέο κόμμα “Εναλλακτική επιλογή για τη Γερμανία” (Alternative fuer Deutschland, AfD) που υποστηρίζει την επιστροφή στο μάρκο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Infratest dimap για λογαριασμό της εφημερίδας “Welt am Sonntag”.

  === Το κόμμα, σύμφωνα με την έρευνα, συγκεντρώνει ελαφρώς μεγαλύτερη υποστήριξη στην ανατολική Γερμανία (27%), έναντι της δυτικής Γερμανίας (23%), και στις γυναίκες (27%) έναντι των ανδρών (21%).
  === Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο διευθύνων σύμβουλος της Infratest dimap Ρίχαρντ Χίλμερ τονίζει ότι η συνέχιση της οικονομικής κρίσης θα ενισχύσει την προσοχή στο κόμμα AfD, ενώ επισημαίνει ότι αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση των εκλογών θα είναι το εάν οι πολίτες διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στην καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε ή υπάρξουν αμφιβολίες για τους χειρισμούς τους όσον αφορά στην οικονομική κρίση.
   === Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 46% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) δηλώνει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει το νέο κόμμα.
=== Το 59% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις διαβεβαιώσεις Μέρκελ!!!
=== Το 59% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις διαβεβαιώσεις της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων, ενώ μόλις το 28% θεωρεί ότι το βιβλιάριο των καταθέσεων αποτελεί αξιόπιστη επένδυση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας “Der Handelsblatt”.
  === Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ των νέων 18-29 ετών, το 65% των οποίων δηλώνει ότι δεν πιστεύει τις καθησυχαστικές δηλώσεις της κ. Μέρκελ.
  === Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 75% των Γερμανών πιστεύει ότι οι τράπεζες δεν τοκίζουν τις καταθέσεις των πελατών τους με δίκαιο τρόπο.
  === Το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα ακίνητα αποτελούν την καλύτερη επένδυση, ενώ το 45% θεωρεί καλύτερη επιλογή το χρυσό. Μόλις το 16% απαντά ότι θα επέλεγε τα ομοσπονδιακά ομόλογα και το 11% τις μετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...