Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Eine unheilige Allianz zerbricht: Obama auf Distanz zu den Saudis

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα πηγαίνει στο τέλος της θητείας του σε μια απόσταση από τους Σαουδάραβες: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει σταματήσει την παράδοση των βομβών διασποράς στη Σαουδική Αραβία. Ο λόγος ήταν οι εκθέσεις των εκατοντάδων αμάχων στην Υεμένη. Το μέτρο είναι μέχρι στιγμής το πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι η ανίερη συμμαχία είναι πιθανό να σπάσει στη Μέση Ανατολή.




Ομπάμα συναντήθηκε στις 21 Απριλίου στο Ριάντ με τα μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. (Φωτογραφία: AP)




Μετά τις εκθέσεις της για τον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων στην Υεμένη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει, σύμφωνα με το περιοδικό οι ανέστειλε τις πωλήσεις των βομβών διασποράς στη Σαουδική Αραβία. Το περιοδικό «Foreign Policy» ανέφερε τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον έχει σιωπηρά την παροχή βομβών διασποράς παγώσει στην σουνιτική βασιλική οικογένεια.

Για να ορίσετε τις ΗΠΑ τη σαφέστερη ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η συμμαχία με την ισλαμιστική θεοκρατία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πρέπει να είναι μακράς διάρκειας . Παρατηρητές δείτε στη στρατηγική της βασιλικής οικογένειας, δεν είναι πλέον θέλοντας να στηρίξει την τιμή του πετρελαίου, τα σημάδια της προετοιμασίας για την εξορία. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κατά την επίσκεψή του στο Ριάντ τον εκδημοκρατισμό της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε .

Σαουδική Αραβία οδηγεί σε μια στρατιωτική συμμαχία, η οποία πετά στην Υεμένη από το Μάρτιο 2015 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν-backed αντάρτες Χούθι και τους συμμάχους τους. Οι αντάρτες που ασχολούνται με τις μάχες χώρα με φιλο-κυβερνητικά στρατεύματα. Ο πόλεμος είναι αναμφίβολα αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, επειδή γίνεται χωρίς την εντολή του ΟΗΕ.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δήλωσε σχετικά με το αίτημά του AFP, οι αρχές είναι οι εκθέσεις για τη χρήση βομβών διασποράς από την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη συνασπισμό γνωστό "ακόμη και σε περιοχές όπου ζουν άμαχοι» . "Παίρνουμε αυτές τις ανησυχίες πολύ σοβαρά και ψάχνουν για περισσότερες πληροφορίες", πρόσθεσε.

Η έκθεση των «Foreign Policy», περιέχει δείχνει για πρώτη φορά, η δυσφορία της κυβέρνησης των ΗΠΑ πάνω από βομβιστική επίθεση , σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά την οποία, σύμφωνα με τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκατοντάδων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση απάντησε επίσης στην αύξηση της κριτικής του Κογκρέσσου.

Οι βόμβες διασποράς ελεύθεροι εκατοντάδες μικρότερες βόμβες, πολλά ρούχα εκραγεί μέχρι χρόνια αργότερα . Οι βόμβες απαγορευτεί σύμφωνα με την διεθνή σύμβαση από το 2008 και μετά. Ούτε η Σαουδική Αραβία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν τη Σύμβαση. Σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία (AI) που προκαλείται από τη χρήση βομβών διασποράς από Σαουδικής Αραβίας στρατεύματα στην Υεμένη "ναρκοπέδια".

Οι ΗΠΑ είχαν πωληθεί Σαουδική Αραβία κατά το παρελθόν για αρκετά εκατομμύρια δολάρια πυρομαχικών διασποράς και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/05/30/eine-unheilige-allianz-zerbricht-obama-auf-distanz-zu-den-saudis/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...