Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ο εισαγωγέας R22 αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών


ΗΠΑ: Ένας άνδρας κατηγορούμενος για παράνομη εισαγωγή και πώληση ψυκτικού μέσου R22 έχει παρακαλέσει ένοχο για τις ομοσπονδιακές κατηγορίες και αντιμετωπίζει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκισης.

Ο Mahmoud Alkabbani, 64 ετών, ιδιοκτήτης των εξαρτημάτων αυτοκινήτων των ΗΠΑ στο Garden Grove της Καλιφόρνιας, συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, κατηγορούμενος για σύναψη συμφωνίας το 2013 με κινεζική εταιρεία για την αγορά του R22, το οποίο συσκευάστηκε σε φιάλες που φέρουν πλαστά εμπορικά σήματα "Glacier". Η σύμβαση με την κινεζική εταιρεία ανέφερε το προϊόν ως R134a, αλλά μια δεύτερη, μυστική συμφωνία κάλεσε την κινεζική εταιρεία να πουλήσει στην πραγματικότητα το R22 στο Alkabbani.

Το Μητρώο Orange County αποκαλύπτει ότι η Alkabbani προσέφερε το ψυκτικό R22 προς πώληση στο eBay και στη συνέχεια κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση τεσσάρων κυλίνδρων σε έναν μυστικό πράκτορα για $ 330 το καθένα - περισσότερο από 10 φορές το ποσό που είχε πληρώσει για την ουσία.

Την περασμένη χρονιά κατηγορήθηκε για συνωμοσία, μία καταμέτρηση εισόδου αγαθών μέσω ψευδούς δήλωσης, πέντε μετρήσεις για την παράδοση ψευδών και δόλιων εγγράφων μέσω μιας υπηρεσίας διαμετακόμισης, η καταμέτρηση του λαθρεμπορίου και η καταμέτρηση της παραβίασης του νόμου για τον καθαρό αέρα με την αθέμιτη πώληση του R22 έναν μυστικό πράκτορα.

Ο Alkabbani θα καταδικαστεί στις 13 Ιουνίου.
Σχετικές ιστορίες:

Ο αμερικανός άνδρας χρεώνεται για παράνομη εισαγωγή R22 - 25 Ιουνίου 2017
ΗΠΑ: Ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια κατηγορήθηκε ότι εισάγει παράνομα ψυκτικό R22 σε φιάλες με σήμανση R134a. Διαβάστε περισσότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...