Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας ομαδική προσφυγή επαγγελματιών της Δράμας (στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δράμας), κατά του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ (ήδη ΕΦΚΑ), με κύρια αιτήματα τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τα έτη της κρίσης και τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα, αλλά και την απαλλαγή από τις εισφορές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όσο χρόνο ο ΟΑΕΕ δεν θεωρούσαν τα βιβλιάρια υγείας λόγω οφειλών.


Η συγκεκριμένη προσφυγή είναι μια από τις πρώτες που δικάζονται πανελληνίως και αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση του Δικαστηρίου, ιδίως υπό το φως των πρόσφατων νομοθετικών εξελίξεων που συνέδεσαν το ύψος των εισφορών με το εισόδημα και επέτρεψαν, υπό προϋποθέσεις, την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξαρτήτως οφειλών τους.



** Τα προβλήματα του προγράμματος Εξοικονομώ ΙΙ επισημαίνει με επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει την πολυπλοκότητα των απαιτούμενων ενεργειών για τη έγκυρη και έγκαιρη προετοιμασία υποβολής της αίτησης, την έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης των μηχανικών και την έλλειψη πληροφόρησης κι ενημέρωσης για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταχώρησης των αιτήσεων.



** Όλοι οι κάτοικοι της Καβάλας και του Παληού έχουν δικαίωμα να εγγραφούν και να τύχουν παροχή δωρεάν, ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας από την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), η οποία λειτουργεί στην πόλη της Καβάλας. Στελεχώνεται από δύο οικογενειακούς ιατρούς, μία παιδίατρο, μία νοσηλεύτρια, μία επισκέπτρια υγείας, μία κοινωνική λειτουργό και δύο διοικητικούς. Βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου 10 στον Άγιο Λουκά, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2510830360 και ωράριο λειτουργίας για το κοινό 8:00-14:00 (αργότερα θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου).



** Εβδομάδα δημόσιας υγείας αρχίζει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου. Πρόκειται δράση που γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την Περιφέρεια και αφορά όλους τους κατοίκους της κάθε ηλικίας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, κ. Παπαδόπουλο η Εβδομάδα θα επικεντρωθεί σε ενότητες όσο αφορά τις έξεις, τον αλκοολισμό, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα, τα άτομα με αναπηρία, ενώ θα υπάρξουν δράσεις με επισκέψεις κινητών μονάδων.



** Εγγραφές για νέα μέλη πραγματοποιεί ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας – ΚΟΙΣΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ. Η διαδικασία εγγραφής νέων μελών ξεκινάει σήμερα Δευτέρα και λήγει Τετάρτη 21 Μαρτίου κατά τις ώρες 9-1.
Η συγκεκριμένη πρόσκληση εγγραφής νέων μελών αφορά σε Άτομα με Αναπηρία, σε Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και σε Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας. Οι αιτήσεις εγγραφής θα συμπληρώνονται και θα υπογράφονται στο Γραφείο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας.



** Θανάσιμα τραυματίστηκε 50χρονος από το Ελαιοχώρι το πρωί της Κυριακής. Το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 82χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από τη σύγκρουση.



** Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι το βράδυ του Σαββάτου, στην Καβάλα, προσέγγισαν 28χρονη, η οποία κινούταν πεζή και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, της έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

** Ημερίδα με θέμα «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία» διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας, με κεντρικό ομιλητή τον Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο, Ευστάθιο Λιακόπουλο. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.



** Την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Επαρχιακά μπλουζ νόστου και ερώτων» παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα 12 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, το συγκρότημα «Βαρέα και Ανθυγιεινά», τα αδέλφια Βασίλης και Δημήτρης Ευφροσυνίδης. Στη βραδιά συμμετέχουν ερμηνευτικά οι Αργύρης Μπακιρτζής, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Μαρία Ευλαβή και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Νεάπολις.



Εκδήλωση με απαγγελίες ποιημάτων αλλά και μελοποιημένα ποιήματα που θα αποδώσουν οι ορχήστρες Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας διοργανώνει η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας μαζί με το Δήμο Δράμας και την ΔΕΚΠΟΤΑ. Η εκδήλωση θα πραμγατοποιηθει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.



** Το θεατρικό αναλόγιο «Το ημερολόγιο του Λεωνή» παρουσιάζεται την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης από τη Δημοτική Θεατρική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας συμμετέχει με το θεατρικό αναλόγιο στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς», που διοργανώνεται από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης.



** Την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου παρουσιάζει αύριο (Τρίτη) ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας στις 8.30 το βράδυ.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ομίλου δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για φιλανθρωπικό σκοπό.



** Με τη συμμετοχή 370 αθλητών, 120 περισσότεροι από πέρυσι, ανδρών και γυναικών όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε χθες ο 6ος αγώνας Kavala Trail Run από τον Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας



** Αίθριος καιρός με νεφώσεις και τοπικές βροχές το βράδυ αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 6. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ στην περιοχή μας.

Συντάκτης:
news.makedonias
Κατηγορία: Τελευταία νέα Ετικέτες: ΜακεδονίαΔημοσίευση: 12-03-2018, 10:25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...