Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Σκοπιανοί από την Αυστραλία έκαναν την Καβάλα… πατρίδα τους

Μια σελίδα στο facebook από τη μακρινή Αυστραλία αναφέρθηκε στην Καβάλα, όχι, όμως, με σκοπό την… τουριστική προβολή της, αλλά για να «θυμίσει» στους Σκοπιανούς ότι η Καβάλα ανήκει στη… Μακεδονία!

Η σελίδα με το όνομα «Μακεδονική Αυστραλιανή περηφάνια», έχοντας καθαρά «πατριωτικό προσανατολισμό», όπως αναφέρουν οι Σκοπιανοί χρήστες της, φιλοξενεί πολλές αναρτήσεις με εθνικιστικό και ενίοτε προκλητικό περιεχόμενο, όπως τη φωτογραφία με έναν Σκοπιανό ο οποίος φοράει μπλούζα με τη «Μεγάλη Μακεδονία» και στέκεται επιδεικτικά δίπλα στον Έλληνα τσολιάστο Σύνταγμα.



Σε μια από τις αναρτήσεις, «πρωταγωνίστρια» γίνεται και η Καβάλα, με τους διαχειριστές της σελίδα να έχουν «ανεβάσει» μια φωτογραφία από τις Καμάρες με τον υπέρτιτλο «Καβάλα-Αιγαίο, Μακεδονία», με τα σχόλια των χρηστών να δίνουν και να παίρνουν, άλλοτε εξαίροντας την ομορφιά της πόλης της Μακεδονίας –όπως την εννοούν οι Σκοπιανοί– κι άλλοτε να κάνουν λόγο για έδαφος που «δεν το δίνουν οι Έλληνες».

«Για πρώτη φορά βλέπω αυτό το πανόραμα και δεν έχω λόγια για την ομορφιά που έχει αυτή η πόλη. Παγκόσμια ομορφιά από τη Μακεδονία», αναφέρει ένας χρήστης, διαφημίζοντας την Καβάλα της -κατά τους Σκοπιανούς- Μακεδονίας και κάνοντας τους Αυστραλούς να αναρωτιούνται σε ποια… Μακεδονία ανήκειτελικά η Καβάλα. «Αυτή η ομορφιά είναι στη Μακεδονία και οι Έλληνες δεν τη δίνουν», σχολιάζει κάτω από την ανάρτηση ένας άλλος, λίγο πιο… ξεκάθαρος, όσον αφορά τους σκοπούς τους οποίους εξυπηρετεί η σελίδα.



Κάποιοι το πήγαν ακόμα πιο μακριά: «Τι έχει μείνει από τη Μακεδονία;», αναρωτιέται ένας χρήστης, μέσα από το ομώνυμο τραγούδι το οποίο «άφησε» στα σχόλια και έχει ως φόντο έναν χάρτη που δείχνει τα Σκόπια να εκτείνονται μέχρι την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη κάτω από τον Ήλιο της Βεργίνας, «Ένα από τα πολλά πατριωτικά τραγούδια που τραγούδησε ο Goce Arnaudov για τη Μακεδονία του και ταυτόχρονα ένα από τα πιο όμορφα», όπως αναφέρεται στην περιγραφή του τραγουδιού (ακούστε το… Μακεδονικό τραγούδι εδώ).

Όπως είναι φυσικό, δεν λείπουν και οι αντιδράσεις από Έλληνες, αλλά και από κάποιους Βαλκάνιους χρήστες, με τους πιο μετριοπαθείς να υπενθυμίζουν ότι «Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική», ενώ κάποιοι άφησαν τα… τετριμμένα συνθήματα των πρόσφατων συλλαλητηρίων για να προειδοποιήσουν τους Σκοπιανούς ότι «Σας περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι για να σπάσουμε τα μούτρα σας και τα αυτοκίνητά σας φυσικά».
Δείτε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα [εδώ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...