Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΥπEξ Αλβανίας: H Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας - Μεγάλη προδοσία για την Βόρειο Ήπειρο αν έχει συμφωνηθεί Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, αποκηρύσσοντας, τελικά, τη διαμάχη για ένα τμήμα των χερσαίων συνόρων με την Αλβανία.

Ο Αλβανός υπουργός όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο δήλωσε στην εκπομπή «Opinion» ότι από τις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά για το ζήτημα της θάλασσας, η Αλβανία θα αποκομίσει αρκετά περισσότερα οφέλη από τη συμφωνία του 2009.

Ο Μπουσάτι τόνισε ότι εναπόκειται στους εμπειρογνώμονες να συνεχίσουν να εργάζονται για τα θαλάσσια σύνορα, τα οποία μπορούν να επιλυθούν εντός 6 μηνών.

Μέρος της συνέντευξης:

Η αλβανική πλευρά βασίζεται σε διάφορες αρχές που καθορίζουν την περίμετρο του τρόπου με τον οποίο είναι το Αλβανικό Κίνημα, το διεθνές δίκαιο, τις συμβάσεις και το Συνταγματικό Δικαστήριο. Αυτές είναι κόκκινες γραμμές για εμάς.

Γιατί λέει ο Κοτζιάς ότι έχετε αποδεχθεί τα 12 μίλια;

Μπορώ να σας πω ότι στη συζήτηση από την αρχή που συζητήσαμε με την ελληνική πλευρά το αποτέλεσμα για την αλβανική πλευρά είναι αρκετές φορές καλύτερο από ό,τι το 2009.


Αναφερθήκατε σε εδαφικά;

Η συμφωνία του 2009 έγινε με βάση την αρχή της ισότητας. Αλλά η συμφωνία που πρόκειται να κάνουμε θα γίνει με βάση την αρχή της ισότητας και της γεωγραφίας. Οι εμπειρογνώμονες θα καθίσουν στο τραπέζι και θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία.

Εάν οι συνομιλίες σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα βρεθούν σε σωστό δρόμο, μέσα σε έξι μήνες θα κλείσει το θέμα.

Αλλά, υπάρχει ένα άλλο θέμα των χερσαίων συνόρων. Η Ελλάδα αμφισβητεί μέρος των χερσαίων συνόρων.

Η Ελλάδα δεσμεύεται να αναγνωρίσει το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, αναγνωρίζοντας έτσι τα αλβανικά χερσαία σύνορα. .himara.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...