Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ συγκλονίστηκε από τις τοξικές συνθήκες στην αμερικανική μαύρη ζώνη: «Η χειρότερη φτώχεια» στον πρώτο κόσμο

Η ακραία φτώχεια, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και οι τοξικοί κίνδυνοι στις φτωχές κοινότητες των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζουν αυξημένο διεθνή έλεγχο, μετά από επιθεώρηση των αγροτικών κοινοτήτων της Αλαμπάμα από αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών. Οι συνθήκες έπληξαν τον επίσημο ως συγκλονιστικό και εντελώς έξω από το βήμα με τις επικρατούσες συνθήκες στον πλούσιο, ανεπτυγμένο κόσμο.


Η περιοδεία του Philip Alston, ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, έδωσε το φως σε ένα ζήτημα γνωστό καλά για τις κοινότητες που έπεσαν θύματα της φτώχειας και τις καταπιεσμένες εθνικότητες στις ΗΠΑ: άδικες τοπικές πολιτικές που προστατεύουν τον περιβαλλοντικό ρατσισμό επικεντρώνοντας κυριολεκτικά τους τοξικούς κινδύνους στις αυλές των φτωχών.


" Κάποιοι θα μπορούσαν να ρωτήσουν γιατί ένας ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα επισκεφθεί μια χώρα τόσο πλούσια όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά παρά τον μεγάλο πλούτο στις ΗΠΑ, υπάρχει επίσης μεγάλη φτώχεια και ανισότητα " , δήλωσε ο Alston.


Η περιοδεία του υπαλλήλου του ΟΗΕ στοχεύει στην παροχή διαφάνειας στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη φτώχεια και την έλλειψη πρόσβασης σε κρίσιμες βασικές υπηρεσίες που έχουν καταστρέψει τις καταπιεσμένες κοινότητες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ανακριτές του ΟΗΕ έχουν επισκεφθεί επίσης πόλεις και κωμοπόλεις στην Καλιφόρνια και την Αλαμπάμα, καθώς και στην Ουάσινγκτον, τη Δυτική Βιρτζίνια και την αποικιακή περιοχή του Πουέρτο Ρίκο.


Σύμφωνα με τον Alston, το επίπεδο υποβάθμισης που βρήκε μπορεί μόνο να συγκριθεί με τις ανισότητες που υπάρχουν στις φτωχές περιφέρειες της παγκόσμιας οικονομίας - όπου η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων δεν γνωρίζει παρά μόνο την κακή ανάπτυξη, τη φτώχεια και τη θεσμική βία της ανισότητας.


Κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης σε μια αγροτική κοινότητα Butler County, ο Αλστον είδε " ακατέργαστα λύματα από οικίες μέσω εκτεθειμένων σωλήνων PVC και σε ανοιχτές τάφρους και κοιλώματα ", με τη γραμμή νερού ενός σπιτιού να τρέχει κατευθείαν μέσα από τη φημισμένη εξωτερική πισίνα.


" Νομίζω ότι είναι πολύ ασυνήθιστο στον Πρώτο Κόσμο, αυτό δεν είναι ένα βλέμμα που κανείς κανονικά βλέπει, θα έπρεπε να πω ότι δεν το έχω δει ", σχολίασε ο Αλσόν.


Πριν από τον εμφύλιο πόλεμο, η περιοχή της νότιας Αλαμπάμα ήταν περιοχή καλλιέργειας βαμβακιού όπου οι ιδιοκτήτες φυτειών προτέρου εκμεταλλεύτηκαν το έργο χιλιάδων Μαύρων Σκλάβων σε τεράστιες εκτάσεις.


Περισσότερο:


https://www.telesurtv.net/english/news/UN-Official-Shocked-By-Toxic-Conditions-in-US-Black-Belt-Worst-Poverty-in-First-World-20171211-0022.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...