Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ένα «φανταστικό σενάριο»

Τι έλεγε ο Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα; Πως η Ελλάδα «ουδέποτε υπήρξε ασφαλέστερη».
Τι είπε προχθές στη Βουλή; Ότι η εγκληματικότητα έχει… «μειωθεί θεαματικά» στην Ελλάδα επί των ημερών της κυβέρνησής του, τάχα!


Τι απέδειξαν τα αναλυτικά στοιχεία της αστυνομίας που έβγαλε η ΝΔ για την εγκληματικότητα… μετά τη συζήτηση στη Βουλή; Ότι όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας του! Κι ότι σε όλες τις κατηγορίες, η εγκληματικότητα είχε μειωθεί αισθητά μάλιστα επί κυβερνήσεων Σαμαρά, το 2013-14, αλλά επί Τσίπρα εκτοξεύθηκε πάλι! (Αλήθεια αυτά τα στοιχεία γιατί δεν τα έτριψαν στη μούρη του θρασύτατου Τσίπρα ΜΕΣΑ στη Βουλή – κι όχι μετά;).
Τι αποδείχθηκε τα επόμενα 24ωρα, με την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - με σφαίρες από καλάσνικοφ αυτή τη φορά; Ότι η ανομία επεκτείνεται και κλιμακώνεται πια στο κέντρο της Αθήνας. Κι έχει φτάσει σε δολοφονικά επίπεδα, χωρίς προηγούμενο.
Τι έγραψε η εφημερίδα Handesblatt τις επόμενες μέρες πρωτοσέλιδα και φαρδιά πλατιά; Βία και τρόμος στην Αθήνα!
Τι έγραφε ο Guardian λίγες μέρες πριν; Ότι είναι Κόλαση τα hot spots στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πάει και το «αφήγημα» Τσίπρα ότι είμαστε ασφαλής χώρα! Θρύψαλα το έκανε ο ξένος τύπος (προηγουμένως το είχε κάνει θρύψαλα ο «Ρουβίκωνας» και οι άλλες «συλλογικότητες»). Πάει και το αφήγημα ότι τον «στηρίζουν» απ’ έξω! Κάποιοι μπορεί να τον στηρίζουν (ακόμα), αλλά ο ξένος τύπος δεν προβάλει εικόνα «στήριξης». Προβάλλει εικόνα απώλειας ελέγχου στο εσωτερικό και διογκούμενης δυσαρέσκειας στο εξωτερικό! Τι «στήριξη» να προσφέρουν σε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από την έδρα της;

Και πώς να φυλάξει τα σύνορά της και να ελέγξει τις λαθρομεταναστευτικές ροές στα νησιά της, όταν στην ίδια την πρωτεύουσά της δεν μπορεί να επιβάλει στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας;
Και πώς να επιβάλει δύσκολες μεταρρυθμίσεις, όταν δεν μπορεί να πιάσει τρομοκράτες που πυροβολούν τα γραφεία πολιτικών κομμάτων;
Και τι σημασία έχει πια τι ψηφίζει στη Βουλή, όταν η ανομία κυριαρχεί παντού;
Και πώς να μην κυριαρχεί η γενικευμένη πλέον ανομία, όταν τα ίδια τα Πανεπιστήμιά της διακόπτουν τα μαθήματά τους, γιατί έχουν καταληφθεί από πρεζόνια κι από διακινητές ναρκωτικών, τους οποίους δεν κυνηγάει κανείς;
Και πώς να τους κυνηγήσει, αφού η ίδια η κυβέρνηση αποδέχεται το ένα «άβατο» μετά το άλλο στην ίδια την πρωτεύουσα - και στους χώρους των Πανεπιστημίων και στις γύρω περιοχές;
Και πώς να μην δημιουργούνται «άβατα», όταν παντού αλλού, όπου εμφανίζονται τέτοιες ομάδες νεαρών «παραβατικών» ατόμων τις αποκαλούν «συμμορίες» και τις αντιμετωπίζουν με ωμή καταστολή, ενώ στην Ελλάδα – και μόνο στην Ελλάδα – και επί Τσίπρα – κυρίως επί Τσίπρα – ονομάζονται… «συλλογικότητες» και αντιμετωπίζονται με …στοργή και προδέρμ; «Συλλογικότητες», μάλιστα! Λες και πρόκειται για φιλοτελικούς ομίλους ή εξωραϊστικούς συλλόγους ή φιλανθρωπικά σωματεία ή «κύκλους χαμένων ποιητών».
Και πώς να επιστρέψει στην κανονικότητα, μια χώρα που βυθίζεται καθημερινά στη γενικευμένη βία;
Και πώς φιλοδοξεί να βγει στις αγορές, μια χώρα που βουλιάζει στην ανομία;

Ή μήπως γι’ αυτό την αφήνουν να βυθιστεί στην ανομία και τη βία; Για να της πουν αύριο, πως δεν μπορεί, ούτε να βγει στις αγορές, ούτε καν να παραμείνει στην ευρωζώνη!Μήπως τέτοιο σκηνικό στήνεται σταδιακώς και «ανεπαισθήτως»; Τα βράδια, το μισό κέντρο της Αθήνας είναι πια… no man’s land! Κάτι «σαν λωρίδα της Γάζας»! Μόνο πολύ πιο κοντά στην Ευρώπη. Αλλά δεν μπορεί να παραμένει μέσα στην ευρωζώνη «Λωρίδα της Γάζας»!Έτσι δεν είναι;Χώρια απ’ όλα τα άλλα – ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους που δεν πληρώνονται, πέτσινα «πλεονάσματα» που δημιουργούνται από απλήρωτες συντάξεις, φόροι που δεν αντέχονται και συνεχώς αυξάνονται, κόκκινα δάνεια που πολλαπλασιάζονται, τράπεζες που δεν δίνουν χρήματα πια αλλά καρκινοβατούν από ανακεφαλαίωση σε ανακεφαλαίωση, μεσαία τάξη που ομολογημένα πλέον συνθλίβεται, χώρια και πέρα απ’ όλα αυτά - έχουμε και να μετατρέπεται η χώρα σε «Λωρίδα της Γάζας»!Με την πλήρη ανοχή (κάποιοι λένε και με την «κάλυψη») της ίδιας της κυβέρνησης.Τέτοια χώρα δεν θα έχει καμία τύχη. Και σίγουρα καμία στήριξη από πουθενά. Κι αυτή την εικόνα «φιλοτεχνούν» πια οι απ’ έξω.

Και μια που το σκηνικό είναι έτσι κι αλλιώς ζοφερό, να σας περιγράψω κι ένα εντελώς «φανταστικό σενάριο» από δω και μπρός. Το τονίζω ξανά: ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΟ!

Σκεφτείτε λοιπόν, σε λίγες μέρες, να υπάρξει ανθρώπινο θύμα! Όταν πέφτουν πυροβολισμοί στο κέντρο, μπορεί κάποια στιγμή να υπάρξει και θύμα! Έτσι δεν είναι είναι; Ή θύματα: Να πυροβολήσουν ένα αστυνομικό, να πέσει κάτω αιμόφυρτος, και οι συνάδελφοί του στην «κάψα της στιγμής» να ανταποδώσουν τα πυρά. Και να πέσει αιμόφυρτος κι ένας από τους δράστες. Είπαμε είναι απολύτως φανταστικό αυτό. Αλλά είναι και «ανέφικτο» πια; Δεν νομίζω. Πιθανόν κάποιοι αυτό επιδιώκουν! Ίσως εκεί οδηγούν τα πράγματα. Ανθρώπινα θύματα αναζητούν κι ετοιμάζουν. Μετά από κάτι τέτοιο, σε πόσο χρόνο νομίζετε ότι θα καίγεται η Αθήνα; Σε μισή ώρα; Σε μία ώρα; Σε μιάμιση ώρα; Αν κρίνουμε απ’ ό,τι έγινε το Δεκέμβριο του 2008 (όταν δεν είχαμε κρίση ακόμα) και πολύ λέμε. Γιατί στο μεταξύ οι κουκουλοφόροι είναι πια πολλαπλάσιοι απ’ όσους υπήρχαν τότε. Πολλαπλασιάστηκαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια επί Τσίπρα (επί Σαμαρά τους κυνηγούσαν και τους είχαν περιορίσει – και μεγάλο μέρος του κέντρου είχε καθαρίσει τότε και το είχαν παραδεχθεί και οι δήμαρχοι της πόλης, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Καμίνης, έτσι;). Τώρα λοιπόν, οι κουκουλοφόροι είναι πολλαπλάσιοι. Και σε «διαρκή εκπαίδευση» (κάθε βράδυ, μήνες τώρα - και κάθε Σαββατοκύριακο σε κανονικές ασκήσεις τακτικών «αντάρτικου πόλης»). Κι όχι μόνο πολλαπλάσιοι και πολύ πιο «επιχειρησιακά έτοιμοι» και «εκπαιδευμένοι», αλλά και εντελώς διαφορετικής «σύνθεσης»: Δεν έχουμε πλέον μόνο τα γνωστά-άγνωστα κωλόπαιδα των βορείων Προαστείων. Αυτοί πια είναι οι «διμοιρίτες» που εκπαιδεύουν κάθε βράδυ νεαρούς λαθρομετανάστες. Αυτοί ετοιμάζονται να τα κάψουν όλα προσεχώς.

Και στα επεισόδια που θα προκύψουν ποιος θα παρέμβει; Και πως; Η αστυνομία; Δύσκολο! Και με τι είδους «κανόνες εμπλοκής», όταν οι άλλοι πυροβολούν με καλάσνικοφ; (Ήδη τα έχουν, και τα έδειξαν στο «φακό» και έριξαν και τις πρώτες βολές – μόλις προχθές). Όσο τα επεισόδια ήταν απλός «πετροπόλεμος» το πράγμα ελεγχόταν κάπως. Αλλά όταν ξεφύγουν τα πράγματα, με πυροβολισμούς από την άλλη πλευρά- που ήδη υπήρξαν κατά αστυνομικού – τα πράγματα δεν ελέγχονται πια Είτε δεν θα πάνε καθόλου οι αστυνομικοί, είτε θα πάνε και θα γίνει... Κόλαση! Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, κινδυνεύει να χυθεί πολύ αίμα. Αθώων κατά κύριο λόγο (Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις, κυρίως την πληρώνουν οι αθώοι…). Κι αν δεν παρέμβει η Αστυνομία, ποιος άλλος, άραγε, μπορεί να παρέμβει; Ο στρατός; Ποιος στρατός; Και με τι «κανόνες εμπλοκής» κι αυτός; Και στο μεταξύ μέχρι να απαντηθούν αυτά τα «επιχειρησιακά ερωτήματα», η Αθήνα θα φλέγεται! Και οι καταστροφές του «μαύρου Δεκεμβρίου» του 2008 θα μοιάζουν πιθανότατα με… «παιδικό πάρτι» σε σύγκριση με όσα κυοφορούνται τώρα.

Σας τα λέω για να σας τρομάξω, ναι! Μπάς και ξυπνήσει κανείς και προλάβει το κακό. Ένα τέτοιο σκηνικό αίματος και βίας δίνει αφορμή σε πολλούς να παίξουν πολλά παιγνίδια.

Η κυβέρνηση για να επιβάλει «στρατιωτικό νόμο» (ας πούμε…).
Οι ξένοι να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και επισήμως, ή να ζητήσουν αλλαγή κυβέρνησης και «συναινετικά σχήματα» – και στο μεταξύ να απεγκλωβιστούν οι ίδιοι από τα δικά τους αδιέξοδα με την Ελλάδα.
Να τη βγάλουν από το ευρώ μέχρι να «νοικοκυρέψει το σπίτι της»,
Να προκαλέσουν έκτατες συνταγματικές αλλαγές και αλλαγές πολιτικού σκηνικού.
Και η ίδια η ανίκανη κυβέρνηση Τσίπρα να επιτύχει μιαν «ηρωική έξοδο» ως «θύμα» των καταστάσεων, γιατί υπό ομαλές συνθήκες δεν μπορεί πια να πάει πολύ μακριά...

Η μεγάλη αλήθεια που ΔΕΝ λέγεται ρητά ακόμα, είναι πως τους μπαχαλάκηδες τους καλύπτει πλήρως η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά δεν τους ελέγχει πλήρως! Πάντα τους κάλυπτε (όπως την έχει κατηγορήσει πρώτο, το ίδιο το ΚΚΕ), αλλά ΠΟΤΕ δεν τους έλεγχε πλήρως. Και τα τελευταία δύο χρόνια, που εκχώρησε τον έλεγχο των hotspots και των λαθρομεταναστευτικών ροών σε «περίεργες ΜΚΟ», που συνδέονται με τους «διακινητές» – και τις έχουν καταγγείλει πλέον και η ίδια η κυβέρνηση και οι εταίροι – ο έλεγχος πάνω στους μπαχαλάκηδες έχει χαθεί εντελώς. Η κυβέρνηση Τσίπρα δημιούργησε συνθήκες ανομίας, τις οποίες δεν ελέγχει ούτε η ίδια, πιθανόν από ανικανότητα, πιθανόν από ιδεοληψίες, πιθανόν για να τις εκμεταλλευτεί η ίδια στη συνέχεια και να λύσει τα χέρια της για «εξω-θεσμικές αντιδράσεις εν όψει «κρισίμων καταστάσεων», πιθανόν για κάποιο συνδυασμό όλων αυτών μαζί.

Αφορμή μπορεί να είναι... η «επέτειος του Πολυτεχνείου» σε δυο βδομάδες.
Αφορμή μπορεί να είναι...η «επέτειος Γρηγορόπουλου» σε ένα μήνα.
Αφορμή μπορεί να είναι... η μέρα που θα ανοίξουν οι μπάρες για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια του μετρό (που ο «Ρουβίκωνας» έχει βανδαλίσει κάμποσες φορές ως τώρα).
Αφορμή μπορεί να είναι... ο,τιδήποτε, όπως ένα - αληθινά αιματηρό αυτή τη φορά - επεισόδιο σαν κι αυτό που έγινε προχθές έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
«Επιχειρησιακά» έχει προετοιμαστεί μέσα στη χώρα.
«Επικοινωνιακά» έχει προετοιμαστεί από δημοσιεύματα του ξένου τύπου.
Ο δυναμίτης υπάρχει, το φυτίλι υπάρχει, οι σκοπιμότητες υπάρχουν κι είναι ποικίλες κι από ποικίλες πλευρές. Ο κίνδυνος κάθε μέρα μεγαλώνει.

Ησυχάστε! Ένα φανταστικό σενάριο είναι. Ακόμα… Ακούει κανείς;

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/ena-fantastiko-senario-frikis-/10.119320

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...