Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ο γύρος της Γης σε 30 λεπτά ή μια ώρα, με τον νέο πύραυλο του Elon Musk (BINTEO)


Ο επιχειρηματίας Elon Musk, έχει ονειρευτεί εδώ και καιρό να δημιουργήσει μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη, σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν νέο πύραυλο με το όνομα «BFR» ικανό να ταξιδεύει οπουδήποτε στη Γη σε λιγότερο από μία ώρα.


Αν η ιδέα του Musk γίνει πραγματικότητα, ένα ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στη Σαγκάη θα μπορεί να γίνει μέσα σε 30 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο η Space Exploration Technologies Corp, η οποία έχει ήδη διαταράξει την αεροναυπηγική βιομηχανία με τις επαναχρησιμοποιούμενες εκτοξεύσεις πυραύλων, σχεδιάζει να φέρει τα πάνω κάτω ακόμα και στις εναέριες μεταφορές, καθώς δημιουργεί μια νέα ανταγωνιστική πρόκληση για την εμπορική αεροπορική βιομηχανία .


Ο Musk στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο 68ο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας δήλωσε ότι

«Αν πηγαίνουμε σε μέρη όπως ο Άρης, γιατί όχι και στην Γη;»

«Με την νέα ιδέα θα μπορείτε ταξιδέψετε στα περισσότερα μέρη της Γης σε λιγότερο από 30 λεπτά και οπουδήποτε κάτω από το 60». «Το κόστος ανά θέση θα να είναι περίπου το ίδιο με την οικονομική πλήρους ναύλου σε ένα αεροσκάφος. Ξέχασα να το αναφέρω.»

Το BFR θα περιέχει 40 καμπίνες ικανές να μεταφέρουν περίπου 100 άτομα τη φορά.




Ο Musk, είναι 46 ετών και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευαστικής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc, ίδρυσε το SpaceX το 2002 και έχει καθαρή αξία περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει πει στο παρελθόν ότι θα χρησιμοποιήσει τα δικά του προσωπικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του οράματός του. Πρώτα ανέλυσε τα σχέδια του για τον Άρη σε μια ομιλία στο IAC στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού πριν από ένα χρόνο και δημοσίευσε αργότερα ένα έγγραφο σχετικό με το θέμα, προκαλώντας τεράστιο ενθουσιασμό, αλλά δημιούργησε και ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση.

Ο Musk είχε μιλήσει για την αποστολή ενός μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους με όνομα «Κόκκινος δράκος» στον Άρη το 2018. Αυτό το σχέδιο, όπως και το διαστημικό σκάφος, έχει αποσυρθεί. Το νέο σχέδιο απαιτεί το πρώτο BFR να προσγειωθεί στον Άρη το 2022, ακολουθούμενο από αποστολές πληρώματος το 2024.

https://youtu.be/o4HzK8ROtrA



Ο Κόκκινος Πλανήτης
Η εξερεύνηση του Άρη πήρε τεράστια ώθηση τον Αύγουστο του 2012, όταν το Curiosity Rover της NASAπροσγειώθηκε στον Κόκκινο Πλανήτη. Το ρομποτικό όχημα συνεχίζει να μεταδίδει εκπληκτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης .

Ωστόσο, ο αποικισμός του Άρη δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Η μετάβαση θα διαρκέσει μερικούς μήνες, με άγνωστους κινδύνους για το ανθρώπινο σώμα. Ακόμη και αν οι εξερευνητές επιβιώσουν τα 155 εκατομμύρια μίλια ταξίδι και την πρώτη επανδρωμένη προσγείωση, θα πρέπει να εργαστούν αμέσως για να δημιουργήσουν μια κατοικήσιμη ατμόσφαιρα, να βρουν νερό και να παράγουν τα καύσιμα που χρειάζονται για να προωθηθούν πάλι πίσω.

Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...