Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Would You Eat Parasitic Worm Eggs? Why One Company Wants to Sell Them As Food


Ένα ανθρώπινο whipworm ( Trichuris trichiura ) αυγό. Μια εταιρεία στη Γερμανία θέλει να πουλήσει τα αυγά ενός σχετικού παράσιτου, του γουρουνόπουλου ( Trichuris suis ).Πιστωτική: CDC


Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει την έγκριση ενός συστατικού τροφίμων που οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν: τα παράσιτα αυγά.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας Καταναλωτών και Ασφάλειας των Τροφίμων της χώρας αξιολογεί την ασφάλεια ενός προϊόντος που αποτελείται από αυγά χοιροειδών ( Trichuris suis ), ανέφερε ο New Scientist στις 7 Αυγούστου. Αν εγκριθεί, τα αυγά θα πωλούνται ως συστατικό τροφίμων.

Το προϊόν, που κατασκευάστηκε από μια ταϊλανδική εταιρεία που ονομάζεται Tanawisa, θα πωλείται σε μικρά φιαλίδια που περιέχουν έως και 2.500 αυγά, τα οποία θα μπορούσαν να προστεθούν σε τρόφιμα ή ποτά. Είχε εγκριθεί για πώληση το 2012 στην Ταϊλάνδη.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι λοιμώξεις από παράσιτα μπορεί να έχουν κάποια οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου ορισμένων αυτοάνοσων ασθενειών, όπως η νόσος του Crohn. Η Tanawisa επέλεξε το γουρουνάκι χοίρων για το προϊόν της, επειδή το παράσιτο δεν μπορεί να επιβιώσει και να αναπαραχθεί στον άνθρωπο. (Το ανθρώπινο whipworm, που ονομάζεται Trichuris trichiura , από την άλλη πλευρά, είναι υπεύθυνο για περισσότερα από 600 εκατομμύρια μολύνσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που περιλαμβάνουν σοβαρή ανεπάρκεια σιδήρου και επιβραδύνει την ανάπτυξη των παιδιών).

Μερικοί ειδικοί έχουν απορρίψει την ιδέα ότι η μόλυνση με παράσιτοείναι μια καλή ιδέα.

Για παράδειγμα, το 2013, η φαρμακευτική εταιρεία Coronado Biosciences (η οποία σήμερα ονομάζεται Fortress Biotech) ανακοίνωσε ότι η κλινική δοκιμή της με τη χρήση ωαρίων βοοειδών χοίρων για τη θεραπεία της νόσου του Crohn είχε αποτύχει, σύμφωνα με The Boston Globe .

«Κατά τη γνώμη μου, οι θεραπείες με σκουλήκια ανήκουν στην ίδια κατηγορία θεραπειών λατρείας ψευδοεπιστημών ως θεραπεία χηλίωσης για τον αυτισμό» και η έγκριση αυτού του προϊόντος στη Γερμανία θα ήταν μια «χαζή ιδέα», ο Δρ. Peter Hotez, πρύτανης της Εθνικής Σχολής Τροπικών Ιατρική στο Κολέγιο Ιατρικής του Baylor στο Τέξας, δήλωσε ο New Scientist. ( Η θεραπεία χηλίωσης είναι μια αμφιλεγόμενη τεχνική στην οποία τα επιβλαβή βαρέα μέταλλα αφαιρούνται από το αίμα ενός ατόμου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...