Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Γίγαντες 5.000 ετών βρέθηκαν στην Κίνα (βίντεο)

Αρχαιολόγοι στην ανατολική Κίνα ανακάλυψαν τάφους με νεκρούς 5.000 ετών οι οποίοι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν ασυνήθιστα υψηλοί και δυνατοί.


Σύμφωνα με τις μετρήσεις των οστών των νεκρών, που βρέθηκαν στην επαρχία Σανντόνγκ (Shandong), ορισμένοι έφταναν σε ύψος 1,80 και 1,90 μέτρα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.



Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, μπορεί για τον 21ο αιώνα αυτά τα ύψη να μην προκαλούν εντύπωση, ιδιαίτερα μεταξύ των δυτικών, πριν πέντε χιλιάδες χρόνια όμως στην ανατολική Κίνα αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να έμοιαζαν με πραγματικούς γίγαντες στα μάτια των συγχρόνων τους.

Οι άνδρες της επαρχίας Shandong συνεχίζουν και σήμερα να είναι οι υψηλότεροι της Κίνας, με μέσο όρο ύψους 1,753 μ. ενώ στην υπόλοιπη Κίνα είναι 1,72.

Ο Κομφούκιος (551-479 π.Χ.) που καταγόταν από την ίδια επαρχία λέγεται ότι είχε ύψος 1,90 μ.

Η περιοχή της ανασκαφής είναι στο χωριό Jiaojia, κοντά στην πόλη Jinan και οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 104 οικίες, 205 τάφους και 20 λατρευτικούς λάκκους.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στους τάφους και πολλά χρωματισμένα αγγεία.

Οι αρχαιολόγοι που σκάβουν τη συγκεκριμένη περιοχή ανακάλυψαν επίσης ότι οι κάτοικοι της ύστερης νεολιθικής εποχής τρέφονταν κυρίως με σιτάρι και χοιρινό.

Οι οικίες των νεολιθικών Κινέζων δεν ήταν πρωτόγονες. Είχαν ξεχωριστά δωμάτια για τις κρεβατοκάμαρες και τις κουζίνες.

Πριν 5.000 χρόνια η εν λόγω περιοχή θεωρείται ότι ήταν το πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Κίνας.

Υπάρχει η θεωρία ότι οι «γίγαντες» πρέπει να ανήκαν σε υψηλότερη κοινωνική τάξη και να τρέφονταν καλύτερα από τους υπόλοιπους συγχρόνους τους.
Δείτε βίντεο από το πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα»:
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...