Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Υεμένη χολέρα Break: WHO

Μια γυναίκα που βοηθά το γιο της, όπως ο ίδιος βρίσκεται σε ένα κρεβάτι σε ένα κέντρο θεραπείας χολέρας στην Sanaa, Υεμένη, στις 6 Ιουνίου, 2017. | Φωτογραφία: Reuters

Η χώρα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με τη χειρότερη επιδημία χολέρας στον κόσμο.


Η ραγδαία εξάπλωση επιδημία χολέρας στην Υεμένη έχει στοιχίσει 1.500 ζωές και χτυπημένος περίπου 246.000 ανθρώπους από τον Απρίλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, WHO, δήλωσε το Σάββατο.



εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Υεμένη Nevio Zagaria δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Σαναά το Σάββατο ότι ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων χολέρας έχει πολλαπλασιάσει δέκα φορές τους τελευταίους δύο μήνες.

Η χολέρα είναι μια βακτηριακή λοίμωξη, η οποία συστέλλεται μέσω μολυσμένων τροφίμων ή νερού καθώς και υγρά από το μολυσμένο άτομο.

Δύο χρόνια στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας υπό την ηγεσία του συνασπισμού εναντίον Houthi αντάρτες, την Υεμένη υπέφερε από κατεστραμμένων υποδομών και την ιατρική ελλείψεις, καθιστώντας το ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για την ασθένεια.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 1.300, όπως ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες από την ΠΟΥ, η οποία έβαλε ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων σε πάνω από 200.000 στο χρόνο και είπε ότι ο αριθμός αυξάνεται κατά 5.000 την ημέρα.

«Είμαστε τώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη επιδημία χολέρας στον κόσμο», δήλωσε ο ΠΟΥ γενικός διευθυντής Margaret Chan και Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF Anthony Lake στην κοινή δήλωση. «Σε μόλις δύο μήνες, η χολέρα έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε κάθε κυβερνείο της χώρας από τον πόλεμο.»

Υεμένης νεότερος και πιο ανυπεράσπιστοι υποφέρουν τα χειρότερα, τα παιδιά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο του επί του συνόλου των θανάτων, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.


«Εμείς ποτέ δεν έχουμε δει κάτι τόσο εκρηκτική στην Υεμένη,» Ahmed Zouiten, ο οποίος είναι ανώτερος σύμβουλος έκτακτης ανάγκης για την Υεμένη, δήλωσε στο Reuters.

«Είμαστε πραγματικά κλιμάκωση πολύ επιθετικά η απάντησή μας και ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να δείχνουν πολύ γρήγορα.»

Με χρηματοδότηση βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα, η ΠΟΥ για τη δημιουργία κέντρων θεραπείας σε όλη τη χώρα και αποστολή χιλιάδες εθελοντές σε κοινότητες για την εκπαίδευση των οικογενειών για την τακτική πρόληψης.


νέα διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ενέκρινε επίσης ένα US $ 66 εκατομμύρια δωρεά για την υποστήριξη της UNICEF και της ΠΟΥ για την καταπολέμηση της χολέρας προσπάθειες εκεί.

Η UNICEF αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «χαιρετίζει» η συνεισφορά και θα “κάνει μια μεγάλη διαφορά για χιλιάδες παιδιά που κινδυνεύουν να προσβληθούν από αυτή τη ραγδαία εξάπλωση της νόσου.”

Sherin Varkey, ένας εκπρόσωπος της UNICEF στην Υεμένη, είπε ότι σκέφτεται ο μόνος τρόπος για την κρίση για να πραγματικά να καταλήξουν είναι για τα δύο μέρη της σύγκρουσης να καταλήξουμε σε μια ειρηνική επίλυση.

«Είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα, αλλά είναι το πιο σημαντικό πράγμα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...