Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Οι αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σχετίζονται με τη μεταβολή της αγροτικής παραγωγικότητας

«Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όχι μόνο επειδή οι αρνητικές συνέπειες σχετίζονται με τη μεταβολή της αγροτικής παραγωγικότητας», επεσήμανε σε ημερίδα της Γραμματείας Αγροτικών Θεμάτων της Ν.Δ. με θέμα «κλιματική αλλαγή και Πρωτογενής Τομέας, Προκλήσεις και Προβληματισμοί», ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.


Όπως ανέφερε: «συγχαίρω τον Γραμματέα Αγροτικών Φορέων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, όχι μόνο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της ημερίδας, αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία μας, για τη δουλειά που κάνει και το σημαντικό έργο που παράγεται από τη Γραμματεία.»

Σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα ο κ. Λ. Αυγενάκης είπε: «ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για εμάς στη ΝΔ και τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη το θεμέλιο της εθνικής μας οικονομίας και βασικό παράγοντα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Η στήριξη και η περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής είναι στις βασικές προτεραιότητες του Κόμματος μας.»

Σε ότι αφορά την κλιματική αλλαγή είπε ότι: «αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες και η αντιμετώπισή της απαιτεί παγκόσμια συνεργασία. Ειδικότερα, στον πρωτογενή τομέα οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν ξεκινήσει να γίνονται ορατές: ξηρασία, έντονες βροχοπτώσεις, παγετός, χαλαζοπτώσεις, σημαντικές αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, αλμυρότητα νερού άρδευσης, θυελλώδεις άνεμοι και γενικά έντονα καιρικά φαινόμενα πρωτόγνωρα για τη χώρα μας καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή. Οι αρνητικές αυτές συνέπειες σχετίζονται με τη μεταβολή της αγροτικής παραγωγικότητας, του αγροτικού εισοδήματος και της απασχόλησης.

Είναι πιο επιτακτική από ποτέ, η ανάγκη κατανόησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της ανάπτυξης ενός βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου για την προστασία και ενίσχυση του πρωτογενή τομέα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι όχι μόνο να αποφευχθεί η ερημοποίηση της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και να στηριχθεί ουσιαστικά και να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας.»

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΝΔ, Βουλευτής Ν. Τρικάλων κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΝΔ, Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΝΔ, Βουλευτής Ν. Σερρών κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΝΔ, Βουλευτής Ν. Φλώρινας κ. Ιωάννης Αντωνιάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΝΔ, Βουλευτής Ν. Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος.



Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος ΕΕ κ. Σταύρος Δήμας, η Καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Γαρυφαλιά Οικονόμου, ο Καθηγητής ΓΠΑ κ. Κωνσταντίνος Φεγγερός, ο Αν. Καθηγητής ΓΠΑ κ. Διονύσης Καλύβας και η Αν. Καθηγήτρια ΓΠΑ κα Ελένη Μήλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...