Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ικανοποίηση ΚΚΕ Καβάλας για την επίσκεψη Κουτσούμπα

Ικανοποιημένη είναι η οργάνωση του ΚΚΕ Καβάλας για την επιτυχία της επίσκεψης Κουτσούμπα στην πόλη μας και τη συμμετοχή του κόσμου στην ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου στο Πάρκο Φαλήρου. Ο κ. Κουτσούμπας διανυκτέρευσε στην Καβάλα δύο βράδια, την Παρασκευή και το Σάββατο. Ειδικότερα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του από το Μουσείο Καπνού όπου και ξεναγήθηκε από το Γιάννη Βύζικα. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το δημαρχείο και είχε συνάντηση με τη Δήμητρα Τσανάκα κι ακόλουθα βρέθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Στις 8:00 το απόγευμα του Σαββάτου, βάσει προγράμματος, ο κ. Κουτσούμπας ήταν στο Πάσκο Φαλήρου. Εκεί τον υποδέχθηκαν φίλοι και μέλη του κόμματος, ο συνταξιούχος καθηγητής Χρήστος Τσελεπής που του πρόσφερε κολιούς και χαριτολογώντας του είπε: «Πρόκειται για τους κορυφαίους κολιούς της Ελλάδας», συνδέοντας τα αρχικά Κ-Κ-Ε με το κομουνιστικό κόμμα.

Αρκετοί ακόμη πολίτες πλησίασαν τον κ. Κουτσούμπα και του μίλησαν, του παρουσίασαν τη δουλειά τους ή του έδωσαν δώρα. Πλάι του βρισκόταν διαρκώς ο υπεύθυνος του κόμματος για την ΑΜΘ Δημήτρης Παπατολίδης, ενώ η πολιτική ομιλία άρχισε με εισαγωγική τοποθέτηση εκ μέρους του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπή ΜΜΕ Καβάλας Βασίλη Καταπόδη. Εκείνος αναφέρθηκε άμεσα στο στόχο που είναι η συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου η επιτροπή να αποκτήσει ιδιόκτητα γραφεία στην πόλη της Καβάλας.

Στην εκδήλωση οι παριστάμενοι ήταν περίπου τριακόσιοι, ίσως και λίγοι περισσότεροι. Είναι ενδεικτικό ότι την ομιλία του κ. Κουτσύμπα άκουσαν άνθρωποι που συνήθως δεν παρακολουθούν τις δράσεις του ΚΚΕ και προερχόμενοι από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων διακρινόταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, ενώ από την εκδήλωση πέρασε και ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Τσαλουχίδης. Ακολούθησε λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική ο δε κ. Κουτσούμπας παρέμεινε στο Πάρκο έως τα μεσάνυχτα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός 902 αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι η εκδήλωση της Παρασκευής ήταν η μεγαλύτερη που διοργάνωσε ποτέ το ΚΚΕ στην πόλη μας. Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: Στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καβάλα από το 1990 και μετά, μίλησε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που από την Παρασκευή περιοδεύει στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το σύνθημα «κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού το έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού» ακούστηκε όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς και τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ όταν μίλησε για την Οκτωβριανή Επανάσταση ακούστηκε το σύνθημα «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός».

Ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο γραμματέας της ΤΕ Καβαλάς, Βασίλης Καταπόδης, ανακοίνωσε την έναρξη οικονομικής εξόρμησης για την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων του ΚΚΕ στην Καβάλα, για να μπορεί, όπως είπε, το Κόμμα απρόσκοπτα να συνεχίσει τη δράση του και για να αφήσουμε μια πολύ μικρή παρακαταθήκη και μια πολύ μεγάλη ιστορία αμέτρητων αγώνων και θυσιών. Κάλεσε το λαό της Καβάλας να ενισχύσει με κάθε τρόπο το ΚΚΕ και οικονομικά, ώστε με τη συμβολή του λαού να υλοποιηθεί ο στόχος που τέθηκε.

Ακολούθησε γλέντι με το συγκρότητμα «εφ όλης της ύλης» με λαικά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μεταξύ άλλων τόνισε: Απέναντι στις ψεύτικες προσδοκίες που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα παζάρια της για το χρέος, τις συμφωνίες της που δήθεν βάζουν τέλος στα μνημόνια, στην επιτροπεία και ανοίγουν το δρόμο για την καπιταλιστική ανάπτυξη υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η εργατική τάξη, ο λαός και εδώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Καβάλα, σε όλους τους νομούς που δίνει τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης.

Τι μπορεί, για παράδειγμα, να περιμένουν από μια συμφωνία για το χρέος, που θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη, οι άνεργοι σε μια περιοχή όπως η Καβάλα, όπου η πραγματική ανεργία αγγίζει το 30%, η μερική και εκ περιτροπής εργασία αυξήθηκε και οι συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι επιβεβαιώνουν τη μόνιμη επιδίωξη του κεφαλαίου για φτηνή εργατική δύναμη;

Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις επιχειρήσεις, οι απολυμένοι, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας, στα πετρέλαια, όπου οι νέες προσλήψεις είναι με πολύ λιγότερα δικαιώματα από παλιότερους εργαζόμενους, οι οποίοι άλλωστε έχουν μείνει ελάχιστοι.

Αντίστοιχα, οι αυτοαπασχολούμενοι δίνουν τη μάχη με τα χρέη, όπως συμβαίνει στην Ελευθερούπολη, στη Χρυσούπολη, όπου βρίσκονται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας και τα λουκέτα έχουν αυξηθεί.

Την ίδια κατάσταση βιώνει και η φτωχομεσαία αγροτιά που βρίσκεται ήδη σε τροχιά μαζικού ξεκληρίσματος.

Τι μπορεί να περιμένουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού που εργάζονται μόνο μερικούς μήνες το χρόνο με συνθήκες γαλέρας, οι εργαζόμενοι στα συσκευαστήρια, οι εργάτες γης στα φυτώρια που θα πολλαπλασιαστούν στο Νέστο με την εκμετάλλευση της γεωθερμίας, οι εργάτες στα μαρμαράδικα; proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...