Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Κι άλλα ευτράπελα

Νικόδημος

1. Ο Κουρουπλής, νυν υπουργός Ναυτιλίας, αφού αγιοποιήθηκε στο υπ. Υγείας από τους τσιπριστές λόγω των λαϊκών του παροχών και νωρίτερα έχοντας ανδραγαθήσει επί Πασοκ, πρότινος ξέθαψε (ανύπαρκτα) σκάνδαλα της κ. Μαρίκας Μητσοτάκη προ 25ετίας! Αναρωτιέμαι γιατί οποιοσδήποτε εφοπλιστής θα δεχθεί να συνομιλήσει μαζί του ακόμα και από τηλεφώνου.

Η πολιτισμένη υπουργός κα. Κονιόρδου, που δεν ξεχώριζε τη λέξη word (από τη world) στην επιγραφή όπου πόζαρε με καμάρι, αποφάσισε ίσως με την ευλογία του κόμματος να προσλάβει αρχαιολόγους για τη ΔΕΗ (συνολικά 2.338 προσλήψεις) για να σιγουρεύονται πως δεν καταστρέφονται αρχαιότητες εκεί όπου τα συνεργεία σκάβουν. Μάθαμε τελευταία δε πως συνηθίζει να υπογράφει και μετά να επανεξετάζει το έγγραφο για τυχόν παραλήψεις!!!

Και τα βάσανα στη ΔΕΗ συνεχίζονται καθώς, εκτός από το νεότερο πρόσθετο κόστος, δεν μπορεί, χάρη στη γενναιοδωρία του Ψαλιδοχέρη να εισπράξει τα 2,2 δις που οι καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων κρατικών οργανισμών, της χρωστούν.

2. Πριν το Πάσχα ο Ψαλιδοχέρης και ο εμβριθής Σπίρτζης παρέδιδαν στον λαό διάφορα έργα (δρόμους και σήραγγες) με τυμπανοκρουσίες ενώ αυτά, όπως ήξεραν, δεν είχαν τελειώσει! Και ο Σπίρτζης δικαιολόγησε τις ουρές στους πασχαλινούς δρόμους με πολυσέλιδη ανακοίνωση που εξηγούσε πως και σε άλλες χώρες υπάρχουν ουρές!

Μα δεν είπε πως σε άλλες χώρες δεν παραδίδονται δρόμοι για δημόσια χρήση προτού τελειώσουν.

Ούτε εξήγησε πως αυτοί στοίχισαν πάνω από 3 φορές τον προϋπολογισμό και δόθηκαν επιπλέον 500 εκμ στους ημέτερους εργολάβους, που αποσχίσθηκαν επιτέλους από τη διαπλοκή με τη Δεξιά για να διαπλεχθούν με την άμωμη Αριστερά.

Ούτε ανέφερε πως αυτά όλα είχαν δρομολογηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ το τσίρκο των τσιπριστών δεν έχει ξεκινήσει ούτε ένα νέο μεγάλο έργο καθώς μπαίνουμε στην “τροχιά ανάπτυξης”!

Ακόμα και τα δίκτυα της ΕΥΔΑΠ, στην περιοχή της πρωτεύουσας, λειτουργούν πλέον με την ίδια αναρχοαριστερή αναποτελεσματικότητα, καθώς χάνεται στις διαδρομές 30% του νερού. Ούτε αυτό δεν μπορεί να βελτιωθεί! Άραγε οι γάιδαροι του Δημοσίου τρέφονται με άχυρο επαρκώς;

3. Ο ευφραδής πλην αμόρφωτος πρωθυπουργός μας που δεν διστάζει να επιδείξει την απαιδευσία του (πλην καταλήψεων, διαδηλώσεων και εξοικείωσης με τους ήρωες των λατινοαμερικανικών δικτατοριών) έστειλε και δημοσίευσε στο Wall Street Journal (την σάλπιγγα του Νεοσυντηρητισμού) επιστολή, οπωσδήποτε γραμμένη από κάποιο αγγλομαθή συμβουλάτορα, για να προσκαλέσει επενδύσεις από τους πιο αιμοδιψείς καπιταλιστές εχθρούς!

Την ίδια εποχή θριαμβολογούν οι επιστάτες του τσίρκου, Κατρούγκαλος, Κουρουμπλής, Σπίρτζης κλπ, διότι πέτυχαν υψηλότατο πλεόνασμα ενάντια στις προβλέψεις. Μα όλοι κάνουν ό,τι μπορούν στα υπουργεία τους για να καθυστερήσουν ή να ματαιώσουν αποκρατικοποιήσεις και να αποθαρρύνουν νέες επενδύσεις από μισητούς κεφαλαιοκράτες.

Κύριο μέλημα ολονών είναι, όπως αναφέρω, οι προσλήψεις που θα βοηθήσουν, όπως νομίζουν αυτοί οι καιροσκόποι του κυνισμού, να διατηρηθούν οι ίδιοι στο πολιτικό προσκήνιο.

4. Όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένα, οι κλόουν αυτοί δεν είναι ικανοί να μοιράσουν άχυρο σε δυο γαϊδάρους. (Γι άυτό αναρωτήθηκα αν τα τετράποδα του Δημοσίου τρέφονται καλά.) Οπότε είναι φυσικό να μην μπορούν να διανοηθούν πως κανείς τρισκατάρατος καπιταλιστής δεν θα φέρει τα λεφτά του εδώ στο αναπτυσσόμενο τσιπρικό τσίρκο για να χαρίζει σε φόρους στο κράτος το 70% της αισχροκέρδειάς του. Και μετά να το βλέπει να γίνεται πλεόνασμα που πηγαίνει σε πρόσθετες παροχές σε βουλευτές που είναι συγχρόνως συνταξιούχοι(!) ή σε μισθούς σε πρόσθετους διορισμούς ημετέρων σε άχρηστες υπηρεσίες.

Το 2014 η ΔΕΗ κατέγραψε κέρδη προ φόρων 137 εκμ. Το 2015, μετά την εισβολή της τσιπρικής ιδιοφυϊας, είχε ζημιές 106 εκμ ευρώ! Η δε χρηματιστηριακή αξία της στο ίδιο διάστημα έπεσε από 2,5 δις σε 0,6 δις ευρώ!

Ποιος θα έρθει να επενδύσει σε μια οικονομία που κυβερνιέται από τέτοιους ψυχοπαθείς;

5. Κι ένα τελευταίο για μια ακόμα μαρτυρία της τσιπρικής σχιζοφρένειας.

Από τους ανέργους λιγότεροι από τους μισούς πια παίρνουν επίδομα. Διότι το ταμείο του ΟΑΕΔ αδειάζει για να πληρώνονται οι πιο απαραίτητες δαπάνες του ΕΣΥ – μέχρι να πάρουμε την επόμενη δόση των δανεικών από τους δυνάστες της Ευρώπης.





Vigla-Watch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...