Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Μέι: Η μόνη δημοσκόπηση που μετράει είναι αυτή της 8ης Ιουνίου.


Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε ερώτηση δημοσιογράφου αν σκοπεύει να παραιτηθεί από το αξίωμά της στην περίπτωση που το Συντηρητικό Κόμμα χάσει έδρες στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι Συντηρητικοί όδευαν προς μια άνετη εκλογική νίκη.

Ωστόσο, από το Σαββατοκύριακο δείχνουν ότι το Εργατικό Κόμμα κλείνει σταδιακά την ψαλίδα και ότι το Συντηρητικό Κόμμα θα μπορούσε να χάσει ακόμη και 20 έδρες στο Κοινοβούλιο, κάτι που θα σήμαινε ότι δεν θα είχε πλέον πλειοψηφία. Σήμερα, στο 650μελές κοινοβούλιο οι Συντηρητικοί έχουν πλειοψηφία 17 εδρών.

Όταν ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης, αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που χάσει έδρες, η Μέι απάντησε: «Μόνο μια δημοσκόπηση μετράει και αυτή θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου».

«Όσον αφορά αυτή τη δημοσκόπηση, ο λαός έχει μια πολύ σαφή επιλογή, αυτή η επιλογή είναι το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, ποιος θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ποιος έχει το σχέδιο για να το πράξει αυτό και την αποφασιστικότητα να πετύχει την καλύτερη συμφωνία» πρόσθεσε. tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...