Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΗΣ LAMDA -ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ – ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Τα μάθατε τα νέα; Στο Ελληνικό, εκεί που επί δεκαετίες προσγειώνονταν τα αεροπλάνα, υπάρχει δάσος(!) 37 στρεμμάτων! Κανένας δεν το έβλεπε, πλην μιας υπηρεσίας του ελληνικού Δημοσίου: Του Δασαρχείου Πειραιά, το οποίο με απόφασή τουπου αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, χαρακτηρίζει ως δασικά τα 37 στρέμματα από την έκταση των 6.206 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.


Είναι προφανές, ότι η…αντίσταση κάποιων ΣΥΡΙΖαίων στην επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό, προσλαμβάνει χαρακτηριστικά γελοιότητας.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι, ότι εντός της ”δασικής”, πλέον έκτασης των 37 στρεμμάτων, έχει χωροθετηθεί βάσει του masterplan της επένδυσης η λειτουργία του ξενοδοχείου – καζίνο.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί, ότι η κυβέρνηση, παρά τις τρικλοποδιές των …φίλων της, δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της επένδυσης, ενώ φέρεται έντονα δυσαρεστημένο το περιβάλλον του Πρωθυπουργού δια του υπουργού Επικρατείας κ.Φλαμπουράρη.

Το επόμενο βήμα τώρα είναι η υποβολή των σχετικών αντιρρήσεων από τον πρώτο βασικό ενδιαφερόμενο το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο έχει αναλάβει να παραδώσει ”καθαρή” την έκταση στους επενδυτές

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ σχολίαζαν ότι υπάρχει η γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, που δεν χαρακτηρίζει δασική την έκταση και ότι θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές κινήσεις για την προστασία της επένδυσης.

«Κατά της Πράξης επιτρέπονται αντιρρήσεις, ενώπιον της Τεχνικής Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων (Τ.Ε.Ε.Α.) Πειραιά που έχει έδρα στη Δ/νση Δασών Πειραιά στο Πειραιά, από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον, εντός προθεσμίας εξήντα ημερών από της κατά τα ανωτέρω επιδόσεως και κοινοποιήσεως ή σε κάθε άλλη περίπτωση από την ανάρτηση στον ειδικό δικτυακό τόπο».


ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ
«Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού (σ.σ. των 37 στρεμμάτων) είναι η μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε τα έτη 1929-2016, η μορφολογία εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με την σχετική εισήγηση έχουν ως εξής: Κατά τη περίοδο 1937-1939 κατά το μεγαλύτερο τμήμα είναι πεδινή χορτολιβαδική ενώ διακρίνεται και αραιή θαμνώδης βλάστηση και αραιή διάσπαρτη ή σε γραμμική φύτευση δενδρώδης, όμως στη συνέχεια μέσω της φυσικής επιλογής είχε διαχρονικά (1945-2016) βλάστηση που λόγω της θέσης και της πυκνότητάς της, δημιουργεί ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές) ενώ η πύκνωσή της με φυτεύσεις, ασχέτως αν αυτές έγιναν κατόπιν σχετικής υποχρέωσης ή εξ ελευθεριότητος, δεν άλλαξε τον εν γένει χαρακτήρα της έκτασης.

Η παρούσα πράξη αφορά στο χαρακτήρα της έκτασης και δεν αποτελεί στοιχείο απόδειξης εμπράγματων δικαιωμάτων καθώς με αυτή δεν θίγονται δικαιώματα του Δημοσίου ή ετέρων ιδιωτών», αναφέρεται σχετικά στην απόφαση του Δασάρχη, η οποία χαρακτήρίζει ως μη δασικές τις υπόλοιπες τέσσερις περιοχές του πρώην αεροδρoμίου (5.176 στρεμμάτων, 386 στρεμμάτων, 470 στρεμμάτων, 136 στρεμμάτων).


ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΕΥ.ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΙΟΥ

Στην παραδοχή ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την παράδοση της έκτασης του Ελληνικού στον επενδυτή, ώστε να ξεκινήσει η επένδυση, προχώρησε από τη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, “για τις «τρικλοποδιές» που βάζουν κατά διαστήματα υπουργοί στην έναρξη της επένδυσης του Ελληνικού”

Ο υπουργός Οικονομικών, επέρριψε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο αρμόδιο δασαρχείο και την αρχαιολογική υπηρεσία.
Υποστήριξε ότι οι εν λόγω υπηρεσίες λειτουργούν με τους δικούς τους ρυθμούς, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ανεξάρτητες υπηρεσίες που δεν λαμβάνουν εντολές από τους υπουργούς.
«Αυστηρό χρονοδιάγραμμα όταν είναι κάποια πράγματα, που είναι εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης δεν μπορεί να υπάρξει. Όταν έχεις ανεξάρτητες αρχές που καθυστερούν – μπορεί για καλούς λόγους – δεν μπορεί να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα. Δέσμευσή μας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπάρχει. Προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις μερικές είναι στο χέρι μας άλλες όμως δεν είναι», υπογράμμισε.
Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι σύντομα θα λυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τις δύο υπηρεσίες. bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...