Σάββατο 27 Μαΐου 2017

GP Μονακό QP: Φοβερή pole για τον Kimi Raikkonen και 1-2 η Ferrari – 14ος ο Hamilton


27 Μάιος, 2017 F1, HOT NEWS 8


O Kimi Raikkonen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP του Μονακό, καθώς πήρε μια μεγάλη pole position.

O Φιλανδός, βρήκε αυτό το κάτι παραπάνω στην τελευταία του προσπάθεια και έγραψε το 1:12.178 που του έδωσε την πρώτη pole position από το Magny Cours το 2008. Φανταστικός γύρος για τον Φιλανδό και 1-2 για την Ferrari, με τον Sebastian Vettel να μην μπορεί να κάνει στο τέλος τον καλό χρόνο και έμεινε μόλις 0.043s πίσω.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas με την πρώτη Mercedes, με τον Φιλανδό να βλέπει για ακόμη έναν αγώνα να είναι 0.002s πιο αργός από τον Vettel.

Θετική εμφάνιση για την Red Bull στις θέσεις 4 και 5, ενώ οι δύο McLaren ήταν στη πρώτη 10άδα, όμως ο Vandoorne έστειλε το μονοθέσιο στον τοίχο στο τέλος του Q2.

Απογοητευτικές κατατακτήριες δοκιμές για τον Lewis Hamilton, με το μονοθέσιό του να μην έχει το ιδανικό set-up και να είναι πολύ ασταθές σε όλο τον γύρο. Ο Βρετανός θα εκκινήσει 14ος σε μια πίστα στην οποία απαγορεύονται τα προσπεράσματα.

Με την έναρξη του Q1, όλοι οι οδηγοί βγήκαν γρήγορα γρήγορα για τους πρώτους τους γρήγορους γύρους, φυσικά με την ultra-soft γόμα. Μόνο οι δύο ομάδες της Red Bull επέλεξαν να μείνουν στα pit στην αρχή και ο Ocon που είχε ατύχημα στο FP3.

Με τα ελαστικά να έχουν τρομερά μεγάλη διάρκεια ζωής, οι οδηγοί έκαναν παραπάνω από έναν γρήγορο γύρο, με στόχο να πάρουν το μάξιμουμ από τα ελαστικά.

Η Ferrari έκανε το 1-2, με τον Vettel να γράφει το 1:13.289. Οι δύο Mercedes ακολούθησαν με τον Bottas στην 3η και τον Hamilton στην 4η θέση. Εντυπωσιακός ο Button, μόλις 0.9s πίσω από τον Vettel, με τον Perez στην 6η θέση, ελάχιστα πιο αργός από τον Hamilton.

Οι Red Bull έδειξαν πως έχουν ταχύτητα με τον Max Verstappen να ανεβαίνει στην 1η θέση με το 1:13.078. Τρομερή μάχη πίσω, με τις δύο Ferrari να ακολουθούν με την διαφορά να είναι 0.039s από τον Ολαλνδό.

Οι διαφορές ήταν εξαιρετικά μικρές, με τους 16 πρώτους να τους χωρίζει 1 μόλις δευτερόλεπτο.

Ο Grosjean κατάφερε τελευταία στιγμή να μπει και να πετάξει εκτός του Ocon. Μαζί με τον Γάλλο αποκλείστηκαν οι Palmer, Stroll, Wehrlein και Ericsson.

Ο Raikkonen με τον πρώτο του χρόνο κατέβασε εκείνον του Q1, με τον Vettel να ακολουθεί ελάχιστα πίσω του. Ο Hamilton είχε μια τρομερή στιγμή υπερστροφής στη Μασενέ, αλλά κατάφερε να το σώσει τελευταία στιγμή.

Ο Verstappen ήταν 3ος, με τον Bottas να τον ακολουθεί και ο Riccardo να κλείνει την 5άδα.

Οι δύο McLaren ήταν στις θέσεις 6 και 7, ενώ την ίδια ώρα, ο Hamilton ήταν 14ος, με το set-up της Mercedes να είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.

Στο τέλος ήταν πολύ κρίσιμα τα πράγματα, με το μονοθέσιο της Mercedes να μην είναι καθόλου σταθερό, με τον πρώτο του γύρο στα τελευταία λεπτά να καταστρέφεται. Την ύστατη στιγμή όμως, ο Hamilton ήταν σε ρυθμό για να μπει στο Q3, αλλά ο Stoffel Vandoorne βρέθηκε στον τοίχο στην στροφή της πισίνας, ακριβώς μπροστά από τον οδηγό της Mercedes και τον έθεσε εκτός Q3.

Κρίμα για την McLaren, καθώς και τα δύο της μονοθέσια πέρασαν στο Q3. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Kvyat, Hulkenberg, Magnussen, Hamilton και Massa.

Στην πρώτη προσπάθεια, ο Raikkonen ήταν ταχύτερος όλων με χρόνο στο 1:12.296, με τον Φιλανδό να θέλει όσο τίποτα την pole position. Ο Daniel Ricciardo ήταν στη 2η θέση 0.7s πίσω από τον οδηγό της Ferrari. Ελάχιστα χιλιοστά πίσω του ακολουθούσαν οι Vettel και Bottas.

O Verstappen λίγο πιο πίσω, με τους Grosjean, Perez, Sainz και Button να ακολουθούν.

Ο Bottas βγήκε με φρέσκο σετ, και βρέθηκε 0.2s πίσω από τον Raikkonen, ο οποίος κατέβασε στο εκπληκτικό 1:12.178, με τον Vettel να έρχεται για την τελευταία του προσπάθεια.

Ο Γερμανός ήταν ταχύτερος στο πρώτο κομμάτι, όμως έχασε πολύ στο δεύτερο και να ολοκληρώνει μόλις 0.043s πίσω από τον teammate του. Ο Bottas ακολουθούσε πολύ γρήγορος πίσω και σε μία φανταστική μάχη έμεινε 3ος, κάνοντας χρόνο 0.045s πιο αργό από τον συμπατριώτη του.

Οι δύο Red Bull ακολούθησαν λίγο πιο πίσω, σε μία τρομερή μάχη για την pole, η οποία μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη εάν ήταν εκεί ο Lewis Hamilton.

O Raikkonen θα εκκινήσει για πρώτη φορά από την Γαλλία του 2008 από την pole position και η νίκη είναι μονόδρομος για τον Φιλανδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...