Σάββατο 27 Μαΐου 2017

GP Μονακό FP3: Στον δικό του κόσμο ο Vettel – Ερωτηματικό η Mercedes

27 Μάιος, 2017 F1 1148


O Sebastian Vettel κυριάρχησε και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και είναι σε θέση ισχύος για να πάρει την pole position.

O Γερμανός οδηγός της Ferrari, έδειξε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο FP3 και έκανε χρόνο στο 1:12.395, σημειώνοντας νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα για την Scuderia, με τον Kimi Raikkonen να είναι στην 2η θέση, όμως 0.3s πίσω από τον teammate του.



Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas με την Mercedes να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Πέμπτη, όμως τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Ο Φιλανδός ήταν 0.4s πίσω από την κορυφή, ενώ ο Hamilton αρκετά πιο πίσω.

Πολύ θετική εμφάνιση από την Red Bull, με τον Verstappen να είναι στην 4η θέση, πολύ κοντά στις Ferrari και Mercedes.

Με την έναρξη του FP3, πολλοί οδηγοί βγήκαν στη πίστα με την μαλακή γόμα, ενώ οι δύο Sauber και ο Jolyon Palmer έκαναν χρονομετρημένους χρόνους, με τον οδηγό της Renault να είναι 1ος.

Ο Valtteri Bottas όμως, βγήκε από νωρίς στη πίστα με την ultra-soft και ανέβηκε γρήγορα στην 1ηθέση, με τον Hulkenberg στην 2η να τον ακολουθεί. Όμως, η χαρά του Φιλανδού δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Kimi Raikkonen ανέβηκε στην 1η θέση με χρόνο 1:13.568. Ο Hamilton στον δεύτερο γρήγορο γύρο του ανέβηκε στην 3η θέση.

Στην πίστα μπήκε και ο Vettel, με τους χρόνους να κατεβαίνουν και η πραγματική δύναμη των μονοθεσίων να είναι εμφανής.

Η Mercedes φαίνεται πως βρήκε μερικές λύσεις όσον αναφορά το set-up, με τον Hamilton να κατεβάζει κατά πολύ τον χρόνο που είχε στο FP2. Όμως, ο Sebastian Vettel έδειξε πως δεν αστειεύεται και με το 1:12.890 ανέβηκε στην 1η θέση με τον teammate του να κάνει το 1-2 για την Ferrari.

Μετά ήταν η σειρά των Red Bull να βγουν στη πίστα για να γράψουν χρονομετρημένους χρόνους. Πέραν από την μεγάλη ομάδα και η Toro Rosso ήταν πολύ δυνατές σε αυτό το GP.

O Max Verstappen, έκανε ταχύτερο πρώτο κομμάτι, όμως έχασε λίγο στα επόμενα δύο και έμεινε 2οςμόλις 0.050s πίσω από τον Sebastian Vettel. O Ricciardo ήταν στην 5η θέση, με λίγο πιο αργό χρόνο. Ο Kvyat ήταν 6ος ενώ ο Sainz στην 9η θέση.

Πολύ καλή εμφάνιση από την McLaren, με τον Vandoorne να βρίσκεται 8ος και ο Button 10ος.

Οι δύο Ferrari όμως βελτίωσαν αμέσως με φρέσκια γόμα ελαστικών, με τον Vettel να γράφει το 1:12.558 και ο Raikkonen να είναι 0.317s πιο αργός. Ο Bottas βελτίωσε και πέρασε τον Hamilton, με τον Vettel να σπάει κι άλλο τα χρονόμετρα και πάλι και να γράφει το 1:12.395. Οι δύο Mercedes δεν μπορούσαν να πιάσουν τον ρυθμό των δύο Ferrari. O Hamilton είχε ένα παράξενο stint, στο οποίο ξεκινούσε πολύ δυναμικά, όμως στη συνέχεια παρατούσε τον χρόνο του. Τα ασημί μονοθέσια παραμένουν ερωτηματικό για την συνέχεια της ημέρας.

Όμως, με 8 λεπτά να απομένουν στη διαδικασία, ο Esteban Ocon είχε σύγκρουση με τον τοίχο στις στροφές της πισίνας. Το συμβάν του, ήταν ακριβώς το ίδιο που είχε συμβεί στον Verstappen πέρυσι.

Το μονοθέσιο της Force India απομακρύνθηκε γρήγορα, όμως κανένας οδηγός δεν κατάφερε να βελτιώσει στα λεπτά που απέμεναν.

Αποτελέσματα FP3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...