«Ημέρα Αναστάσεως και εορτών Κυρία παντού σκορπάς συ τη χαρά παντού την ευθυμία» (Γ. Βερίτης)

Αναστάσιμη εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ρωμιοσύνης, προαναγγελλόμενα με σχετικούς σχολιασμούς από τον εφημέριο π. Επιφάνιο, και τραγουδισμένα από την ενοριακή χορωδία του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Κιλκίς «Άγιος Νέστωρ» υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτη και Δασκάλου κ. Σάββα Ηλιάδη, και με τη συνοδεία του παραδοσιακού συγκροτήματος «Ιχνηλάτες της Παράδοσης».



Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης είπε μεταξύ άλλων:

«Σαρακοστή χωρίς εκκλησιαστική ζωή δεν υπάρχει για τον Ορθόδοξο Χριστιανό. Και σ’ αυτό μας βοηθάει η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας. Μας δίνει δε ταυτόχρονα την έμπνευση, να χαιρόμαστε τα γεγονότα αυτά ως «σάρκα φορούντες», με τα δημιουργήματα του κάλλους, τα έθιμα του Λαού μας, κυρίως με τα παραδοσιακά μας τραγούδια, που απόψε θα απολαύσουμε»

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος συνεχάρη στο τέλος τους συντελεστές για την όμορφη αυτή εκδήλωση και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να διατηρούν τα ήθη και τις παραδόσεις μας όπως αυτά διασώζονται στη λαϊκή μας παράδοση.

Βιντεολήψη: Ηλιάδης Π. Σάββας

το «σπιτάκι της Μέλιας»