Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Όταν η… ιστορία γράφεται με ψέμματα

Πολλοί Πολιτικοί Άνδρες έλαμψαν πρόσκαιρα, παραπλανόντας τον Λαό – Τα Δώδεκα (12) μεγάλα ψέμματα του κ. Πρωθυπουργού



Είναι λυπηρό να αισθάνεσαι ότι σε εξαπατούν. Γίνεται χειρότερο, όταν αυτοί που σε κυβερνούν επιδιώκουν να σε παραπλανούν με ψέματα.

Πολλοί πολιτικοί έλαμψαν πρόσκαιρα παραπλανώντας το λαό. Η Ιστορία όμως δεν γράφεται με ψέματα. Γράφεται με πράξεις. Στην ιστορία των λαών τα ψέματα είναι μαύρες ή τελείως λευκές σελίδες. Γιατί απλούστατα τους ψεύτες η ιστορία τους αγνοεί.

Παραθέτω δώδεκα σημεία για τα οποία ο κ. Πρωθυπουργός είπε ψέματα στο λαό που τον εξέλεξε.

Ο μεγάτιμος κ. Πρωθυπουργός είπε τις εξής ανακρίβειες:

1. Θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα άρθρο. Η αλήθεια είναι ότι ολοκλήρωσε ανεπιτυχώς το τρίτο μνημόνιο και υπέγραψε και τέταρτο χωρίς να έχει πετύχει κανένα αντάλλαγμα.

2. Θα αγωνιστεί να επιτύχει τη διαγραφή ή τη μείωση του χρέους και δεν θα δεχτεί συμφωνία χωρίς ελάφρυνση του.

Η αλήθεια είναι ότι το χρέος παραμένει και αυξάνεται.

3. Θα αρνηθεί κάθε συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα, είπε:

«Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα». Η αλήθεια είναι ότι συμφώνησε σε μέτρα κατ’ αρχάς συνολικής αξίας 5,4 δισ. υρώ.

4. Θα εφαρμόσει την αρχή «όσα μέτρα τόσα αντίμετρα». Η αλήθεια είναι ότι συμφώνησε σε αντίμετρα που θα αντιστοιχούν στο υπερβάλλον πλεόνασμα, δηλαδή αυτό που θα είναι πλέον του 3,5%.

5. Θα πολεμήσει για να παραμείνει το αφορολόγητο στο ποσό των 8.636 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι δέχτηκε τη μείωση του ποσού σε 5.681 ευρώ χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

6. Θα εξασφαλίσει την καταβολή της 14ης σύνταξης. Η αλήθεια είναι ότι, μετά και τα νέα μέτρα, oι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν 10 συντάξεις το χρόνο.

7. Θα επιτύχει οικονομική ανάπτυξη. Η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη απομακρύνεται.

8. Θα αναβαθμίσει τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι ότι καταργείται η Υπουργική Απόφαση για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων, απαγορεύεται η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων και παγώνουν όλες oi συμβάσεις.

9. Θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς. Η αλήθεια είναι ότι οι μισθοί συνεχώς εξανεμίζονται.

10. Θα εδραιώσει το κράτος δικαίου. Η αλήθεια είναι ότι δεν εφαρμόζεται καμμία απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου σε βάρος του κράτους, διότι έτσι συμφώνησε με τους δανειστές.

Ανεφάρμοστη θα μείνει και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ορίζει ότι οι μειώσεις των συντάξεων είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.

11. Θα καταπολεμήσει τη διαπλοκή. Η αλήθεια είναι ότι η διαπλοκή ανθεί και επεκτείνεται στο δημόσιο βίο, βλέπε: υπόθεση με τις τηλεοπτικές συχνότητες, νομοθετικές ρυθμίσεις για να απαλλαγούν φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ από οικονομικές υποχρεώσεις και περίπτωση Τράπεζας Αττικής.

12. Θα περιορίσει την πελατειακή δομή του κράτους. Η αλήθεια είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξάνονται, έκτακτοι και συμβασιούχοι μονιμοποιούνται χωρίς καμμιά τυπική διαδικασία.

Πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ‘Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε όλες τις μονιμοποιήσεις παράνομες και αντισυνταγματικές.

Βέβαια, ο κ. Πρωθυπουργός έχει πει και άλλα ψέματα σε εμάς και στους έξω. Χωρίς ψέματα δεν θα μπορούσε να μείνει στην εξουσία. Όσο πιο πολύ φοβάται ότι πλησιάζει το τέλος, τόσο πιο πολύ θα κυβερνάει με ψέματα. Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους όσοι με περισσή απερισκεψία στηρίζουν ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κωστής Δ. Γόντικας

Πρ. Βουλευτής και Ευρωβουλευτής της ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...