Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Εισαγγελική έρευνα για τα… τουρκικά “όργια” στην Θράκη

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, άνοιξε τον δρόμο – Κρίσιμα ερωτήματα που έχει απευθύνει σε Υπουργούς


Ο Νίκος Νικολόπουλος το τελευταίο τρίμηνο με αλλεπάλληλες ερωτήσεις του ανέδειξε τις προκλητικές «εισπηδήσεις» της Τουρκίας στη Θράκη και απόρροια της δράσης του ήταν η παραγγελία εισαγγελικής έρευνας και ο σχηματισμός δικογραφίας για τους Τούρκικους «δούρειους ίππους» που αλωνίζουν στην ακριτική περιοχή της χώρας!



Μάλιστα ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής εκλήθη και κατέθεσε σήμερα στην Πταισματοδίκη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, τα οποία φανερώνουν τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, τις προκλητικές συμπεριφορές προπαγανδιστών της Άγκυρας, τις προσπάθειες οικονομικής «εισβολής» στη Θράκη και μια σειρά από άλλα γεγονότα που πιστοποιούν ότι οι γείτονές μας θεωρούν την ακριτική περιοχή «ξέφραγο αμπέλι» προς… καταπάτηση με την ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αφορμή για την Εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η προ μηνός ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, που αναφερόταν σε προσβλητικές αναφορές αρθρογράφου για ήρωες της Επανάστασης του 1821 και σε πρωτοφανείς συκοφαντίες σε βάρος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Νίκου Νικολόπουλου, πέραν της προκλητικότητας του αρθρογράφου, αφορούσαν τη δράση πρακτόρων, που εξυπηρετούν τα σχέδια επεκτατικών κύκλων της Τουρκίας, το «μαύρο χρήμα» που διακινείται από το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, τον ρόλο της Τράπεζας «Ζiraat» που δανείζει απελπισμένους Χριστιανούς, αφού δεν έχουν πρόσβαση στην Ελληνική Τραπεζική αγορά και ταυτόχρονα διευκολύνει μουσουλμάνους να αγοράζουν ακίνητα των αδυνατούντων Χριστιανών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, υποθηκεύοντας τίτλους ιδιοκτησίας υπέρ του Τούρκικου δημοσίου. Το πολυσύνθετο σχέδιο είναι καλά στημένο και δυστυχώς «υποβοηθείται» από την μαλθακότητα και την αναιμική αντίδραση της Ελληνικής πλευράς.

Πάντως, ο Αχαιός πολιτικός το τελευταίο τρίμηνο έχει αναδείξει στην Βουλή των Ελλήνων με παρεμβάσεις γεγονότα που προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των αρμοδίων Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών και τώρα της Δικαιοσύνης. Ας σημειωθεί δε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για την Θράκη έχει φέρει αποτελέσματα, όπως το τωρινό με τον σχηματισμό δικογραφίας.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής:

1ον «Εθνικιστική προπαγάνδα για ακρωτηριασμό της Ελληνικής Θράκης από άτομο Ελληνικής υπηκοότητας».

2ον «Δωρεάν και χαμηλότοκη δανειακή χρηματοδότηση της Τουρκίας και των Σκοπίων από την Ε.Ε.».

3ον «Αποκατάσταση των συμφωνηθέντων Ελλάδας-Τουρκίας για το καθεστώς της Ίμβρου και της Τενέδου σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης».

4ον «Έρανος στην Ελληνική Θράκη με σκοπό την συλλογή χρημάτων που θα σταλούν στην Τουρκία».

5ον «Η γη και τα σπίτια της Θράκης κινδυνεύουν από τις υποθήκευσης και κατασχέσεις που ξεκινούν μέσω της διαχείρισης των κόκκινων δανείων της Ziraat bank και των λοιπών Ελληνικών τραπεζών».

6ον «Προσβλητικές αναφορές στους ήρωες της Επανάστασης του 1821, διχαστική προπαγάνδα και πρωτοφανείς συκοφαντίες για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...