Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η νέα αγορά προώθησης των Ελληνικών Ακτινιδίων που παράγονται στην περιοχή μας ενισχύθηκε με την παρουσία του δικτύου Premium European Kiwi το οποίο συγκροτούν 2 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (ΑΣ Νέστου και ΝΕΣΠΑΡ) και δύο ιδιώτες (Αλκυών ΑΕ και Γουστέρα ΑΕ) στην έκθεση SIAL CANADA στο Μόντρεαλ του Καναδά.



Η SIAL CANADA η οποία κλείνει 26 χρόνια δραστηριοποίησης αποτελεί την μεγαλύτερη κλαδική έκθεση του είδους της στον Καναδά και κάθε χρόνο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Φιλοξενεί 930 εκθέτες από 60 διαφορετικές χώρες με 15,000 κλαδικούς επισκέπτες! Τιμώμενη περιοχή για το 2017 ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτό στο Τορόντο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία Ευρωπαίων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο για Θέματα Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Phil Hogan.

Τις αντιπροσωπείες των συνεταιρισμών συνόδευσε ύστερα από πρόσκλησή τους ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο πλαίσιο της προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου ενώ το περίπτερο της περιοχής μας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και ο Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Hogan όπου είχε την ευκαιρία συναντώντας τον Δήμαρχο αλλά και τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών να συζητήσουν για το ακτινίδιο της περιοχής μας και την προώθησή του εντός και εκτός της Ε.Ε.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Νέστου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό των δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2017. Τη συνεδρίαση συντόνισε ο πρόεδρος Πολιτικής Προστασίας για τον Δήμο Νέστου και Δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ενώ παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και υπεύθυνος για την πολιτική προστασία κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Κυβράκης Σταύρος, εκπρόσωποι Πολεμικής Αεροπορίας, Πολιτικής Αεροπορίας, Αστυνομίας. Λιμενικού, Πυροσβεστικής, Τεχνικής Υπηρεσίας, Δασαρχείου Καβάλας καθώς και πολλοί πρόεδροι τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων αλλά και συλλόγων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ TAP Α.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του την Τρίτη 9 Μαϊου εκπρόσωποι της εταιρείας TAP Α.Ε. προκειμένου να συζητήσουν για την κατασκευή του έργου στα όρια του Δήμου Νέστου. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου συνάντησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος τους νέους υδρονομείς που προσέλαβε ο Δήμος ενόψει της θερινής περιόδου την Τετάρτη 10 Μαΐου. Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντάς τους, τόνισε μεταξύ άλλων πως πρέπει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με υπευθυνότητα προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον μέγιστο δυνατό τρόπο οι αγρότες της περιοχής μας. Σημειώνεται πως προσελήφθησαν 13 υδρονομείς. Στη συνάντηση παρέστη ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ και υπεύθυνος για την άρδευση κ. Αργυράκης Μιχάλης.

ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Νέστου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανακύκλωση μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου. Σκοπός του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των παιδιών με την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία στον όμορφο και γεμάτο οφέλη κόσμο της ανακύκλωσης και του μπλε κάδου, παροτρύνοντας τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής όλων μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς η ανακύκλωση μπορεί να «αγκαλιάσει» την καθημερινότητά τους μέσα από γνωστά παιχνίδια προσαρμοσμένα στην διαδικασία της ανακύκλωσης. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης και όχι στο Δημοτικό Στάδιο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ενώ την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος.



Η ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ- ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του η δασάρχης Καβάλας κα Γεωργούση Ζωή καθώς και ο υπηρεσιακός παράγοντας του Δασαρχείου κ. Κόντος Νικόλαος την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017. Παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου καθώς και συνεργάτες του Δημάρχου από την Τεχνική Υπηρεσία. Η συνάντηση με την Δασάρχη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την συνεργασία τους σε θέματα πυροπροστασίας, σύνταξης μελετών για καθαρισμό αγροτικών δρόμων καθώς και αλσυλλίων σε χωριά των γιακάδων αλλά και της Κεραμωτής. Συζήτησαν ακόμη, για την παραχώρηση στον Δήμο του Κέντρου Επισκεπτών Νέας Καρυάς αλλά κυρίως για το φλέγον ζήτημα της αποκατάστασης των προβλημάτων που αφορούν το κάμπινγκ Κεραμωτής λόγω του χαρακτηρισμού του ως αναδασωτέα περιοχή. Συμφωνήθηκε να υπάρξει από πλευράς Δασαρχείου η συμβολή του στη σύνταξη μελετών ώστε να γίνουν παρεμβάσεις στα προαναφερθέντα θέματα. Υπήρξε ακόμη συμφωνία στο αίτημα του Δήμου για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στη θέση Παναγία της Λεκάνης αλλά και των υποδομών που υπάρχουν στο χώρο πλησίον του νερόμυλου στο χωριό Διπόταμος τα οποία και ανήκαν μέχρι σήμερα στο Δασαρχείο.

Λίγο αργότερα στη συνάντηση παρέστη ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Κυβράκης καθώς και ο Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης Αντισμήναρχος κ. Μαυρίδης προκειμένου να συζητηθεί από κοινού το θέμα που προέκυψε με τις πυρκαγιές στα αγροτεμάχια πλησίον του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» και την αντιμετώπισή τους.

Με την ευκαιρία ο Αντισμήναρχος απένειμε στον Δήμαρχο αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Αεροπορικού Αποσπάσματος για την πολύτιμη υποστήριξή του όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε θέματα που αφορούν το στρατόπεδο.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΝ- ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Η ΔΕΥΑΝ πραγματοποίησε έκτακτο ΔΣ την Πέμπτη 11 Μαΐου με μοναδικό θέμα συζήτησης την απευθείας ανάθεση σε τοπικό εργολάβο προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η ασφαλτόστρωση- αποκατάσταση των δρόμων στην Κεραμωτή μετά την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης. Ο προϋπολογισμός είναι 20.000€ και προέρχονται από έσοδα της ΔΕΥΑΝ. Από την σημαντική αυτή σύσκεψη απουσίασαν οι εκπρόσωποι της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης αποδεικνύοντας το πραγματικό τους ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του έργου αλλά και την αποκατάσταση των δρόμων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΝΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας πραγματοποίησαν το Νομικό πρόσωπο της Ευνεστίας και το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης την Κυριακή 14 Μαΐου το απόγευμα. Πάνω από 350 γυναίκες-μέλη του ΚΑΠΗ παρέστησαν στην εκδήλωση όπου προσήλθαν από τα γύρω χωριά με λεωφορεία του Δήμου. Για την προσφορά της μάνας μίλησε η νομικός σύμβουλος του Δήμου κα Καγιά Αρετή. Ακολούθησαν χορευτικά τάνγκο από την ομάδα του κ. Τριανταφυλλίδη ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν για τη μάνα η χορωδία του ΚΑΠΗ συγκινώντας τα μέλη. Η ΕΥΝΕΣΤΙΑ φρόντισε να μοιραστούν στις καλεσμένες εδέσματα αλλά και συμβολικά γλαστράκια με λουλούδια. Η βραδιά έκλεισε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ την επιμέλεια είχε η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη με το προσωπικό του ΚΑΠΗ, όπου παρίσταντο στην εκδήλωση καθώς και η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη.

ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης παρουσίασε για δύο Σαββατοκύριακα το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Η αυλή των θαυμάτων». Στην παράσταση της Κυριακής 14 Μαΐου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, την Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη, τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και κα Χατουτσίδου Ελένη καθώς και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη Μιχάλη. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου καθώς και τα μέλη της θεατρικής ομάδας για την αρτιότητα της παράστασης.



Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...